reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Magda bardzo porządne turystyczne łóżeczka są z graco, ja takie miałam, są dośc drogie ale super.

NAtomiast jesli któras z mam planuje zakup łóżeczka drewnianego z wyjmowanymi szczebelkami to radzę im się dobrze przyjrzec. Dla Arka kupiłam takie przez allegro, o takie ŁÓŻECZKO KLUPŚ SAFARI +MATERAC +PRZEWIJAK ZESTAW (4254779487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i te wyjmowane szczeble wypadały same, wogole sie nie trzymały.

Graco ma porządne rzeczy. wozek 5 lat temu dostałam i moja uzywala do 2 lat i potem jeszcze 3 lata syn kolezanki a przedemna siostry corka 2,5 roku. takze jak to mowia ruskie "gniotsa nie łamiotsa"

co do drewnianego łózeczka posłuzylo nam tylko 1,5 roku. zaczelo sie gibac, spod zaczal pekac te drewienka pod materac...porazka...i corka wprowadzila sie do naszego łóżka. potem kupilismy jej takie Łóżko łóżka piętrowe LAURA natura z zasłoną (4269317359) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. pospala 2 tyg i spowrotem zaczela wpychac sie do nas. łóżko wyladowalo w piwnicy złożone.

Ostatnia edycja:
reklama
Magda a w jakim wieku była twoja córka jak spała na piętrowym? Nie miała problemów ze schodzeniem? Pytam bo chciałam po nowym roku kupić takie synowi, ale ona będzie miał dopiero 3 lata i nie wiem czy da radę sam wchodzić i schodzic... Albo co w nocy, jak mi gdzies spadnie czy co:confused:

Magda a w jakim wieku była twoja córka jak spała na piętrowym? Nie miała problemów ze schodzeniem? Pytam bo chciałam po nowym roku kupić takie synowi, ale ona będzie miał dopiero 3 lata i nie wiem czy da radę sam wchodzić i schodzic... Albo co w nocy, jak mi gdzies spadnie czy co:confused:

miala 3 lata ale u nas bylo inaczej. my mieszkamy z moja mama i w pokoju maz tak ustawil jej lozko i nasze ze nasze bylo pod jej lozkiem i zawsze mogla zejsc...jesli chodzi o drabinke to 3 stopnie tylko...2 dni cwiczyla i opanowala...ale i tak lozko rodzicow najlepsze. na jesieni kupimy jej fotel rozkladany a te pietrowe oddam szwagierce to bedzie w piwnicy trzymala dopoki dziecko nie urosnie.

Madzia a to łóżeczko turystyczne chcesz jako główne dla dziecka, czy bardziej jako kojec na dzień? Bo jak główne, to ja polecam jak Oomamba firmę graco, ale także Hauck ( coś takiego Buy Hauck Baby Centre Travel Cot - Fruits at Argos.co.uk - Your Online Shop for Travel cots. ). Te dwie firmy mają łóżeczka warte swojej ceny. W Hucku spały moje obie dziewczynki , na prawdę niezniszczalne. Marcel ma Graco i serdecznie polecam :) Ja drewnianych nie lubię :) W salonie mam dla maleńkiego dziecka kojec. Prosty, zwykły, ale z dużą ilością siatki,żeby maluszek mnie dobrze widział. A przewijaka nie używałam przy żadnym dziecku :-p No i jak dla mnie wózek nr1 to wciąż mutsy 4 rider;-) Innego nawet nie szukam. No ewentualnie spacerówka maclaren techno xlr:-p

Oomamba
moje dziewczynki śpią na piętrusie. Starsza u góry od 5 rż. Młodsza ma 4 i też by spokojnie dała już radę spac na górze. Przyznam szczerze,że bałabym się położyć 3 latka na górze, ale z drugiej strony dużo zależy od dziecka no i zabezpieczeń w łóżku :happy2:

Ostatnia edycja:
Tak piszecie o tych badziewnych lozeczkach drewnianych, że zaczynam wierzyć, że mi trafił się niesamowicie trwały model :-) Córka spala na nim, no do 3 latek na tysiąc procent. No i nie obeszło się bez skakania itp. Nic się nie złamało, nie telepie się. Hm...

Co do przewijaka. Przy córce miałam tylko podkład i to też do czasu nabrania wprawy. Teraz muszę mieć przewijak, żeby przyjmować w miarę wygodna pozycję. Nie mogę być długo zgieta, czy w wymuszonej pozycji z uwagi na kręgosłup.
Dlatego tez myślę o dobrej poduszce do karmienia, której do tej pory nie miałam.

reklama
Corka miala drewniane lozeczko z Ikea. Spala gdzies do 2.5 roku a pozniej kupilismy jej "dorosle":)

Przewijak dla mnie to numer jeden na liscie zakupow:) bardzo ulatwil mi zycie. Przewijanie pielegnacja itp... Kojca zadnego nie mialam jedynie mate do zabawy i hustawke i tak bedzie tez tym razem :) a lozeczko turystyczne tylko na wyjazdy bo wg mnie maja zbyt kiepskie materace aby dziecko spalo caly czas. Ale to kazdego indywidualna decyzja i opinia :)

Do góry