reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka malucha

Paulina_Austria powiem Ci że bardzo mi się spodobało łóżeczko które znalazłaś! Też chcę w bieli i ż szuflada na dole..moze też się na nie zdecyduję:) twoje trafi do Austrii A moje do Niemiec..hehe

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mieszkam w Niemczech i też Anna. Co do łóżeczka wybrałam takie[emoji6]
1507563943-aaaaaa.png
1507563979-aaaaaa.png

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ok był temat łóżeczek...
A jaki materacyk? Bo poszperałam trochę i jestem mega zakręcona... ile mam tyle opinii

Konkretnego nie podam, bo sami jeszcze nie wybralismy. Jeśli chodzi o rodzaj to chyba lateks albo lateks+pianka
Podobno odchodzi sie od gryki i kokosu.

A ja łóżeczko będę miała stare, po mojej 16 letniej siostrzenicy. Mój tata jest stolarzem to mi je pięknie odświeży i przemaluje na biało. Tylko materac kupię porządny. A wózek napewno też kupię używany, bo to bezsens wydać tyle kasy i sprzedać potem za grosze. Już to przerabiałam z wózkiem po synku. A jeśli chodzi o ciuszki to narazie jeszcze nic nie kupiłam, co mnie samą dziwi!!! Mam po młodym kupę małych ciuchów i coś dla dziewczynki też od przyjaciółki. Czekam więc cierpliwie aż będę znała płeć i wtedy zaszaleję.

Konkretnego nie podam, bo sami jeszcze nie wybralismy. Jeśli chodzi o rodzaj to chyba lateks albo lateks+pianka
Podobno odchodzi sie od gryki i kokosu.

No właśnie niby gryka i kokos takie mega zdrowe, ale nie koniecznie sprawdzają się przy niemowlaku... Myślałam, że te zakupy będą łatwiejsze :D

My jednak polecamy ubranka z pepco.. Nic nam się nie psuje w praniu. Z biedronki body nam sie porozciagaly. Lidl ma tez dobre ubranka :)
Co do wozka my mamy 3 w 1 i osobno spacerowke parasolke.
@alunia87 tez kupiłam takie rajstopki ale dla synka [emoji14] pod portkami nie widac. :D
@Paulina_Austria my mielismy takie ala gniazdo dla wczesniaka. Wyglądało jak rogal.

reklama
Do góry