reklama
Pyśka_:)
Szczęśliwa :)
Mgiełko - moja po urodzeniu to dwie nogi w jedną nogawkę w 62... Dlatego ja dużo małych kupiłam.
Mój Maks to cały wchodził w nogawkę 62 jak się urodził to miał 51 cm więc mój brat jechał kupić mu 56 a i tak w tym pływał a jakby patrząc na rodziców to powinien być długi, bo ja mam 166cm a mój były 190!
To że jedno dziecko było u kogoś długie, nie znaczy że drugie też będzie
darenka
Fanka BB :)
Pyśka, Misia skąd ja to znam ja po Tomku mam roz. 50 bo miał po urodzeniu 47 cm i w 56 się topił. A jezdzenia męża tramwajem po całym mieście w poszukiwaniu ubranek nie zapomnę. Zauważyłam, że teraz jest troche lepiej i np w F&F zaczynają się niektóre ciuszki wlasnie od 50.
A ja podobnie jak Mgiełka, bardzo dużo rzeczy zupełnie nowych oddałam tych z rozmiarem 56, 58, bo dzieci mi się rodziły 59 i 61. A takie piękne wyprawki miałam, same firmówki od ciotki z Niemiec i siostry z Francji. Teraz kupię tych malutkich rzeczy minimum, jak dziecko będzie małe to dokupię. Zresztą od razu powiedziałam sobie że na początku będę miała minimum, a resztę sukcesywnie będę dokupować. Będzie lato, wyrwę się z domu przynajmniej- do ludzi, do świata. Sama radość.
kota-behemota
Q & H team
mój Q miał 57cm, ale chudzinek długi z niego był i topił mi się przez pierwszy tydzień w rozm.56, później za to tak zaczął rosnąć, że 62 nosił niecały tydzień i od razu wskoczyliśmy 68, mam nadzieję, że Hania wzrostoso wda się jedna w mamę, no chyba, że bedzie chciala byc modelka jakas )
mgielka2008
Mój Maks to cały wchodził w nogawkę 62 jak się urodził to miał 51 cm więc mój brat jechał kupić mu 56 a i tak w tym pływał a jakby patrząc na rodziców to powinien być długi, bo ja mam 166cm a mój były 190!
To że jedno dziecko było u kogoś długie, nie znaczy że drugie też będzie
Dlatego ja Pyśka kupiłam pare ubranek na 56, bo zdaje sobie z tego sprawę że tym razem może się przydadzą, a jak nie to oddam,
podałam tylko przykład że moja 36 tydzien a już nie używała tych 56, więc jak mama ma obawy co do tego rozmiaru, to lepiej nie inwestować zbyt wiele za to kompletować od 62 rozmiaru !
pozdrawiam
Misia1974
No pewnie nie jedna z nas się zdziwi przy porodzie :-)
Co do ubranek dla malutkich chłopców, ja polecam aukcje tego sprzedającego.
NurseryTime Cudny Bawełniany Pajacyk 74cm / 6-9m. (3137722142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cieplutkie Ogrodniczki z Kieszonkam 52 cm / 4.5 kg (3069494419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupiłam ileś ubranek - wszystkie są dobrej jakości i w neutralnej stylistyce - no i dużo taniej niż w sklepie.
Co do ubranek dla malutkich chłopców, ja polecam aukcje tego sprzedającego.
NurseryTime Cudny Bawełniany Pajacyk 74cm / 6-9m. (3137722142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cieplutkie Ogrodniczki z Kieszonkam 52 cm / 4.5 kg (3069494419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupiłam ileś ubranek - wszystkie są dobrej jakości i w neutralnej stylistyce - no i dużo taniej niż w sklepie.
Ostatnia edycja:
anka-skakanka
reklama
Hehe, zakupy pełną parą ;-)
Misia, jak i gdzie Ty wynajdujesz takie fajne rzeczy? :-) ja się nie umiem na allegro obsłużyć... A potem się wkurzam, że nic nie ma i wyłączam
My też parę rzeczy kupiliśmy, ale pokażę Wam jak dojdą :-)
Misia, jak i gdzie Ty wynajdujesz takie fajne rzeczy? :-) ja się nie umiem na allegro obsłużyć... A potem się wkurzam, że nic nie ma i wyłączam
My też parę rzeczy kupiliśmy, ale pokażę Wam jak dojdą :-)