reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

no tak justynko masz rację ale nie mam kupionych ręczników :laugh2:, czekam na to łóżeczko i wózek
a o ciuszki się nie martwię przeciez ma być upalne lato

reklama
ciuszki to ja mam....nie mam żadnych kosmetyków, laktatora, kapturków na cycki, maści na brodawki, żadnych soli fizjol, morskich itp rzeczy, gaci dla mnie, staników do karmienia, jeszcze z jedna koszula by sie zdała.....o reszcie nie wspominam, ale można kupić juz później: wózek, leżaczek, termos do butelek, krem na słońce dla dziecka, karuzela, niania elektr.... ehhhhh szkoda gadać....

kinderek i tak jesteś lepsza od mnie ja mam jednego pajacyka i nic po za tym haha właśnie jestem na etapie wybierania łóżeczka niby bratowa obiecała mi jakieś ląpki ale dopóki ich nie dostane nie liczę ich i niczym się nie przejmuje w razie czego mąż skoczy do sklepu i kupi co będzie trzeba

kinderek i tak jesteś lepsza od mnie ja mam jednego pajacyka i nic po za tym haha właśnie jestem na etapie wybierania łóżeczka niby bratowa obiecała mi jakieś ląpki ale dopóki ich nie dostane nie liczę ich i niczym się nie przejmuje w razie czego mąż skoczy do sklepu i kupi co będzie trzeba
tak tylko, że ja juz za miesiąc pewnie będę po wszystkim......do Gdańska mam ok 100 km, a mój maz nie może sobie ot tak wolnego brać i mi dokupowac i podrzucać do szpitala co trzeba, musze, a bynajmniej powinnam juz dopinac wszstko na ostatni guzik, a ja w rozsypce jestem............ i siadam psychicznie do tego......bo nic po mojej myśli nie idzie..........:-(
:wściekła/y:

No kinderek widze że cię dopadł większy kryzys jakiś-mam nadzieję, że przejdzie szybko i spokojnie ze wszystkim zdążysz.Jak już czujesz się postawiona pod ścianą to może weź debet zrób na karcie a potem na spokojnie spłacicie.
Ja też chciałam czekać do końca lokaty z zakupami-żeby nie ruszać tej kasy-ale uznałam, że mój komfort psychiczny ważniejszy i chcę mieć do końca maja wszystko kupione, wyprane, przygotowane i spakowane!

no właśnie kinderek poruszyłas bardzo wazny dla mnie temat krem na wyjście dla noworodka
bo gdzieś kiedyś wyczytałam że nie smaruje się buźki tak małego dziecka jeszcze na spacerki:eek:
hm ewentualnie jaki kupić?????

No kinderek widze że cię dopadł większy kryzys jakiś-mam nadzieję, że przejdzie szybko i spokojnie ze wszystkim zdążysz.Jak już czujesz się postawiona pod ścianą to może weź debet zrób na karcie a potem na spokojnie spłacicie.
Ja też chciałam czekać do końca lokaty z zakupami-żeby nie ruszać tej kasy-ale uznałam, że mój komfort psychiczny ważniejszy i chcę mieć do końca maja wszystko kupione, wyprane, przygotowane i spakowane!
no raczej.....chyba troszkę lepiej....ale ciii...by nie zapeszyć....:baffled:

no właśnie kinderek poruszyłas bardzo wazny dla mnie temat krem na wyjście dla noworodka
bo gdzieś kiedyś wyczytałam że nie smaruje się buźki tak małego dziecka jeszcze na spacerki:eek:
hm ewentualnie jaki kupić?????
Ja znalazłam jakiś Mustela 0+ ( filtr 50)....nie wiem, może są lepsze.....;-)

Byłam w Biedronce- kupiłam kocyk i pościel .....mojemu chyba mija:eek:.....zamówiłam na allegro zestaw Oilatum w bardzo korzystnej cenie- 139 zł za 2x500 ml emulsji, 150 ml szamponu i 100 kremu... i nakładki jednorazowe na kibelek, by z bolacym tyłkiem jakoś sobie usiąść i załatwic potrzeby fizjologiczne.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kinderek, nie stresuj się :) kapturki na piersi, leżaczek, niania elektroniczna czy karuzela to nie są rzeczy jakieś mega niezbędne... szczerze- ja wcale nie zamierzam tego kupować, przynajmniej nie od razu... kosmetyków też przecież taki maluch nie potrzebuje strasznie dużo... ja też mam jeszcze niewiele rzeczy, ale nie ma co się zamartwiać :)

Jeżeli chodzi o krem na słonko to Mustela niestety droga strasznie, ale firma super. Alternatywą jest polski krem Linomag Sun- od pierwszych dni życia.

Ostatnia edycja:
reklama
kinderek, nie stresuj się :) kapturki na piersi, leżaczek, niania elektroniczna czy karuzela to nie są rzeczy jakieś mega niezbędne... szczerze- ja wcale nie zamierzam tego kupować, przynajmniej nie od razu... kosmetyków też przecież taki maluch nie potrzebuje strasznie dużo... ja też mam jeszcze niewiele rzeczy, ale nie ma co się zamartwiać :)

Jeżeli chodzi o krem na słonko to Mustela niestety droga strasznie, ale firma super. Alternatywą jest polski krem Linomag Sun- od pierwszych dni życia.
Dzęki Dafhne....Powiem tak....w moim przypadku nakładki okazały sie dwukrotnie niezbędne leżak mega przydatny i to od początku był.....niani nigdy nie miałam, ale teraz mieszkamy w domu pietrowym i chyba to słuszny zakup by sie wydawał, karuzelka czeka na później to jasna sprawa.....kosmetyki: zakupiłam Oilatum.....a kremik na słonko......z tych droższych, ale dzieciątko małe więc i na trochę starczy......mam nadzieję, ze nie uczuli tylko.......;-)

Do góry