reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Oooo Anka dobre pytanie...

Właśnie...jaki materacyk? i gdzie najlepiej kupić elementy do łóżeczka? Słyszałam,że na początku niemowlak nie potrzebuje wiele do swojego ,,łoża'' ...poduszeczek itd. A szczególnie nasze lipcowe Maluchy nie będą potrzebować ciepłych kołderek czy grubych kocy.Delikatne okrycia...cienkie kocyki czy pieluszki materiałowe...To prawda?

Ooo widzę,że już dużo z Was myśli o pojazdach dla naszych pociech :-D
Ja akurat szalenie myślę o ubrankach,pościelach i kocykach hi hi :-) ale jeśli chodzi o wózek to też trochę główkowałam.Otóż z mężem doszliśmy do wniosku,że to nasze pierwsze dziecko i nie będziemy oszczędzać na wózku (ale z przesadą oczywiście :-p) To przecież będzie jego pierwszy środek transportu i dla nas również jedna z najważniejszych rzeczy.

Chciałam tylko z Wami skonsultować (bo widzę,że wiedza tutaj jest ogromna)...

Podoba nam się bardzo wózek Bugaboo Cameleon.Jest piękny i można wybrać pojazd dla Malucha z wielkiej gamy kolorów.Tylko czy cena idzie w parze z jakością tego wózka? Wiecie coś na ten temat? Czy jest funkcjonalny,dobrze się nim porusza.A jak już się zdecydujemy to na pewno na opcje 2 w 1 :) Fotelik równiez chcemy zakupić osobno.
Dziękuję z góry za Waszą pomoc :-)

Sorry ale na moje oko, to ten wózek wygląda jak z kosmosu :-D ale ja się nie znam i to tylko moje zdanie :D

ha ha :-D a mi się właśnie dlatego podoba,że jest inny niż te wszystkie...Wszystkie są na jedno kopyto i te smutne kolory :sorry:

Ale każda mama ma swój gust i nie krytykuję wyboru.Jak pisałam to tylko pierwsze myśli jeśli chodzi o wózek,który jest ostatni na liście zakupów.Dopiero kupimy w ostatnich tygodniach.Podobają mi się jeszcze wózki retro ale są bardzo drogie,a też wydaję mi się,że też nie funkcjonalne.

Ania.ka - zastanów sie najpierw, po jakim bedziesz jeździć terenie. Ja mam złe wspomnienia związane z małymi kółkami. My mieszkamy na obrzeżach miasta (za ogródkiem mamy już taki las z prawdziwego zdarzenia), mamy i krawężniki i leśne korzenie i piach w lesie i strumyk do przejechania - u nas małe kółka nie wchodziły w grę. Generalnie ja chciałam tradycyjny, A. kosmiczny. Być może dojdzie do tego, ze będziemy mieli dwa, bo A. kupił już emmaljungę, którą ja sobie wymyśliła, ale ciagle ogląda się za takimi kosmicznymi i nie wiem, czy któregoś dnia nie przytarga go do domu. Miałoby to o tyle sens, że taki wózek z pompowanymi kołami trudno spakować do samochodu. Tak więc przed zakupem trzeba sobie zrobić rachunek sumienia, gdzie ten wózek będzie przede wszystkim jeździł. Wygląd to sprawa drugorzędna. Ja raz się już przejechałam, bo zakochałam się w króliczkach na materiale i teraz obiecałam sobie, że ostatnią rzeczą, jaką będę się kierować to wygląd wózka. My mieliśmy takie G., że wszyscy i tak najchętniej brali 15 letni wózek po dzieciach znajomych, który miał pompowane koła na paskach.

Misia & Kota dziękuję za pomoc :-)

Ja nie mam doświadczenia w dobieraniu sprzętu dla dziecka...i mam lekkie obawy...właśnie...jeśli chodzi o wózek.Tak trochę patrzałam jak sroka na te wszystkie wózki na stronie internetowej...i mogę jak na razie tylko patrzeć na wygląd,bo nie mam kompletnie pojęcia jakie są w użytkowaniu.A Emmaljunga jaki model? :-) Spory wybór.

Jeśli chodzi o teren na jakim będziemy się poruszać to przede wszystkim miasto...ale również mamy mały lasek no i co ważne...mieszkamy nad morzem...i nie raz pewnie zdarzy nam się targać wózek na plażę.Och dobrze,że mam Was dziewczyny i mogę śledzić posty związane z takimi zakupami...

:-D hehe, az sie nq glos zasmialam, Pyska :-D i pies az na mnie popatrzał ;-) ale cóż, argumentację Twój facet ma dobrą :-D ja też z tych, co przeznaczają niebieski facetom, a róż dziewczynkom. Jakoś facet w różu do mnie nie przemawia...

My jakąkolwiek wyprawkę chyba będziemy robić późno, strach po stracie jeszcze mocno siedzi. Ale Wy róbcie, przeglądam Wasze propozycje :-) odn wózka oglądaliśmy już oczywiście różne i wiem, że będziemy szukać z dużą gondolą. Moja kuzynka urodzila pod koniec czerwca, mały wprawdzie szybko rośnie, ale już w listopadzie musieli zmienić gondolę na spacerówkę, bo mały sie nie mieścił. A ja bym chyba wolała zimę przejeździć w gondoli ;-)

reklama
Do góry