reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
jopal ja z takich malutkich to mam biala i niebieska amelka w niebieskiej smigala to i tej nic się nie stanie;-)zalezy jeszcze jaka glowe będzie miała bo Ami miała spora głowke.

ja z Ami używałam johnsona a potem emolium a teraz mustelle albo oilatum kupie, wkładki laktacyjne jakos mi bez roznicy pierwsze lepsze. Smoczki mam z firmy avent, a butle z canpol szklana,ogolnie ubranka mam wszystkie płyny do prania tez obcinacze do pazurków tez,pieluchy kocyki rozki w sumie takie kosmetyczne sprawy mi zostały typu frida, ceratki do przewijania a no i oczywiście wozek jeszcze musimy kupic i fotelik (o najważniejszym zapomniałam)

Mi znowu dzisiaj zjada posty no cóż.
Ja z zakupów to tylko łóżeczko i wanienka, nawet kosmetyki i tak te same co dla chłopców. Do szpitala tylko nowe kapcie i wkładki, koszule od poprzednich porodów nieużywane w szafie leżą, także zakupy w trzeciej ciąży juz tak nie cieszą. Jedyna pociecha dla mamusi będą wszelkie róże ;-) tsetsetse ale dam tez się wykazać babciom, ciociom i innym bo na naście chłopców w rodzinie to będzie jedyna dziewczynka, nasza rodzyneczka najkochansza :-)

Ja po wczorajszym przemeblowaniu spakowalam torbę do szpitala - fakt że brakuje jeszcze paru rzeczy Ale ubranka , pampersy, podkłady wszystko spakowane. Chyba powinnam się leczyć :p

miisia po prostu jesteś zapobiegliwa i dobrze zorganizowana :-) ja przy pierwszej ciąży miałam torbę spakowaną już na 1-mc przed

Ja jestem w połowie 29 tygodnia, ale jednak wolę mieć już spakowane wsZystko a nie pakować z rozwarciem bądź z główką między nogami (jak moja mama ) :p

ja jestem w połowie 27 tygodnia i zabieram się za zakupy. Ciuszkowe już wszystkie mam :-) czas na cała pozostała otoczkę:sorry2: spisane jest już wszystko na kartkach co potrzebne i mam nadzieję że doświadczenie zrobi swoje i nie pokupuję rzeczy niepotrzebnych :-).

reklama
A mi wlasnie przyszedł kombinezon zimowy dla małej zamówiłam na 62 i jest jakiś wielki albo mi sie wydaje tylko czapka która dostałam gratis mi sie nie podoba i będę musiała kupić nową

Do góry