reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Dzięki Anney...i przepraszam, że tylko narzekam ostatnio, ale jak na złość wszystko musi być nie po mojej myśli, ktoś się na mnie uwziął chyba...dzisiaj dostałam też list od ZUSu że odmawiają wypłacenia chorobowego...no super :( po prostu wspaniale...coraz lepiej :(

reklama
Anciikowa borysiątko też miała jakieś problemy z wypłacaniem L4 przez ZUS ale nie pamiętam o co chodziło. Wiem że podobno ciąża od 38 tyg nie kwalifikuje się do L4 bo uważana jest za donoszoną a nie wysokiego ryzyka i wtedy piszą już z macierzyńskiego ale nie wiem w ktorym tyg jesteś

Nie wiem ale w poprzedniej ciąży miałam do 42 tyg ciąży L4 bo urodziłam po terminie, teraz lekarka mnie uprzedziła że będzie do 38 tyg bo powyzej ciąża jest donoszona i nie wymaga zwoljienia lekarskiego. Jeszcze dokładnie się tym nie interesowałam bo troche czasu jeszcze mam

Właśnie szperam w internecie w sprawie tego zwolnienia i z tego czego.się dokopałam to zależy od lekarza czy wystawia do porodu czy do 38 tyg. Wystawiaja tak bo można przejść zgodnie z przepisami na urlop macierzyński 2 tyg przed planowaną datą porodu. Tylko że potem się jest te dwa tygodnie w plecy :(

Właśnie szperam w internecie w sprawie tego zwolnienia i z tego czego.się dokopałam to zależy od lekarza czy wystawia do porodu czy do 38 tyg. Wystawiaja tak bo można przejść zgodnie z przepisami na urlop macierzyński 2 tyg przed planowaną datą porodu. Tylko że potem się jest te dwa tygodnie w plecy :(

Dokładnie. Dwa tygodnie z maluszkiem piechotą nie chodzi [emoji52]

reklama
Ancikowa, narEkaj! Po
To
Tu jesteśmy!

Nie znam sie na zusie, ale mojej znajomej ostatnio tez
Nie wypłacają macierzyńskiego.

Do góry