reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

lunera, dokladnie! ja juz zapomnialam o obkurczanu macicy... wrrrr :-):-)
36kg...... az nei wiem co powiedziec... :-:)-(biedna :-(

laktoza powoduje pieniste, cuchnace zielone kupy. ta piana jest charakterystyczna i na skorze wypryski nei sa charakterystyczne.

nietolerancja bialka/alergia pokarmowa- ws
zystko inne, a skora w stanie od szorstkich skorup, po krwawiace rany i nadrywajace sie uszka.
to tak dla wiadomosci pierworodek
:-)

reklama
Ja stawiam na bepanthen.

Co do napletka, to nie ma co ruszac za wczesnie. My akurat mamy z tym problem, ale spokojnie, do 3-4 roku zycia maja czas. A potem chirurg da ci masc sterydowa, posmarujesz 3-4 tyg i jesli wtedy sie nie poprawi to pomoze ci odkleic. My wlasnie bylismy w tym tygodniu, kilka placzliwych dni, kora debu do moczenia I ok.

Na poczatku warto dbac, zeby sie nie pobrudzil kupa I zawsze zakrywac czysta pielucha przy przewijaniu, I ukladania w dol w pieluszcze. Chlopaki lubia fontanny we wszystkich kierunkach. A oddsuwanie napletka w kapieli jak podrosnie

No ja nie wiem co bylo przyczyna tego stanu skory, kup I brzucha, latalam po roznych lekarzach oczywiscie ale wszystkie rozmowy byly takie ogolne. Dopoki przybiera dobrze I nie ma tragedii ze skora to jest dla nich bylo ok. Nikt nie proponowal mi odstawienia od piersi na szczescie, ja sama tez o tym nawet nie pomyslalam. Ale ci chcialam powiedziec - w tym wypadku dieta niewiele dala, wiec zgadzam sie, ze nie ma co sie stresowac. To samo z rozszerzaniem - co kraj to inne podejscie. U nas mowi sie, ze cytrusy po roku, a w Hiszpanii sok z pomaranczy to jedno z pierwszych...

Lunera zgadza sie z cytrusami. Jak mialam wprowadzac mlodej owoce to mowili zeby zaczac od soku pomaranczowego.
Najlepiej to chyba na czuja i tyle.

bunia poczytaj tu o diecie matki karmiącej.. ta kobitka walczy o to by więcej mówiono o plusach karmienia piersią itd... by piediatrzy się douczali itp.
Dieta mamy karmiącej piersią jedz co chcesz – obalamy mity | Hafija.pl

Co do napletka nigdy nic nie dotykala..w uk jak się pediatry zapytałam to spojrzała na mnie jak na nienormala... w pl pediatra nic nie zalecal jak bylam na kontroli... moja mama ma 2 synow nic nie robila i mowila ze pierwsze co słyszy.. jeżeli jest cos nie tak to do lekarza a samemu nie grzebać :)
ja mowi ze to akie dziwictwo chlopcow jest i ze dziewczynkom nikt blony nie przebija...
chłopcy sami interesując się siusiakiem jako dzieci sobie po troszku lekko naciagaja. Ostatnio Viki przyszedł przerażony ze cos się z siusiakiem stało :) pokazal mi (choć nie chciał hehe) i wlasnie sobie naciagnal do końca napletek i się pytal co to itd.. powiedziałam ze już jest dużym chłopcem i to nic groźnego :)
znowu moja była sasiadka naciagala synkowi to tak się darl ze masakra i później przy każdym sikaniu placz i jakiś twarożek mu wychodzil czy cos.. doszło do zakarzenia i jakies masci itp...
mysle ze lepiej zostawić to naturalnemu procesowi..

co do pielęgnacji dziewczynek to wiem tyle żeby wycierać od góry do dolu haha :D żeby kupka nie trafila do psiutki :D a jak dalej to nie wiem :p:p

reklama
chetnei poczytam o tym, bo nas to ominelo.
ostatnio chlopcy wladowali sie m do la
zienki (m nie jest obrzezany) i ooo! a co to! haha no i m im wytlumacvyl haha

co o diety,
zgadzam sie calkowicie z wami.

Do góry