reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Pinio, a nad którym mutsy się zastanawiasz? Testowałam w sklepie urbanRider i 4Rider i byłam zawiedziona mimo, że był moim faworytem. Ta skrętna tylna oś zupełnie mi nie pasowała, a całość jakaś taka mało stabilna. Za to Mura to prawdziwy czołg :-)

reklama
Ja jestem po pierwszych oględzinach w sklepie (gdzie niestety nie mieli wszystkich modeli, które mnie interesowały) i póki co podobają mi się:
- Jedo Fyn
- Bebetto Murano
Z netowych oględzin podoba mi się jeszcze Babyactive Elipso, ale nie miałam okazji go jeszcze pomacać.
W marcu wybieramy się z mężem aby dokonać ostatecznego wyboru i będziemy zamawiać.
Fotelik na bank: Recaro lub Maxi Cosi.

moja koleżanka ma jedo fyn i jest bardzo zadowolona z niego. Jedyny mankament, o jakim wspominała to blokowanie się przednich kół podczas jazdy po śniegu.

Ten bebetto też ładny :tak:

Ostatnia edycja:
a ja słyszałam o drugim, że gondola jest słabo zabudowana od wiatru, bo ja tez myslałam o tym wózku...
co do atestu gondol to mi powiedziano w sklepie że każdy producent testuje na kilogramy, nie wiek dziecka, bo przeciez jedno 6 miesieczne waży 7 kilo inne 11 ;-) ale mi tak powiedziano bo pytałam o wytrzymałość gondoli,
powiem tak... u mnie 17,5 kilowa Oliwia w nim siedziała wprawdzie niedługo,
wcześniej miałam x-landera xa i napewno bym tam 4 latka nie włożyła, choćby nawet dla jaj,
a jak wpielismy spacerówke wczoraj do tego nowego i rozłozylismy do pozycji lezącej, wysunelismy oparcie na nózki to Oliwia normalnie sie zmieściła a teraz ma wzrostu 105cm
no jedyny mankament to to że nie ma skrętnych przednich kół, ale żadko które w tym stylu mają, bo to własnie taki styl retro, ja chciałam na większych kołach tych 14 calowych ale mąż powiedział że będą mniej wytrzymałe i gorzej będzie dokupić jak pękną więc staneło na tych normalnych duzych pompowanych

a jak będzie sie sprawował to czas pokaze, powiem wam ze kolezanka stara sie o dziecko i powiedziała juz mi ze zaklepała ode mnie ten wózek hihi więc kupca już mam

Jak weszłam do sklepu i zobaczyłam Bebetto Murano, to podbiegłam od razu myśląc, że to Mura4. Sprzedawca mi tłumaczył, że te firmy najpierw połączone były w jedną i to taki prototyp Mury. Faktycznie są niemal identyczne, tylko ceną się trochę różnią. Ta spacerówka niestety jest raczej słabo zabudowana, ale czy to problem????

my mamy foteliki dla dziewczynek recaro ale to większe rozmiary, jesteśmy bardzo zadowoleni :-)

maleństwu kupiliśmy maxi cosi z bazą , oleżanka odprzedawała jeszcze z gwarancją ... ta baza to super patent.

wóżek też mam upatrzony tej firmy mura4 ... marzec to też mój m-c zakupowy.

Dla starszej córki mamy recaro - ok, choć ze słuchawek i głośników w foteliku nigdy nie korzystała (moim zdaniem niepotrzebna funkcja, bo słuchawki męczą uszy i córka ich nie lubiła nigdy; nawet mp3 nie używa)
Dla Lidki mamy kupiony maxi cosi.
Wózek też mamy na pompowanych kołach - tj. emmaljungę z uwagi na las przy domu i drogi gruntowe.

reklama
Widze ze nie tylko ja mam problem z wózkiem, poprostu sama nie wiem czego chce podobają mi się atlantici i myśle ze chyba nie wezme od siory wózka.

Do góry