reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Dziewczyny, które mają już córki- powiedzcie mi proszę czy sukienki takie od 0-3 miesięcy rzeczywiście się sprawdzają??? bo mnie by chyba szlag trafił jakbym tak leżała i coś by mi się zwijało itd. Dzisiaj właśnie wpadłam w panikę ( bo zanim myśl znalazła mózg to minęło 12 dni) że jak narazie mam mieć córę a nic nie wiem o obsłudze dziewczynek ( oczywiście o obsłudze całodobowej- bo tak na 2 godz to ok :-D )

reklama
BEJBISZONw mojej sytuacji tak, sprawdziło mi sie, nigdy nie wiesz jakie duże będzie dziecko,:-) ja kupiłam 2 w rozmiarze 56 i wtedy mnie szlag trafił jak córka miała jedną tylko raz, a drugiej wcale bo wyrosła! sukienki 0-3 wystarczą na całe lato. choć powiem szczerze wolałam jednak pajacyki bo wygodniej

Ja z kolei nie kupowałam duzo ubranek w rozmiarze 56 bo wszyscy mowli ze szybko wyrosnie, a synus urodzil sie malutki bo 2550 i 47 cm, przez co 56 na nim wisiały a maż poł miasta objezdzil w poszukiwaniu rozmiaru 50:-) wiec trudno powiedziec, a co do sukienek to wydaje mi sie ze ladnie wygladaja ale wygodne beda body, a pożniej pajacyki.

To jeszcze zależy od długości sukienki i materiału z jakiego jest zrobiona. Lekka, mięciutka bawełna o długości do połowy łydki nie sprawiała mojej małej problemu. Na początku dzidziol nie wiercił się aż tak bardzo, żeby jej się ta kiecka podwijała.

jeśli Hania okaze się Hanią do końca, to ja nie będę na początek kupować jej sukieneczek. Jakos nie przemawia to do mnie, nie wiem, chyba, że jakieś wygodne, miękkie znajdę, jeszcze jest czas, na pewno zaopatrzę się w sukienki takie od ok 5-6 miesiąca (74-80),wtedy dziecko już zaczyna samo siedzieć, inna sprawa, nie jest taką bezwiedną laleczką.

pamiętam, jak urodziłam Kubusia, teściowa mi przywiozła torbę ubranek, które po prostu wystawilam na allegro, tzn. koszule, jeansy itd w noworodkowych rozmiarach. masakra! dla mnie to niepojęte po co ubierać noworodki w takie ciuszki? nie wiem, może ja źle rozumuję, ale wydaje mi się, że dla tak małego dziecka wygoda powinna byc nadrzędna, na jeansy, koszule, krawaciki przyjdzie czas.

Cat super ta dostawka do wózka, super rozwiązanie !

bejbiszon co do sukieneczek to nie kupuj za dużo no na pewno w rozm 56 bo sprawdzone i praktyczne ubranka w tym okresie to śpioszki czy rampersiki , później możesz zaszaleć . Ja pamiętam że miałam dosłownie kilka które używałam bo albo za sztywne albo się podwijały pod paszki .

no własnie jakoś tak mało praktyczne te sukieneczki mi się wydawały. Ja też w pierwszym okresie życia dziecka stawiam na wygodę niż na jakąś francję -elegancję. Dzięki dziewczyny

kota- ja mam parę sukienek po córce i mało noszonych, faktycznie ciężko się takiemu maleństwu zakłada, najlepiej wyglądają dzieciaki jak już zaczynają chodzić. A może mi się przydadzą i będę miała córkę.

reklama
Bejbiszon ja miałam kilka ,ale ze względu na zimę mało co je ubrała....aczkolwiek na lato myślę,ze sprawdza ,sie takie body jakby ze spodnisia juz.....znalazłam juz kilka przepięknych.....
Baby Girl Dresses | Infant Dresses | Carter's

U nas sukienusie tak na 100% sprawdzały sie jak Mari zaczęła chodzić....wcześniej jak raczkowała to po prostu po nich kolankami deptała i wkurzała sie niemiłosiernie:p hahah

Aj szkoda ,ze nie mam tutaj fotek z tego czasu posmialybyscie sie;) hahah

Do góry