reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Ja dzis kupiłam duzą pakę pampersów premium care 1 i chusteczki. Został mi chyba tylko ręczniczek. Kilka mam po Rysiu ale jakieś takie niewyględne, do szpitala jednak nowy by sie zdał.

Może jutro wyparzę laktator i zaczne sie pakować hmmm.

Kinderek nic nie martw ze wszystkim zdążysz kochana.

reklama
Kinderek, spokojnie, okrój wyprawkę do niezbędnego minimum, później w razie czego zawsze będzie można coś dokupić. Bez nerwów. Ja też czekam na kasę w ZUSu, żeby jeszcze parę drobiazgów kupić... A póki co z kosmetyków kupię Oilatum Soft i oliwkę i tyle. Kremu nie kupuję, bo i tak przez 2 tygodnie będzie tylko werandowanie, a później będę smarowała Hanię kremem Nivea na każdą pogodę, na szczęście mam małe dziecko, które tego kremu używa z powodzeniem, Mustela wcale nie jest taka super dobra jeśli chodzi o skład, ma dużo chemii, konserwantów, zapachów, może uczulać, ja nie będę ryzykowała ze skórą noworodka.

wiesz cat że jak rodzimy latem to nie musimy werandować tylko spacerki małe już urządzać
właściwie źle napisałam ja mam podwórko więc ja będę spacerowała a potem wiadomo dłuższe
:baffled: przepraszam zamotałam
pewnie i tak nam o to samo chodzi

A póki co z kosmetyków kupię Oilatum Soft i oliwkę i tyle. Kremu nie kupuję, bo i tak przez 2 tygodnie będzie tylko werandowanie, a później będę smarowała Hanię kremem Nivea na każdą pogodę, na szczęście mam małe dziecko, które tego kremu używa z powodzeniem, Mustela wcale nie jest taka super dobra jeśli chodzi o skład, ma dużo chemii, konserwantów, zapachów, może uczulać, ja nie będę ryzykowała ze skórą noworodka.
Kota, a jaki kremik polecasz? Nivea, ale jaki konkretnie? Jak każda z nas szukam czegoś, co potrzeba i niezbędnie, żeby nie wydawać na 5 rodzajów kremu i oliwki w zależności od pogody... A co do Musteli to słyszałam same za jak do tej pory... Prawdę mówiąc nie korzystałam jeszcze z niczego, ale mówisz dużo chemii? Odpuścić?

Dziewczyny powiedzcie czy kupowałyście już staniki do karmienia? Mi wpadły w oko fajne w KappAhl, jest nawet akurat promocja, ale bałam się tak szybko kupić bo biust żyje teraz własnym życiem :rofl2:... O ile większy trzeba mieć? Może doświadczone mamy coś doradzą?

Dziewczyny powiedzcie czy kupowałyście już staniki do karmienia? Mi wpadły w oko fajne w KappAhl, jest nawet akurat promocja, ale bałam się tak szybko kupić bo biust żyje teraz własnym życiem :rofl2:... O ile większy trzeba mieć? Może doświadczone mamy coś doradzą?
No ja jeszcz nie kupowałam, ale zmówiłam sobie z Mama by Alles w sklepie u koleżanki.....jak będą ma dzwonić i pójde mierzyc

kinderek, dużo większy zamawiałaś niż aktualnie potrzebujesz? może to naiwne pytanie, ale nie mam doświadczenia w tej kwestii i nie wiem czy się "wstrzelę" z rozmiarem ;)

kinderek, dużo większy zamawiałaś niż aktualnie potrzebujesz? może to naiwne pytanie, ale nie mam doświadczenia w tej kwestii i nie wiem czy się "wstrzelę" z rozmiarem ;)

wiesz, ze właśnie nie, bo uważam, ze mimo iż piersi pewnie zwiększą swą objętość, to jednak obwód będzie mniejszy niż obecnie......taki jak teraz noszę.....nawet w jakiejś mądrej gazecie o tym czytałam i tak też doradzali.....

aaaaa i nie kupuj tych miękkich, są beznadziejne jak dla mnie- kiedys się pokusiłam, cycki zwisały totalnie.....

reklama
wiesz cat że jak rodzimy latem to nie musimy werandować tylko spacerki małe już urządzać
właściwie źle napisałam ja mam podwórko więc ja będę spacerowała a potem wiadomo dłuższe
:baffled: przepraszam zamotałam
pewnie i tak nam o to samo chodzi

Dokładnie tak! ja nawet w październiku nie werandowałam tylko od razu przed domek brałam młodego ;D
Jak bym miała 2 tygodnie się z dzieckiem kisić w domu w taką pogodę to chyba by mnie w psychiatryku zamknęli :szok: szczególnie, że mój starszy synuś to maniak podwórkowy!

Do góry