reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

DLA DZIDZIUSIA:
- oddzielnie spakowane w siatce do podania w czasie porodu dla dzidziusia:
- różek lub kocyk
- czapeczka
- body zapinane kopertowo
- pajacyk lub spiochy i kaftanik
- skarpetki
- łapki niedrapki
- pieluchy i chusteczki nawilżone

- i rzeczy potrzebne potem:
- to co wyżej + x 3-4 ( w zależności od ilości dni w szpitalu )
- 3 tetrowe pieluszki i 1-2 flanelowe
- ręcznik
- Linomag do pupy
- octanisept do przemywania pempka + gaziki
- sól fizjologiczna do przemywania oczek + gaziki
- żel do mycia ciałka dla dzidzi lub mydeło

reklama
U mnie w szpitalu, tak jak u JOPAL dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki. No oczywiście mama musi więcej bambetli przywieźć ze sobą, ale w większości to o czym piszecie.

Ja wczoraj byłam w Pepco nim "szuja" zepsuła mi cały dzień i kupiłam troszkę dla kruszyny i troszkę dla starszej siostry.
No i widziałam tez całkiem ładne, dość proste kombinezony po 49,99. Nie kupiłam, a później okazało się, że dobrze, bo koleżanka przez tel zaproponowała mi pożyczkę po córeczce swojej.
Jutro chyba wreszcie rzucę się na ciuhcolandy, bo aż mnie skręca, jak pomyślę ile tam maleńkich ubranek za grosze ;-)
A to zakupy z Pepco. Juli kupiłam leginsy, bo to najlepsze ubranie do przedszkola, sweterek z psiuńkiem (był też śliczny kremowy, ale ostatnio przesadziłam z tym kolorem) i majtaski na dupala. Dla kruszynki bodziaczek ze śmiesznym napisem, czapeczka z uszkami, polspiochy (jeszcze musze kupić "różanego" pajaca) i kolorowe pieluchy z tetry. Nie wiem czy to dobry wybór, bo nie używałam wcześniej, zawsze tylko standardowe białe....

Załączniki

• 1410950199896.jpg
    1410950199896.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 45
  • 1410950213110.jpg
    1410950213110.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 45
reklama
misia - no to szybka jesteś. Ja nawet nie mam pokupowanych rzeczy, a co dopiero spakowanych. Mam w sumie sporo rzeczy po Kubie, zostały kosmetyki, akcesoria no i dla mnie jakieś pierdoły do szpitala.

konwalijka - ja mam tak samo. mimo, że to drugie dziecko jestem jakaś bardziej zakręcona, nie wiem co kupować itd. Ja jeszcze nic nie prałam. Jakoś wydaje mi się, że dużo czasu jeszcze. a nie chcę żeby to leżało w szafie 2 miesiące. I nie próbowałam odplamiać ubranek, ale będę musiała spróbować.

slonko - świetne zakupy :)

Do góry