reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Ja też ruda się zastanawiam nad napisem i chyba sobie zamówię drewniane literki na ścianę na allegro. Myślałam też o ładnej girlandzie na łóżeczko, ale wspominałam już że mam w posiadaniu psa zwanego pieszczotliwie armagedon i boję się, że girlanda będzie świetna do pogryzienia dla łobuza.

reklama
o Anney dobre pytanie z tym laktatorem, ja jeszcze dodam czym się kierowałyście przy wyborze? I czy rzeczywiście to konieczny zakup?
Ja mam w spadku taki zwykły z pompką-gruszką lovi, ale to tylko tak na wszelki wypadek i myślę czy kupować jakiś porządny czy poczekać jak sie rozwinie sytuacja.

Ja miałam laktator Avent jak rodziłam synka i skorzystałam z niego dosłownie ze dwa razy, mycie dezynfekowanie tego ustrojstwa, rozkładanie na części pierwsze...kosztowało mnie to za dużo czasu i sił, równie dobrym i szybkim sposobem na odciąganie mleka okazało się ściskanie brodawki palcami, także ja nie polecam ;)

u mnie najlepiej działał taki najzwyczajniejszy ręczny laktator. Jakoś ten elektryczny mi nie pasował, a ten zwykły z gruszką jak zassał to nie było mocnych :) tyle że mi potem dziecko kazali odstawić na ponad 2 tygodnie i potem to już nawet odkurzacz by nie pomógł żeby moja laktacja wróciła :(

A misciaganie ręczne totalnie sie nie udawało.
Laktatorem ręcznym moment.

I najbardziej potrzebny do rozbujania laktacji i odciągania złogów.

bo po cc zarazili mnie jakąś bakterią, miałam bardzo wysoką temperaturę i włączony agresywny antybiotyk. Dziecko nie mogło pić takiego mleka :(

Anney ja mam elektryczny nie pamietam firmy ale pasuje ppd butelki avent. Ma regulowana sile sciagania z ktprej duxo korzystalam i dzieki niemu karmilam Alexa ;)

Ja recznie tez nie dawalam rady niestety.

Panikara czemu kazali odstawic ?

reklama
Panikara jakby teraz tfutfu vos takiego sie dzialo zr wlaczaja jakies leki to sprawdz w laktacyjnym leksykonie lekow z ktorej grupy jest substancja czynna tego leku.
Ogolnie kazda z nas powinna na to patrzec..bo w pl lekarze czesto kaza odstawiac bo tylko patrza na ulotke a nie znaja sie na laktacyjnym leksykonie lekow.
Przy k nie wolno brac lekow na raka i silnych antydepresantow. Na reszte zawsze znajdzie die zamiennik taki by kobieta mogla karnic piersia.

Do góry