reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Mój Małżonek wczoraj wstawił nam do pokoiku łóżeczko i je wyczyścił, bo łóżeczko dostaliśmy od mojej kuzynki:happy: i tak się teraz zastanawiam, jak Kobitki ubieracie łóżeczko, bo póki co to materac na to prześcieradło i ochraniacz wystarczy co? Pościel póki co chyba jeszcze niepotrzebna? Mam kupioną, ale się zastanawiam czy już jej używać, bo zawsze można przykryć kocykiem. No i jak z tymi śpiworkami do spania, czy w
lipcu/sierpniu będą potrzebne?

Ja póki co laktatora nie kupuję, bo nie wiem jak to będzie z tym karmieniem, jak będzie potrzebny, to wtedy kupię.

hej
podobnie jak sieczunia
laktatora nie kupuje bo zobacze jak będzie z karmieniem

co do łózeczka to na początek u mnie był ochraniacz, prześcieradło, baldachim, pościel wyjęta była, bo Oliwia spała w rożku,

teraz też tak zrobię, ale dziś mąż odebrał przesyłkę z poczty i ubrałam kołyskę... baldachim trochę za długi pomyślę co z tym zrobić, na razie położone jest wszystko, potem i tak będe prała to więc pościeli na pewno na początek nie położę

DSC08491.jpg

Załączniki

• DSC08491.jpg
    DSC08491.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 91
Bardzo ładna pościel, żywe kolorki, podoba mi się, a baldachim wg mnie w sam raz:tak:, nigdy nie miałam baldachimu więc wydaje mi się że jest ok.

Ja też pościeli nie używałam, leży do tej pory schowana tzn kołdry, do pościeli dałam kocyk, a mały początkowo spał w rożku a potem przykryty kocykiem bo było gorąco.

Laktatora też nie kupuje , zobaczymy jak będzie z karmieniem.

Ojej a wiecie że ja też nigdy nie mialam haha, bo z Oliwią to byłam przeciwniczką, że kurz się zbiera, że nie ma co, a teraz stwierdziłam że kołyska i tak będzie tylko gdzieś na pierwsze 5-6 miesięcy więc a co tam, zaszalałam, haha
potem mam łózeczko turystyczne takie full wypas, ma wibracje, melodyjki światełko, dwa poziomy leżenia, no takie ze wszystkimi potrzebnymi i niepotrzebnymi bzdetami haha więc już w tym łóżeczku nie będe montować żadnego baldachimu ale kołyska tak cudnie wygląda, no i rożek mnie zaskoczył piękne wykonanie

No i nasze łóżeczko dziś przyjechało :-)
Zaraz podjadą stolarze i w końcu skończymy pokój Małgoni. DOstanie ... lustro na Dzień Dziecka.
Jutro pozawieszamy nalepki, zmontujemy łóżeczko. ZAcznie w końcu pokój Lidki wyglądać jak pokój Lidki.

reklama
Mgiełko, ślicznie! Naprawdę bardzo mi sie podoba :tak: a baldachim chyba nawet lepszy jak jest dłuższy, będziesz mogła szczelniej zakryć ;-)

Misiu, a u Ciebie to wyprawka dla dwóch panien wyszła ;-) i super, niech 'sie robi', a Ty pochwal się potem pokojami :tak:

Do góry