reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

W końcu i jak zaczęłam kompletować ubranka dla maluszka - na razie skorzystałam z promocji w lidlu - kupiłam bodziaki i termometr elektryczny do czoła i ucha, i e pepcko - tam kupiłam czapeczki (szczególnie za jedną mój M oszalał pewnie dlatego że pisze I Love Daddy :-) ) spodenusie i podkoszulke po 5 zł, ręczniczek za 3zł i troszkę większe śpiochy, ale były śliczne i nie mogłam się oprzeć. W sobotę jadę do mamy i tam przejrzymy ciuszki po moim braciszku to zobacze co jeszcze będę musiała kupić na początek.

reklama
jak im się chciało za parę groszy wystawiać, macie szczęście, że takie łaszki wynajdujecie;-)

jaw lumpkach kupiłam, na pierwszy dzień w szpitalu- body z krótkim rękawkiem, bluzeczkę zieloną odpinana z tyłu, żeby przez głowę nie zakładać, spodenki brązowe, czapeczkę, na drugi dzień- śpioszki i body z długim rękawkiem zapinane z przodu, tez żeby nie przez główkę, bo noworotki tego nie lubią, muszę dokupić czapeczkę i niedrapki, na 3 dzień - body z krótkim rękawkiem, spodenki białe i bluzeczka różowa w bambiego, jest urocza, ale przez głowę zakładana, trudno:shocked2: , no i tu tez skarpetkeczki, czapeczkę i niedrapki musze dokupić
i to tyle do szpitala dla maleństwa z ubranek
za to zapłaciłam może ze 3 zł, ale szukałam ubranek jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, szafka pełna do 3 rozmiaru, dkolejne rozm. to będę się potem martwić, bo mój lumpek zamknęli:confused:

a i te staniki co weronkazzz ppytała, to ja takie kupowałam przy drugiej ciąży, nie odpowiadały mi, wisiały mi pierski, musiałam pod spód kłaść normalny stanik, więc się dodatkowo pociłam, spałam tylko w nim, mojemu mezowi sie tylko podobały w nim piersi, bo naturalne w dotyku, a jak skończyłam karmić to zakładałam sobie na normalny stanik, do biegania, żeby sobie jeszcze bardziej usztywnić piersi, a tak to nie polecam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a jaka kolderke wybieracie do lozeczka ze sztucznym czy naturalnym wypełnieniem ? Moja znajoma kupila welniana z owczej welny i w poszewke wrzucila i jest bardzo zadowolona. Ale slyszalam ze lepiej kupic sztuczne nieuczulajace. Co myslicie ?

A myśmy tu już wylobbowały, że najlepiej żadnej kołderki nie kupować bo potrzebna dopiero po roku;-)
A zalezy to od tego czy dziecko alergik czy nie a tego dowiesz się dopiero po porodzie.;-)

Ja kołderkę mam, bo dostałam, tą sztuczną, ale jak na razie nie mam zamiaru jej używać i tak jak kakakarolina pisze wcześniej niż po roku raczej nie będzie Ci potrzebna. Lepiej zastanowić się nad śpiworkiem, bądź lepszym kocykiem. ;-)

A ja też mam pytanie związane ze snem. Zastanawiam się nad wyborem materaca do łóżeczka. Jaki kupujecie albo jakich używacie??? Pianka, pianka-kokos, gryka-kokos, gryka-pianka-kokos???? Są jeszcze lateksowe, ale te to cenami przerażają. Kompletnie nie wiem jaki najlepszy. A wiem po sobie że dobry materac do spania to podstawa!

Bejbi po co Ci aż 3 czapeczki do szpitala??? U nas w szpitalu czapeczkę zakładają tylko w pierwszej dobie. A w takie upały jak teraz to nawet krócej. I lekarze tylko chodzą i zwracają uwagę że przecież nikt z nas w czapce w domu nie chodzi, więc nie ma sensu dziecka przegrzewać. Każą zakładać tylko wtedy gdy jest chłodniej a trzeba salę przewietrzyć to na czas otwierania okna zakładają.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry