reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

a co to jest baza do fotelika? Chodzi Ci o to żeby go przyczepić do wózka?
2.jpg
To jest baza do fotelika z systemem isofix ;-)

Mitemil - a jaki wózek mutsy masz?
Mutsy 4 rider. Kolor czerwony. Myślę, że chłopakowi też będzie pasować?
3.jpg

Oj wózki mutsy polecam z całego serca. Był to 6 wózek z kolei jaki kupiliśmy dla pierwszej córki w 2009 roku (wszystkie inne zawsze miały coś nie tak). Mamy model 4rider z całym wyposażeniem i adapterami do fotelika. Wózek rewelacyjny. Nie do zdarcia, ma super amortyzację, rewelacyjnie sie prowadzi, duży kosz na zakupy..ehhh...mogę tak w nieskończoność :-p No i jeździ nim już 3 dziecko, a jeszcze 4 pojeździ. Kupowaliśmy z gondolą, ale sprzedałam, bo nie była potrzebna. Tu w Uk zimy są raczej słabe, więc jak Marcel się urodził w styczniu, to pojeździł trochę w foteliku, a potem w spacerówce na leżąco i było ok. Na prawdę tę markę polecam. Bardzo podoba mi się model Evo:happy:
Podpisuję się rękami i nogami :tak: Mnie w modelu Evo nie podoba się łamana rączka, ale to rzecz gustu ;-)

A ja jestem zakochana w moim wozku UppaBaby Vista :) takze wozek mam a spacerowke dla malej mialam chicco lightway rozklada sie tez na plasko ale mysle ze spacerowka na zime troche za malo oslania. Teraz mamy spacerowke uppababy g-luxe i jest super.

Nic na razie nie kupuje czekam na poznanie plci :)

A co do mutsy tez patrzylam i tez 4rider ale jak otworzylam okienko w budce to sama sie wystraszylam taki halas wkolo na rzep i to mnie zrazilo bardzo.
Dokładnie mam ten sam model :-)
Ja w swoim mutsy nie mam okienka :tak:
4.jpg

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 106
  • 3.jpg
    3.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 109
  • 4.jpg
    4.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 104
reklama
Magda wogole okienka nie masz? Czy masz nie na rzepy? Moze teraz inne robia ale jak ja kupowalam wozek to wtedy mutsy mial na te strasznie chalasliwe rzepy

Ja za to moge polecic super hulajnoge dla dziecka jak ktos by chcial :)

Mam okienko na rzepy,ale jakoś nie halasuja. Tzn słychać je,ale nie jest to jakieś męczące i mi nie przeszkadza :-)

a co to jest baza do fotelika? Chodzi Ci o to żeby go przyczepić do wózka?

Baza do fotelika służy do tego aby wpinać na nią fotelik samochodowy w aucie bez konieczności zapinania pasów za każdym razem. Bazę montuje się w aucie na stałe i tylko wpina fotelik - Klik i już. Jak dla mnie super sprawa.

Ja jak narazie to mam rozeznanie w wozkacj podwojnych:-)jezeli chodzi o wyprawke to mam wiekszosc napewno musze kupic laktator bo swoj sprzedalam:eek:napewno ciuchy poczekam na to az poznam plec to wtedy poszaleje z ciuchami :-)bo mam tylko chlopiece kocykow mam ze 20 jakos to samo mnostwo poscieli ciuchow ciazowych tez mam ogrom czesc sprzedalam w czesci nadal chodze:-)a I napewno staniki do karmienie bo te ostanie wywalima do kosza bo zszazaly teraz mam zamiar kupic sobie cos gustowniejszego:-)

Mama290 jaki polecisz podwójny wózek?

Ja z pojedynczych mogę polecić wózek polskiej firmy NAVINGTON. Jeśli chcecie mieć dużą obszerną gondolę i super zamortyzowane przez wahacze koła to polecam w 100%. My gondolą jeździliśmy od maja do stycznia. Koła nie są skrętne, ale wózek prowadzi się lekko i zwrotnie..
Wózek dziecięcy Galeon - Wózki dla Dzieci & Akcesoria do wózków | Navington

Baza do fotelika służy do tego aby wpinać na nią fotelik samochodowy w aucie bez konieczności zapinania pasów za każdym razem. Bazę montuje się w aucie na stałe i tylko wpina fotelik - Klik i już. Jak dla mnie super sprawa.

Aaaa o to chodzi:) JA taki miałam, z firmy Graco, naprawdę super rzecz.

Annte ja mam britaxa b-duala I to chyba moj najlepszy w mojej karierze bardzo zwrotny mozna prowadzic jedna reka jeden minus to tkz second seat takie lezace dziecko to spoko ale takie jak moje to sie wsciekaja bo ono nie jest calkowicie rozkladalne do siedzenia tak pol lezaco mam tez mamas papas arie tez ciekawy wozek mi ciezko sie wychodzi bo ja mam mega waskie dzrwi I musze bokiem I jeszcze uzywam phil and teds leciutki zwrotny wozek ale nie nadaje sie dla niemowlat u nas jest tez icandy podobny do city select tez sa fajne ja nie dzierze zooma bo nie ufam firmie ktora go zrobila nie wiem na jakim wozku ci zalezy dzieci obok czy jedno za drugim wybor jest duzy wszytsko zalezy jaki masz budzet

Annte ja mam britaxa b-duala I to chyba moj najlepszy w mojej karierze bardzo zwrotny mozna prowadzic jedna reka jeden minus to tkz second seat takie lezace dziecko to spoko ale takie jak moje to sie wsciekaja bo ono nie jest calkowicie rozkladalne do siedzenia tak pol lezaco mam tez mamas papas arie tez ciekawy wozek mi ciezko sie wychodzi bo ja mam mega waskie dzrwi I musze bokiem I jeszcze uzywam phil and teds leciutki zwrotny wozek ale nie nadaje sie dla niemowlat u nas jest tez icandy podobny do city select tez sa fajne ja nie dzierze zooma bo nie ufam firmie ktora go zrobila nie wiem na jakim wozku ci zalezy dzieci obok czy jedno za drugim wybor jest duzy wszytsko zalezy jaki masz budzet

Mama290, chyba wolałabym jeden obok drugiego żeby mieć obydwoje na oku i żeby żadne nie było poszkodowane? Oglądam wózki które są dostępne u nas i żaden mnie jakoś nie przekonuje. No ale jeszcze jest trochę czasu. a Ty masz obok siebie czy jeden za drugim, bo jak n arazie nazwy mi nic niemowią.

Annte - kurcze te navington rzeczywiście fajne :-) więc coś myślę że będę miała dylemat czy mój wymarzony mutsy czy moze coś innego :-)

reklama
Anncka ja zanim się zdecydowałam pojechałam do sklepu obejrzeć. Mutsy też mi się podobał, ale cena nie była dla mnie. Navingon jest naprawdę świetny i prosty w obsłudze, składanie, zdejmowanie gondoli wszystko robisz właściwie jednym ruchem. Później wstawie zdjęcia. Pewnie będę go sprzedawała więc może jeśli któraś z Was była by chętna.

Do góry