reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

No wlasnie. Bo seksualnosc w kazdym wieku jakas jest, tylko kwestia jak o tym rozmawiac, zeby nie za duzo I nie za malo. A ja ze swojego dziecinstwa nie pamietam, zeby takie rozmowy byly naturalne. A jesli ktos zapytal w szkole to zawsze wykretne odpowiedzi.
Albo jakie zachowania sa naturalne I nie nalezy reagowac a jakie juz powinny niepokoic (jesli w ogole).

reklama
O, ja tez dostalam takie pytanie!
Bo pepek jest mamo za maly wiec jak wyjdzie dzidzia? Na razie zadowolili sie odpowiedzia, ze mama ma jeszcze inna dziurke, kt dzidzia moze wyjsc...
Jak dzis za to pamietam klotnie z kolezanka w 4 klasie podstawowki, ze to niemozliwe, zeby ona tamtedy wyszla. I tego chcialabym uniknac, to musialo byc duzym rizczarowaniem

ja pamiętam jak Alex miał ok roku bardzo lubil ogladac krecika..i w jednym odcinku był porod króliczka... i Alex jak patrzyl to miał taka podkowke i lzy w oczach ...

ale poszukam sobie jak to delikatnie pokazac dziecku najlepiej żeby były jakies opisy dostosowane do wieku i im opowiem :) bo w sumie lepiej by byli swiadmi teraz niż za kilka lat np. :)

jejku maialm isc wcześniej spac i jak zwykle siedze :( ja nie wiem taaaka zmeczona bylam :p

ja mysle,ze chodzi o ten balans wlasnie i psychike dziecka.
jak mowie, moj stars
zy emocjonalnie jest duuzo starszy i z nim mozna rozmawiac o wielu sprawach, ale mlodemu musze szczedvic informacji albo podawac w inny spoosb mowiac prawde w dalszym ciagu.

O matko z tymi pisiorami!!! To juz sie boje. Z cipcia chyba latwiej.

Ja uzywalam u malej sudokremu i nic sie jej nie posklejali. Mi sie wydaje ze to chyba nie zalezy od tego jakiego kremunsie uzywa tylko prprostu sie zadarza i tyle. To ponoc nic stasznego tez sie to mascia leczy i tyle.

Wracając do laktatora stwierdziliśmy z mężem, że bez sensu kupować z zestawem butelek skoro zamierzam karmić piersią i butelki będą potrzebne zdecydowanie później, przy odstawianiu piersi.

I stawiam na laktator AVENT, a jest akurat z prezentem - z kosmetyczką i paroma gratisami:

• [*=left]1 krem na obolała brodawki sutkowe 3ml

[*=left]2 osłonki na piersi do karmienia
    [*=left]1 adaptor do pojemniczka i laktatora
    [*=left]1 pojemniczek do mleka 180ml
    [*=left]1 nakrętka do pojemniczka
    [*=left]1 smoczek ortodontyczny uspakajający 0-6m
I myślę, że się na pewno przyda :)

reklama
lidia, ale jena butelka ci ie przyda,zeby odciagniete mlekopodac, no chyba ze przez strzykawke albo kubeczek.

Do góry