reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Mitemil jasne,że czerwony pasuje dla chłopca:-) My mamy zielony, o taki Zobacz załącznik 624621
Piękny kolor i też uniwersalny.

Mam okienko na rzepy,ale jakoś nie halasuja. Tzn słychać je,ale nie jest to jakieś męczące i mi nie przeszkadza :-)
Ja w gondoli nie mam okienka, a w spacerówce, rzadko z tego korzystałam :zawstydzona/y:

Wczoraj z mężem byliśmy na warsztatach dla młodych rodziców, gdzie pan pokazywał poprawne zapisanie pasów u dzieci w foteliku. Tłumaczył na co zwracać uwagę w wyborze fotelika i widziałam wpinanie fotelików w bazę isofix. Zakochałam się... Ale ceny zwalają mnie z nóg :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Ja to nie widze opcji fotelika bez bazy. Z corka tez mialam. A w zime stac z tylkiem na deszczu czy mrozie i naciagac te pasy itp za kazdym razem odpinac jak sie wychodzi do sklepu czy cos ahhh a tak klik bierzesz dziecko klik wpinasz wygoda :)

Ostatnia edycja:
Ale baza nie musi być podpieta pod isofix. My nie mamy w naszym aucie a baza była przypiętą pasami.

I ja i mój mąż mamy stosunkowo młode rocznikowo samochody, więc myślę, że mają to w standardzie, ale nie zaszkodzi sprawdzić :tak:

Tak na szybko napiszę Wam, że od 22.05 w Biedronce są artykuły dla przyszłych mam i dzieciaczków w tym odzież ciążowa. Nie wiem co dokładnie, bo żadnej gazetki nie znalazłam, a pod sklepem był tylko plakat z info o odzieży ciążowe "różnej" :-D
Ja skorzystam, że mam wtyczkę i może coś zakupię sobie. Chociaż sukienka z plakatu beznadzieja.

Pozdrawiam! W wolniejszej chwili odezwę się na głównym!

reklama
Byłam dziś w Biedronce i w Lidlu.
No i tak... W Biedronce razem z pewną Panią oglądałam sukienki, chociaż już na zdjęciach mnie nie powalały. Materiał bardzo miły, ale fason zupełnie nie dla mnie. Szczególnie ta niebieska z "kukardką" z boku :no:
Oglądałam też leginsy, bo wiadomo rzecz uniwersalna. Ale pierwszy raz widziałam tak zrobioną regulację pasa.... Na haftki, jak w biustonoszu :baffled: Od razu je odłożyłam. Koszulki spoko, ale to zwykłe koszulki.... Jak każda inna. Faktycznie beznadzieja.

Natomiast w Lidlu.... Mmm..... :-) Super! Leginsy z elastyczną "kieszenią" na brzuch. Bomba! No i normalne rozmiary... Nie S,M,L itd...
Były też świetne topy, sukienka jedna mi się spodobała.... Wzięłam ostatecznie leginsy, top w paski i z rzeczy nie dla ciężarnych :-D koszulkę lnianą, która na pewno posłuży mi i w zaawansowanej ciąży.
Oferta o niebo lepsza! Poza tym było sporo innych ubrań, które ciężarne też mogą spokojnie nosić. Polecam!!!!

Do góry