reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Cześć dziewczyny!!!
Ja mam termin na 15.12 ale od jakiegoś czasu wydaje mi się że urodzę wcześniej:confused: normalnie paranoję mam, a nie jest to moje pierwsze dziecko. Oliwka ma 5 lat.
Jeśli chodzi o wyprawkę z ubrankami już basta!! sporo dostałam od szwagierki i trochę pajacyków dokupiłam. Zaczęłam się rozglądać za resztą wyprawki tj butelki, wanienki, przewijak i oczywiście rzeczy dla mamy do szpitala. Jak u Was z kompletowaniem wyprawki?

reklama
Ewelinka - no ja szukałam karuzeli z projektorem i ta wydała mi się najfajniejsza :-) siostra super prezent nam zrobiła kupując właśnie ja :-)

kasiasysunia - jeśli chodzi o termometr, to ja sporo kiedyś czytałam na ten temat. Te wszystkie na podczerwień i "do czoła" są mało dokładne. Ja najpierw kupiłam taki zwykły elektroniczny. Jak Kuba był mały, to nie było problemu włożyć mu pod paszkę na 2 min i poczekać. Za to teraz nie da sobie włożyć i używam właśnie taki przykładany do czoła z Lidla. Niestety nie jestem pewna czy dobrze mierzy,bo wyniki trochę się różnią (mierzone jeden po drugim). Dlatego zastanawiam się czy nie zainwestować w taki firmowy. Kiedyś czytałam że BROWN ma dobre termometry.

anncka - też myślałam o zakupie takiej karuzeli. Mam jeszcze na oku kilka innych. Ale też zależy mi na pluszowych misiach. Chciałam taki lepszy kupić, bo kuba miał zwykły plastik z pozytywką i się połamał.

A ja muszę pomyśleć o butelkach, smoczkach, akcesoriach do higieny. Jakoś nie mogę się za to zabrać...

estranea ja tez się zabieram za takie zakupy:-) nadal nie mogę zdecydować się jakie butelki wybrać TT czy Avent te nowe ? przy pierwszej córce mieliśmy avent te standardowe i się sprawdziły.
Jakie podkłady i wkładki laktacyjne kupujecie? ja myślałam o Campol? Zastanawiam się nad kosmetykami dla niuni z HiPP ale cieżko je ostatnio dostać

Jeśli chodzi o kosmetyki, to używam Nivea dla Kuby i dla małego też zakupię Nivea. Wkładki lakt. to johnsona i babydream z rossmanna. Swoją drogą to nie zaczęłam nawet o tym myśleć...
A butelki dla Kuby miałam z Lovi - jestem zadowolona i mały też będzie tych używał. Smoczki uspokajacze miałam z TT i przy nich zostanę.
Kurczę, sporo tego jak się tak pomyśli. Ja przez to, że większość mam po Kubie, to jakoś ciężko mi się zabrać do kupowania tego typu asortymentu.

właśnie niekoniecznie. Byłam w 2 rossmanach i udało mi się kupić tylko Oliwkę z Hippa:no::no: a i jeszcze kupiłam wkładki laktacyjne babydream ale jakaś wersja limitowana

reklama
Co do termometrow powiem mam moje doswiadczenie. Mam taki do pupci z krotka koncowka. Jest fajny ale pomyslalam ze dla starszej zmienie zeby juz w pupie nie mierzyc. I kupilam do ucha, nie jakies byle co a pozadny. No wiec dla porownania mysle a sprawdze. Mala miala akurat goraczke w pupie ok 39°C zmierzylam tym do ucha a tu 37.5° ej przeciez u malego dziecka to ogromna roznica poszedl w kosz...

Kosmetykow bede uzywac Mustela i aquapor do pupci. Wkladki pewnie medela butelki dr. Brown smoczki uspok. Nuk :)

Do góry