reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

a co myślicie o nowym trendzie wiaderk do kapieli ?
miałyście z tym styczność ?
ja oglądałam na youtubie ale jakoś do mnie nie przemawiają .

reklama
Nie wsadziłąbym noworodka do wiaderka bałąbym się ze jakimś cudem maleństwo mi się wysliżnie z rąk i wpadnie do tej wody i soie coś zrobi.Nie ma jak normalna wanienka.

Dziewczyny ale wam zazdroszczę zakupów śliczne ciuszki ja czekam aż maleństwo się ujawni :)

Przy pierwszej ciąży też nie mogłam szaleć na zakupach o do końca nasza księżniczka nam się nie ujawniła:( i kupowałam tylko uniwersalne :( mam nadzieję że tym razem będę coś wiedzieć i poszaleje trochę na zakupach :)

A co do kąpieli ja jestem za wannami też uwielbiam w nich odpoczywać, a po za tym mam wanienkę po córeczce :)

Ostatnia edycja:
Viv, dziecko sobie w wodzie nic nie zrobi, w końcu to jego środowisko naturalne i aż do 6 miesiąca życia daje radę nawet pod wodą bez podtopienia :)
my przy pierwszym dziecku używaliśmy wanienki, teraz będzie tak samo.

własnie przekopałam małe ciuszki po Kubusiu, masakra ile tego, 2 wielkie kartony, zaraz puszczę pranie nr 1 :) a później wielka segregacja, co zostawiam, co sprzedaję :)

Dziewczyny, czy któraś z Was używa lub zamierza używać u swego dziecka pieluch wielorazowych??? Tak się zastanawiam czy przy J nie będę ich używać ale w żaden sposób nie ogarniam tego tematu. Na innym forum trafiłam na poradnik nt tych pieluch ale nie ogarniam :szok::zawstydzona/y: czytając czuję się tak jakby to jakieś fantazy było albo co najmniej grypserą napisanie ..... jeśli możecie przybliżyć mi ten temat( nawet poprzez link do jakiejś przystępnej strony, albo po prostu Wasze doświadczenie ) to będę baaaaaaaaaardzo wdzięczna

Ja planuję wielorazowe - wydają mi się być rozsądnym rozwiązaniem. Przemawia też do mnie, że znacznie mniej zdarza się uczuleń przy stosowaniu tych pieluszek niż przy jednorazówkach.
Tutaj:
PRÓBNE ZESTAWY PIELUSZEK - BABYETTA Urszula Urbańska
opisany jest zestaw "próbny" - co powinno być na początek i taki też zamierzam nabyć na początek i zobaczyć jak wszystko działa w rzeczywistości. Zakupię pewnie na wszelki wypadek także paczkę jednorazówek ale będziemy próbować z wielorazowymi.

reklama
Do góry