reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Ja wyjęłam Maksa ubrania i zauważyłam, że większość mam unisex ;D dopiero tak na pół roku mam typowo chłopięce ;D

reklama
A mi ta lista wydaje sie za mala. Na pierwsze 3 miesiace tylko tyle ciuszkow? Dziecko przebiera sie pare razy dziennie, wiec za chwile zabraknie ubranek. I spiochow i kaftanikow nie polecam, lepsze i wygodniejsze jest body i pajacyk.

Dziewczyny, ale mnie nakręciłyście!!! Dziś wylicytowałam tyle ślicznych ciuszków na allegro! Aż się boję co będzie jak przyjdą!:rofl2::rofl2::rofl2: Mam nadzieję że stan będzie dobry jak na zdjęciach. Nie mam doświadczenia.

Ja kupiłam na ebay za bezcen dużą paczkę ciuszków na początek dla chłopaczka (zanim jeszcze wiedziałam że chłopak) do tego przywiozłam z domu unisex po Nadii i uznałam że tylko kilka wyjściowych ciuszków i wyprawka do szpitala i gotowe. Jak tak wczoraj chowałam do szuflady te ciuszki to uznałam że już zapomniałam jak Nadia malutka była.

darenka - mnie się ta lista też wydaje za krótka - mam wrażenie, że jest z innej epoki. Kaftaniki? śpiochy? Teraz są właśnie body i pajacyki. Śpiochy są mniej wygodne w przebieraniu. o zaginających się kaftanikach nawet nie wspomnę.

ja ją przepisałam z tej gazety
wiecie kaftanik może jeden kupię komplet ze śpiochami (ze śmiesznym napisem rozmiar 56)
na pewno ja tą listę zmodyfikuję bo zamierzam 10 bodów kupić z rozmiaru 62 i 10sztuk 68
spodenek więcej i rampersy tez parę sztuk
przecież my nie wiemy czy dziecko może być bardzo często ulewające na pewno jak będzie upał to co chwila przebieranie
zamierzam już kupić sukienki z lnu i takie tam jakie będą mi się podobały
zresztą ciuszków na rozmiar 56 zamierzam kupić tylko 3 sztuki bo one i tak będą na tydzień

i mi się wydaje że sporo mają napisanych tych kaftaników i śpioszków ( może to dla tych co się boją używać body:eek:)

znalazłam firmę www.bamarnicol.pl
a to muszę zamówić
mini_5362677378.jpg

reklama
Ja zapomniałam jak to było, ale moja siostra ma rocznego synka i mi podpowiada. I mówi że żadnych kaftaników i śpiochów nie używała. Tylko body i rozpinane do stópki pajace. Ponoć najbardziej lubiła takie z KaphAl odpinane na zamek.

Do góry