reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Octenisept poleciła nam znajoma pielęgniarka w szpitalu jako doskonały środek odkażający. Mam nim psikać przede wszystkim na swoje ręce przed i po pielęgnacji krocza mojej córy, która złapała tą parszywą bakterię. Lista wskazań na butelce imponująca...

Ja pierwsze dziecko też przenosiłam dwa tygodnie mimo, że w siódmym miesiącu leżałam na podtrzymaniu w szpitalu. Mam nadzieję, że młody wyskoczy w terminie :-)

Dajecie radę w nocy z tymi dużymi poduchami? Ja walczę z wałkiem i nawet jak się wygodnie już ułożę, to potem mam problem ze zmianą pozycji i z reguły poducha ląduje obok łóżka...

reklama
Nineczka widzisz, ja dzięki tej poduszce mniej się kręcę, nie marznę w nocy (=nie chodzę siku co 2 h). Wprawdzie przekręcenie się na drugi bok delikatnie mnie wybudza, ale wcześniej budzi mnie ból biodra :-D

Ja walczę co noc mając do dyspozycji 5 jaśków różnej wielkości i dwie duże poduszki. Kołdrę już mężusiowi zabrałam- bo ma lżejszą. Jeszcze zasypiamy bez większych problemów... jeszcze :blink:

niunia- ja też walczyłam z poduszką, na rysunkach tak ładnie panie na niej lezy, w kilku pozycjach, ja tak nie umiem jej ułożyć...w koncu lezy na łózku, zajmuje miejsce, a ja najczęściej biorę kołdrę narzeczonego i miedzy nogi wkładam:) on zazwyczaj zasypia przed TV na kanapie i tak sie juz oduczyłam że śpi obok, że jak śpi obok to ja nie mogę spać..chrapie, oddycha na mnie:)mam mało miejsca itp...czasem mi smutno że tak "sama " śpie a prawda taka , że jest mi dzięki temu wygodniej....zasypianie w objeciach to tylko na 15 min, potem mi niewygodnie, nie moge zasnac itp...

ja wieczorami jestem tak zmęczona, że padam i w sekundę zasypiam, w każdej pozycji ;) jak się budzę w nocy i coś mnie boli, to między kolana wciskam sobie kołdrę albo jaśka i jest git :) w pierwszej ciąży też tak sobie radziłam.

kota mam tak samo - jak usypiam Majkę o 21 to tak naprawdę nie wiem kto kogo usypia bo często jest tak że mała wyłazi z łóżka i idzie do tatusia na tv a ja śpię :) w nocy zwijam kołdrę jak się przebudzę albo Majki kocyk bo się rozkopie...

Ja ze spaniem też nie mam problemu :-D padam i śpię, ewentualnie jak się obracam to się przebudzam na chwilę ;-) a często budzę się w tej pozycji, w której zasypiam ;-)

A mi się źle śpi na lewym boku więc śpię na prawym ooo ;D Między nogi nic nie wkładam :zawstydzona/y: dosłownie nic :-D w pierwszej ciąży też obyło się bez rewelacji sennych więc mam nadzieję, że i teraz tak zostanie ;D

DSC07958.jpg dzisiejsze dla J.

ja zasypiam szybciej niż K. średnio między 20 a 21 już chrapię ;) potem przebudzam się co chwilę jak zmieniam pozycję, a następnie ( od 3 miesięcy) budzę się o 1.30 i do ok.3-4 nie śpię a potem normalnie zasypiam jak gdyby nigdy nic.

Też lepiej śpi mi się na prawym boku, jak układam się na lewym to oddechu złapać nie mogę

Załączniki

• DSC07958.jpg
    DSC07958.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry