reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

u mnie Arek spał na cienkiej poduszce, kołderka totalnie nie zdała egzaminu, bo nawet ta najmniejsza na takim malutkim dzidziusiu tak jakoś sztywno leżała, nie ma jak miękkie kocyki:) dopiero teraz jak ma 2 lata to spi pod kołderką.

Przed porodem kupiłam cały zestaw poscielowy, łącznie z ochranaiaczem i nic, poza własnie tą płaską podusią się nie przydało. Teraz będę mądrzejsza:)

reklama
To prawda z tymi kołderkami i podusiami ja miałam a nie używałam, kocyki o wiele lepsze cienkie lub grubsze zależy od temperatury, lepiej otulają ciałko. Jeden i drugi nie lubił kołderki, płakali, jak byli więksi to się rozkopywali. Teraz oboje mają normalne duże kołdry i dopiero śpią pod nimi ale też tylko wtedy jak jest chłodno inaczej wogóle bez niczego. A kombinezon mam po Edku bo on marcowy i na odbiór ze szpitala siocha mi dużo wcześniej w lumpku wyszukała za 5 zł jak nowy, zresztą mój synuś miał go też z 2 razy więc jak nowy i będzie jak znalazł. Co prawda czarny smutny ale za tą cene nie miało to znaczenia:-), a ma ładny ozdobny biały kożuszek

My też na początku nie używalismy kołderki tylko kocyki ewentualnie pieluszkę flanelową jak były upały. Kołdra dopiero przydała się na zimę, a rodziłam w maju.

reklama
czesc dziewczynki :-)

jestem lipcowa mama, ktora nie miescie sie w dwie pary swoich spodni ciazowych, rurki i szerokie nogawki :happy2:
jakby ktoras byla zainteresowana to prosze pisac na priv

Do góry