z dziećmi różnie jest, inne szybciej rosną inne wolniej, Majka przez bardzo długi czas nosiła rozmiar 62, później długo 68, a teraz też czasami mieści się w ubranka 74 a niby już 2 latka ma ubranka mi się już nudziły, a mała ich wogóle nie niszczyła, a dla drugiego co do zasady nie będą się nadawały bo prawie wszystkie różowe ;p
reklama
Co do ubranek dla malutkich chłopców, ja polecam aukcje tego sprzedającego.
NurseryTime Cudny Bawełniany Pajacyk 74cm / 6-9m. (3137722142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cieplutkie Ogrodniczki z Kieszonkam 52 cm / 4.5 kg (3069494419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Też polecam - kupiłam kilka ciuszków dla Małej i są naprawdę fajne i mają dobry stosunek jakość vs cena.
Storczykowa
Zaciekawiona BB
Dziewczyny mam pytanie odnośnie stosownego zachowania. Wczoraj przyjechali do nas znajomi ze swoją malutką. Witamy się, a tu koleżanka wyciąga taki leżaczek-bujaczek i dwie siatki uniwersalnych ciuszków(jako że my będziemy mieli chłopca) po swojej córeczce.
Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji, i nie wiedziałam jak się zachować. Oczywiście bardzo podziękowałam i zapytałam jak się rozliczyć, jednak ona nic nie chciała.
W swoim otoczeniu nawet nie mam kogo zapytać co się robi w takiej sytuacji.
Może Wy coś podpowiecie?
Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji, i nie wiedziałam jak się zachować. Oczywiście bardzo podziękowałam i zapytałam jak się rozliczyć, jednak ona nic nie chciała.
W swoim otoczeniu nawet nie mam kogo zapytać co się robi w takiej sytuacji.
Może Wy coś podpowiecie?
Misia1974
Fanka BB :)
Ja rozdawałam po swojej córce i z reguły moja córka dostawała coś za to (jakąś zabawkę itp). Teraz jak ktos mi coś daje, to daję coś ich dziecku.
Co do ciuszków - mnie sie wydaje, że wszędzie jest mnóstwo cudownych ubranek. Z tym, że ja szukam po nazwach moich ulubionych marek, a jak kupuję, to zerkam, co sprzedający jeszcze ma. Często jest tak, że jak ma jedną rzecz w moim guście, to inne jego przedmioty też mi się podobają. Ja wybieram angielskie i amerykańskie, bo mi ich stylistyka i jakosć bardziej odpowiada od polskich. Wiem, że jestem okropna, zabieram miejsca pracy itp. No ale tak jest i tego nie zmienię.
Co do ciuszków - mnie sie wydaje, że wszędzie jest mnóstwo cudownych ubranek. Z tym, że ja szukam po nazwach moich ulubionych marek, a jak kupuję, to zerkam, co sprzedający jeszcze ma. Często jest tak, że jak ma jedną rzecz w moim guście, to inne jego przedmioty też mi się podobają. Ja wybieram angielskie i amerykańskie, bo mi ich stylistyka i jakosć bardziej odpowiada od polskich. Wiem, że jestem okropna, zabieram miejsca pracy itp. No ale tak jest i tego nie zmienię.
Ja rozdawałam po swojej córce i z reguły moja córka dostawała coś za to (jakąś zabawkę itp). Teraz jak ktos mi coś daje, to daję coś ich dziecku.
Misia, mam identycznie! Niestety nie lubię polskich kiczowatych ubranek, zabawek. Często złej jakości. Są oczywiście wyjątki.
mgielka2008
Fanka BB :)
to może kup nie Polską zabawkę, wkońcu jest ich zatrzęsienie np. Fisher Price?
reklama