reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ja czekam na poznanie plci :) jak bedzie chlopiec to bede musiala sprzedac wszystko po corci a mam naodkladane baaardzo duzo i to same najlepsze ciuszki i wtedy rusze na zakupy dla synka a jak bedzie dzieczynka to wiekszosc mam.

Ja również czekam na płeć, może pod koniec tego miesiąca uda się ocenić. O tym, że pierwsza to córeczka dowiedzieliśmy się z mężem w 12 tc. Wychodzę z założenia, że prawdziwy facet różu się nie boi, więc po domu może chodzić, a na wyjście mam sporo rzeczy uniseks po córce. Jednak córkę urodziłam w sierpniu, teraz termin mam na grudzień, więc trochę ciepłych rzeczy w maleńkich rozmiarach się przyda :)
Buty kupować będę nowe.

reklama
Ja to w sumie niezaleznie od płci mam wszystko dla maluszka. Dziewczynki rodziły sie w dwóch różnych porach roku, więc wszystko jest, a synek zimą, więc i dla chłopca mam wyprawkę. Wózek, łożeczko, foteliki....z jednej strony fajnie, bo duża oszczędność, ale z drugiej...lubię kupować takie rzeczy, więc i tak pewnie coś tam dokupię:-p Dla synka w poprzedniej ciąży kupić musiałam ubranka, bo jednak nawet jak coś nie różowe, to z kwiatuszkiem, albo motylkiem, a i łóżeczko wymagało wymiany, więc wydatki były. Ubranka używane sa jak najbardziej ok, choć ja nie mam czasu ich szukać, a jak coś kupuję, to przy okazji na zakupach, zazwyczaj po 20tc jak już znam płeć. Dzięki temu nie odczuwam tych wydatków praktycznie wcale, no chyba,że coś konkretniejszego. Ubrań ciążowych też unikam, bo w pierwszej ciąży kupiłam sporo i wcale nie były takie super przydatne. Teraz ważę mniej, więc kurzą się na strychu:baffled:

Podobnie jak Magda z UK mam te podstawowe rzeczy, jak łóżeczko, fotelik, leżaczek itp. Zastanawiam się tylko nad większą gondolą na zimę. Bo nasz wózek po córce to TAKO JUMPER.z gondolą dobra na lato, bez kombinezonu :-/ Musze jeszcze to przemyśleć. Ubranek mam sporo typowo dziewczęcych, ale mam też uni. Jednak napewno nie znajdę tam kombinezonu na noworodka :-( To już jest zakup numer 1! Ale tym razem napewno nie będę kupować dużo wcześniej.
No, a dla siebie. Dla siebie to kupię jakieś jeansy ciążowe, bo to mus i zastanawiam się nad spódnica, na jakieś upalne dni. Z poprzedniej ciąży spodnie do niczego już się nie nadają, a kupowałam w H&M właśnie. Tylko, że miałam praktycznie tylko te jedne na końcówce ciąży.

Słonko ja na lato mam normalne długie sukienki. Lekkie i zwiewne,a do tego tuniki. Też nie ciążowe. Jakoś udało mi się poprzednia ciąże obskoczyc w tym,to może i teraz da rade ;-)

My też mamy wózek tako jumper X, bardzo sobie go chwalę i jest w dobrym stanie ale marzę żeby go wymienić na dużo mniejszy i lżejszy bo my dużo jeździmy, chłopaki zawsze rowerki chcą zabierać, piłki kupę zabawek i innych klamotów, więc zdałby się wózek zajmujący mało miejsca. Szukam dobrej parasolki od urodzenia, a mój będę próbowała sprzedać.

My też mamy wózek tako jumper X, bardzo sobie go chwalę i jest w dobrym stanie ale marzę żeby go wymienić na dużo mniejszy i lżejszy bo my dużo jeździmy, chłopaki zawsze rowerki chcą zabierać, piłki kupę zabawek i innych klamotów, więc zdałby się wózek zajmujący mało miejsca. Szukam dobrej parasolki od urodzenia, a mój będę próbowała sprzedać.

Na lato zgodzę się z Tobą. Mam spacerówke parasolke i tako tez ma spacerówke. Ale w gondoli będzie ciasno w zimę w tych wszystkich betach. No, ale to już dodatkowy koszt.... Musze to z mezem obgadac, jak już zacznie normalnie o ciąży gadać, a nie udawac, że jej nie ma.

reklama
Muszę się wam przyznać, że wczoraj kupiłam pierwszą rzecz dla mojego Maleństwa ;) śliczny kocyk w Smyku w neutralnym kremowym kolorze ;)) już nie mogę się oprzeć tym ślicznym ciuszkom i dodatkom, ale ciężko mi znaleźć takie neutralne więc staram się jeszcze nie szaleć i odczekać te kilka tyg do poznania płci malucha :)

Do góry