reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Bejbiszon - my też tak robimy. Nauczyłam się na córce, że potem coś było potrzebne na zaraz i nie mogłam nic fajnego trafić. Więc jak widzę coś fajnego i w porządnej cenie, to kupuję - mam granicę 2 lata do przodu. W rupieciarni mam specjalny karton z za dużymi ciuchami i raz na rok robię ich przegląd. Mnie się ta metoda sprawdza. Czasem na allegro coś wypatrzę w atrakcyjnej cenie - kupuję i czeka - potem nie muszę kupować na tzw. zapalenie płuc.

reklama
Misia mamy dokładnie tak samo!!! jak K. sie urodził to mielismy już zapas na conajmniej 2 lata. teraz w szafie też zalegają mi dla niego ciuszki na 2 lata do przodu.

Przy Małej też będziemy tak robić.

Teraz jak dla Dzidka skompletowałam wyprawkę ( na najbliższy rok) to mówię do mężą: No teraz mogę iśc do szpitala, jakby coś to sobie dasz radę. Dzieci z gołym tylkiem chodzić nie będą :-D:-D

Dziewczyny a co myślicie o takich wałeczkach ?

wałeczek.jpg

Misia, Bejbiszon, a nie macie wrażenia, że dokładnie tak samo jest z ciuchami / butami dla nas samych? Chcę kupić spodnie i mogę zajrzeć do 50 sklepów a tam nic - nic co by mi się podobało. A jak nie potrzebuję - to są!
Ja jakiś czas temu zmieniłam sposób zakupów na taki - jak coś mi się podoba i wiem, że się przyda - kupuję i to samo robię teraz.

:-) Coleta, mam tak samo. Mama postanowiła mi zrobić porządki w butach i ... nie powiem, ile naliczyła. Ostatnio kupiłam trzy pary sandałków Stefanela, bo były za 120 zł. No jak można było taką okazję ominąć, skoro przed przeceną jedne kosztowały 450 zł... A. mnie w tym wspiera - on ma tylko 4 pary butów, więc jest miejsce dla moich.
Niebawem ma się otworzyć internetowy mothercare dla Polaków - zarejestrowaam się, żeby mnie powiadomili.
Napisałam też do gymboree, żeby zaczęli przesyłać do Polski. Odpisali, że póki co nie przesyłają, ale że mam znaleźć sobie przyjaciół w USA, kt. kupią i mi prześlą, a ja wtedy będę mogła ... odliczyć podatek amerykański :-) No aż nie wiem, co mam im odpisać. Już widzę, jak ten podatek odliczam. Kto mi go odda? Obama czy nasz US?

anka ja miałam dla dziewczyn takie rożki wypełnione jakimiś granulkami , byłam zadowolona wiedziałam że jak położę maleństwo na boczku będzie tak leżało, oczywiście sprawdza się to do momentu kiedy dziecko nie ma jeszcze tyle siły aby samo się przewróciło na plecki.

Coleta dokładnie!!!! zgadzam się z Tobą i Misią.Ja też już kupuję jak coś jest ( i wiem, że się przyda ). Bo z drugiej strony strasznie się pilnuję, żeby z domu graciarni nie zrobić :-D:-D ale butów, ciuchów, biżu i torebek nigdy za wiele :-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry