reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Witajcie kobietki. Gdyby któraś Mamusia poszukiwała wózeczka i byłaby zainteresowana kupnem wózka 2w1 to zapraszam na adres: madziaczek20@tlen.pl. Mam jeszcze kilka wózków w bardzo niskich cenach. Oczywiście udzielam 24 miesięcznej gwarancji. Ceny wózków od 699zł.

witam
jestem majowka 2014 i chce sie z Wami podzielic opinia na temat laktatora,bo pewnie zakupy jeszcze przed Wami :tak:Ja mam laktator Lovi Prolactis elektryczny.Posiada on 8 stopniowa regulacje sily odciagania pokarmu.Zapamietuje sile i rytm odciagnia pokarmu,mierzy tez czas.Odwzorowuje naturalne ssanie dziecka tzn.sybkie ruchy pobudzajace wypływanie pokarmu a nastepnie głębokie i efektywne ssanie.Jest spakowany w fajna i dyskretna kosmetyczne.Moze byc laktatorem recznym i elektrycznym w zaleznosci od potrzeb.W zestawie sa tez akcesoria do przechowywania pokarmu.:tak:

Jak juz wszedł temat laktatorów to Wam powiem, że na to składa się dużo czynników. Ja miałam dwa ręczny aventu i mini medelę elektryczną i moja historia wygląda tak

Przy pierwszym mleko sie sciągało idealnie i jednym i drugim (do 300ml na raz) mały za to średnio sobie radził z ssaniem i moja historia mleczna skończyła się po 4 miesiącach. Przy drugim za cholerę żaden laktator nie chciał ani mililitra wyciagnąć mały za to pił jak najęty i karmiłam go dzięki temu przez calutki rok. Także jak dla mnie nie ma reguły obojętnie jaki laktator jak ma leciec to będzie lecieć a jak nie to cudów nie ma.

Ja kupiłam avent elektryczny. Martyna nie chciała mojej piersi i piła tylko z butelki. Ładnie odciągał pokarm. Ale im dalej tym mniej mi się udawało odciągnąć, a potrzeby dziecka coraz większe. Po dwóch miesiącach pokarm zanikł całkowicie :-( Żaden laktator nie odciągnie tak dobrze pokarmu jak dziecko :tak:

Ostatnia edycja:
Ja sciagalam pokarm przez 5 miesiecy. Mrozilam nawet bo bylo za duzo. Corka w szpitalu jak zostala nauczona byla butla i tak juz zostalo nie chciala sie przelamac. Uzywalam Madela Swing.

Ja miałam 2. Jeden ręczny z tommee tippee, 120ml z jednej piersi sciagałam w kilka minut. Mroziłam, bo to były początki, Arek ssał pierś. Po 2 tyg od porodu dostałam zapalenia na 2 piersi i dziecko nie mogło za dużo wyssać,ani ja laktatorem nic. Zaczęłam uzywac medeli elekrtrycznej na 2 piersi. Siedziałam tak nie raz nawet po pół godziny, a w buteleczkach mleka mniej, mniej, i mniej...Po równym miesiącu skończyła się moja przygoda z karmieniem, tzn jeszcze jeszcze sciagałam, ale te ilości zebrane z calego dnia starczały na jedeno karmienie.

Ale do rzeczy , laktator TT ręczny polecam,miał tylko jeden mankament, trochę kapało spod piersi, po prostu nie przylegał idealnie.
a medela też ok, chociaż ja go xle wspominam bo zmasakrował mi sutki nawet przy małej sile ssania:)

Dzisiaj będąc na zakupach w Biedronce wpadły mi w oko ostatnie sztuki leginsów ciążowych, które były reklamowane parę tygodni temu. Wzięłam je, bo kosztowały 14,99 :szok: a poza tym jakby mi nie pasowały pod jakimś względem, zawsze mogę je zwrócić :tak: Przymierzyłam i powiem Wam, że naprawdę dobre gatunkowo gaciorki ;-) Trochę drażnią mnie chaftki z boku (regulacja pasa), ale myślę, że się zaprzyjaźnimy :-)

reklama
A ja długo polowałam na legginsy, które nie są "rajtuzowate" i dobrze wyglądają do dośc krótkich bluzek. I znalazłam takie za 39,90 w Bershka, czarne bawełniane i nieprzzroczyste, bez żadnych dziwnych przeszyć w kroku:) Mają rózne kolory, zastanawiam się czy nie dokupić.

Do góry