reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Lopop - ja kupowałam tylko w tej pierwszej części. Na salę "tańszą" z koszykiem nie wchodziłam nigdy, bo zawsze w biegu tam wpadałam i głownie książeczki wykupowałam po angielsku. W tej pierwszej części są wieszaki. W tej drugiej chyba też.

Misia nie wiedziałam ze tam jest też sala tańsza:baffled:

opowiem wam numer mój M ma bratową po pół bracie (zamotałam no ale chyba wiecie o co mi chodzi) ona ma 50 lat i ona potrafi całe dnie biegac po lumpeksach
nawet jak przyjeżdża na urodziny daje prezenty z tego lumpka:eek: wiecie ja nie mam nic przeciwko temu tylko że niektóre ciuszki są np. pozaciągane w jakimś miejscu albo coś tam , wiecie najbardziej "cieszy" się moja teściowa:-p:-p:-p:-p:-p:-p bo zawsze dostaje coś workowatego:laugh2:

ja tez uwielbiam lumpeksy, jakie sukienki ostatnio kupiłam i jeansy 3 pary ale takie cudne ciemne z przeszyciami i haftami, no i dwie nowe czapeczki z metkami lezały koło kasy za jedyne 50 groszy za dwie sztuki!!! w sklepie bym dała conajmniej 10zł za jedną
szok....
bodziaki dla noworodka i pajacyków pare bawełnianych no i wyprawka do szpitala kupuje nowe, reszta jak cos wylukam na wyprzedazach w sieciówkach albo uzywane w lumpeksie,

co do rożka to ja kupuje u mnie sie sprawdził, a niby w lipcu rodzimy, ale co wieczorem tez przeciez wyjde czasem na spacerek, a poza tym w sierpniu juz chłody moga być no i u mnie tez sie przydał jako kołderka ;-)

a co do córki to nie jestem obiektywna haha dla mnie jest najpiękniejsza....

to jeszcze sie pochwalę :
DSC08034.jpg

DSC07782.jpg to jest z adrzejek ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny super ciuszki, niechzyja lumpki... u nas na jeden mówią "armani" bo takie cacka tam można znaleść .

mgiełko kołyska bajeczna, ja moje też córeczki wykołysałam i byłam mega zadowolona .. a córeczka prześloczna .

viv co do różków to każdy ma swoją opinię na ten temat , ja sobie chwalę gdyż lepiej , stabilanej dziecko mozna trzymać, dwa wygodniej mi się karmiło ... teraz też pewnie kupię ale nie może być za sztywny .

kupiłam dzisiaj gazetę M jak mama - zaintrygował mnie napis ekspercki miesięcznik dla kobiet w ciąży
( no ale za rewelacyjna ta gazeta nie jest)
i tam artykuł ubranka na początek- jakie ubranka powinny znaleźć się w garderobie by co chwila nie trzeba ich codziennie prać ani co chwila robić zakupów???
Lista zakupów na pierwsze trzy miesiące życia:
body-10 szt z krótkimi rękawkami 5 z długimi
kaftaniki koszulki-10 szt
śpioszki 5 szt
pajacyki 5 szt
skarpetki 6szt
czapeczki 4 szt
łapki niedrapki 2 pary
ciepły dres 2-4 pary
bluzy lub cienkie sweterki 3-4 sztuki
kombinezon 1-2 sztuki(zależy od rozmiaru i pory roku)
to taka lista dla leniwych z praniem:-p dla mnie też bo mam duży bęben w pralce i wiadomo trochę trzeba będzie czekac żeby zapełnić

reklama
Do góry