reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ja zakupy ciuszkowe mam już prawie załatwione :-) sporo dostałam więc udało mi się szybko :-) kocyki pościel ręczniki też mam. W przyszłym tyg zamawiamy łożeczko, wózek kupujemy od znajomych tak więc mam sporo :-) muszę teraz pomyśleć nad zakupami aptekowymi i rzeczami dla siebie do szpitala... Ma którąś moze jakąś listę takich niezbędnych rzeczy?
A no i ja już piore ciuszki żeby później nie stać przy desce w 9miesiącu :p

A torbę postanowiłam spakować w 32tyg czyli to już nie tak odległy termin w moim przypadku :-) jak ten czas leci..

reklama
miisia, przede mną jeszcze całe wielkie pranie pakownie sie i tak dalej, ale kto wie kiedy przyjdzie ten czas wyjazdu. A spakowana wcześniej, to chociaż spokojniejsza. Ja mam naszykowaną małą torebkę do szpitala póki co, ale zrobiłam to juz około miesiąca temu w obawie o dłuzszą wizyte w szpitalu. Nie przydało się.
Ja popieram Cię akurat w tym pakowaniu i sama powoli przymierzam sie juz na poważnie aby popakować co trzeba, a nie potem niech mąż szuka po całym domu albo sklepach potrzebnych rzeczy.

Oliwki nie zamierzam kupowac.Poplamiła ubranka i strasznie sie na nia wkurzyłam. Mam zamiar kupic odplamiacz Dzidziuś albo inny dla dzieci i spróbowac doprac co nieco. Czy, ktos uzywał takiego odplamiacza?
Mimo iz to moje drugie dziecko, czuje się duzo bardziej zamulona niz przy pierwszym. Kompletnie nie wiem co potzrebne. Mętlik w głowie totalny.

Prałyście juz ubranka? Wyciagłam z szafy i chyba upiorę. Hmm... no jeszcze 2,5 miesiaca u mnie.

anncka, widzę że mamy zblizony termin, no ja myślę że 32 tydzień to rozsądny termin na spakowanie się. I widzę że i Ty sie za pranie wzięłaś. Czyli odpalam pralkę. Miało byc ręcznie, jednak pralka będzie. Plecy mi pękały wczoraj po praniu częsci wózka ręcznie....:no:

Ostatnia edycja:
Anncka na stronie szpitala powinno być napisane co trzeba zabrać. Ja ze szkoły rodzenia dostałam rozpiske jako co powinna zawierać wyprawka :)

Misia a Ty zdecydowałas się już na szpital? Podeslesz mi ta listę? Bo ja się do szkoły rodzenia nie załapałam z powodu braku miejsc i w sumie już dalej nie szukam :-) dam radę bez

Dodam tutaj, może któraś uzna ze lista jest dobra i też skorzysta :)

Załączniki

• 1410943818511.jpg
    1410943818511.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 43
  • 1410943839552.jpg
    1410943839552.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 35
Konwalijka do zabrudzonych ciuszków użyj normalnego odplamiacza i proszku a potem wypierz drugi raz w niemowlęcym, ja tak robiłam jak dzieci się zaplamily bo jednak te dziecięce proszki są delikatniejsze i nie wszystko spierają.
Ja z pakowaniem to będę miała cyrk, musze spakować torbę do szpitala, chłopców do teściowej ze sporym zapasem jakbym miała dłużej poleżeć w szpitalu wiadomo różnie może być, no i jeszcze jedna torbę z rzeczami na odbiór ze szpitala, no ale tym się zajmę później, no i będę wiedziała wcześniej bo ja na cc planowane.

reklama
moja lista rzeczy do szpitala:

dla MAMY:
- duży Tshirt do porodu
- 2 koszule na zmianę
- majtki poporodowe - ja zabieram te z siateczki
- podkłady poporodowe- ja mam zamiar wziąść 2 opakowania Campolu
- szare mydło Biały Jeleń
- żel pod prysznic
- kapcie
-szlafrok
- stanik do karmienia