reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Mgiełko - moja po urodzeniu to dwie nogi w jedną nogawkę w 62... Dlatego ja dużo małych kupiłam.

Mój Maks to cały wchodził w nogawkę 62 :-D jak się urodził to miał 51 cm więc mój brat jechał kupić mu 56 a i tak w tym pływał :-D a jakby patrząc na rodziców to powinien być długi, bo ja mam 166cm a mój były 190!
To że jedno dziecko było u kogoś długie, nie znaczy że drugie też będzie :D

Pyśka, Misia skąd ja to znam:) ja po Tomku mam roz. 50 bo miał po urodzeniu 47 cm i w 56 się topił. A jezdzenia męża tramwajem po całym mieście w poszukiwaniu ubranek nie zapomnę. Zauważyłam, że teraz jest troche lepiej i np w F&F zaczynają się niektóre ciuszki wlasnie od 50.

A ja podobnie jak Mgiełka, bardzo dużo rzeczy zupełnie nowych oddałam tych z rozmiarem 56, 58, bo dzieci mi się rodziły 59 i 61. A takie piękne wyprawki miałam, same firmówki od ciotki z Niemiec i siostry z Francji. Teraz kupię tych malutkich rzeczy minimum, jak dziecko będzie małe to dokupię. Zresztą od razu powiedziałam sobie że na początku będę miała minimum, a resztę sukcesywnie będę dokupować. Będzie lato, wyrwę się z domu przynajmniej- do ludzi, do świata. Sama radość.

mój Q miał 57cm, ale chudzinek długi z niego był i topił mi się przez pierwszy tydzień w rozm.56, później za to tak zaczął rosnąć, że 62 nosił niecały tydzień i od razu wskoczyliśmy 68, mam nadzieję, że Hania wzrostoso wda się jedna w mamę, no chyba, że bedzie chciala byc modelka jakas :))

Mój Maks to cały wchodził w nogawkę 62 :-D jak się urodził to miał 51 cm więc mój brat jechał kupić mu 56 a i tak w tym pływał :-D a jakby patrząc na rodziców to powinien być długi, bo ja mam 166cm a mój były 190!
To że jedno dziecko było u kogoś długie, nie znaczy że drugie też będzie :D

Dlatego ja Pyśka kupiłam pare ubranek na 56, bo zdaje sobie z tego sprawę że tym razem może się przydadzą, a jak nie to oddam,
podałam tylko przykład że moja 36 tydzien a już nie używała tych 56, więc jak mama ma obawy co do tego rozmiaru, to lepiej nie inwestować zbyt wiele za to kompletować od 62 rozmiaru !
pozdrawiam

No pewnie nie jedna z nas się zdziwi przy porodzie :-)
Co do ubranek dla malutkich chłopców, ja polecam aukcje tego sprzedającego.
NurseryTime Cudny Bawełniany Pajacyk 74cm / 6-9m. (3137722142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cieplutkie Ogrodniczki z Kieszonkam 52 cm / 4.5 kg (3069494419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupiłam ileś ubranek - wszystkie są dobrej jakości i w neutralnej stylistyce - no i dużo taniej niż w sklepie.
3137722142

Ostatnia edycja:
Misia, dziękuję! Zamówię u tego sprzedającego 2 pajace i spodnie (jak tylko odblokują mi konto :-D) i jeszcze kocyk od nich kupię ;-)

A ostatnio kupiłam:

paj.jpgpaja.jpg i już nie mogę doczekać się kiedy przyjdą :tak:

Załączniki

• paj.jpg
    paj.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 24
  • paja.jpg
    paja.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
reklama
Hehe, zakupy pełną parą ;-)

Misia, jak i gdzie Ty wynajdujesz takie fajne rzeczy? :-) ja się nie umiem na allegro obsłużyć... A potem się wkurzam, że nic nie ma i wyłączam :-D

My też parę rzeczy kupiliśmy, ale pokażę Wam jak dojdą :-)

Do góry