reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
A ja się zastanawiam, co będzie, jak się Jacuś urodzi. Chyba sklep będę musiała otworzyć pod szyldem "wszystko dla dziewczynek".

Hejka kochane....widzę panika troszkę nas atakuje...ale coz czas ucieka wiec nie ma sie co dziwić....
My wczoraj pojechaliśmy z miśkiem juz po karton pampersów największy jaki był i chusteczek...:)
Ja do szpitala mam paczuszkę pieluszek NEWBORN ale karton to juz kupiłam 1....

Zdałam sobie tez sprawę ,że nie mam praktycznie nic dla siebie,...
Za to dla malutkiej juz większość jest....i ciuszki te na sam początek- przydałaby się tylko może jakaś malusia bluza, lub sweterek cieniuteńki w razie czego.... butelki, smoczki są, ooooo no i kosmetyki, ale to mi mama przywiezie z Polski....

No i laktator i nawilżacz z takich najważniejszych...:)

Kurcze niby mało, ale ciągle cosik na tej liście jest:p haahha

Ale pochwale się ,ze w końcu poprałam i wyprasowałam ciuszki do szpitala....chociaż te poki co:p hahahah:-p

Misia
sukienusie bajeczne!!!!!!!!!!!!

Monia, u nas się sprawdziły 2 kremy ochronne: Nivea na każdą pogodę i Pat&Rub Sweet krem ochronny do twarzy. Teraz, jak są upały, to smaruję Kubina Ziajką z SPF 50+, ale ten krem jest dopiero powyżej 6 miesiąca, więc dla Hani się nie nada. Ja w ogóle jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o składy kosmetyków, nie lubię niepotrzebnego przeładowania chemią, parabenami itd., bo i po co?
Polecam też fajną stronę z rzetelnymi analizami składów kosmetyków dla dzieci:
Zapiski Podwojonej czyli Sroka o....:

Daphne, ja polecam staniki Alles Mama i HOTmilk, używałam zarówno miękkich, jak i lekko usztywnianych pianką, i te i te są ok, wszystko zależy od producenta, ci, których wymieniłam akurat zajmują się bielizną ciążową i do karmienia, więc są super skrojone i w kulminacyjnym momencie laktacyjnym, kiedy nosiłam rozm. 70E, nic mi nie wisiało, ładnie trzymały piersi. Dodam, że przed ciążami nosiłam rozmiar 70C, teraz mam 70D i sama nie wiem jaki rozm. kupić... czekam do ostatniej chwili.

Kota, dzięki ;) Też nie lubię nadmiaru chemii, ale tematyka dziecięcych kosmetyków jest mi zupełnie nieznana jeszcze...

A co do sudocremu i zasypki. Koleżanka urodziła 3 tygodnie temu i mimo różnych warunków pogodowych położna nie zalecała ani zasypek ani żadnych kremów na dupkę dopóki nie ma wyraźnej konieczności. Więc tak na prawdę nie wiem czy jest taka potrzeba, żeby kupować.

Monia, próbkę Sudokremu dostaniesz po porodzie w jednym z pudełek z ulotkami i próbkami :) nie kupuj. Mi ta próbka przy Kubie prawie na rok wystarczyła, jest naprawdę wydajny, zasypek nie używałam nigdy, pupę myłam ciepłą wodą i przecierałam płatkiem kosmetycznym z oliwką, mały nigdy mi się nie odparzył. Nie używałam żadnych chusteczek nawilżanych, jedynie w szpitalu po porodzie i na jakichś wyjazdach. Sudokremu używałam jedynie na noc jak pupka była zaczerwieniona, ale nigdy nie doszło do żadnego odparzenia.

Misia, przegapiłam post w sukienkami, są naprawdę cudne!

reklama
Do góry