reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja jak kupowałam i robiłam pełną analizę to polecam Priori. Wozimy się już kilka miechów i jest super. Jakbym miała kasę kupiłabym Tobiego albo tego nowego Mobi? czy jakoś tak

reklama
Bylasiu a ja też mam priori i jest super, też myślałam nad tobi ale jednak wybrałam fotelik w którym można zmienić pozycję z siedzącej na pół leżącą- bardzo się przydaje taka funkcja w dalszych podróżach:tak:

Medea dentico a ja jakoś nie jestem przekonana właśnie do tych rowerków o których piszecie za to na pewno kupię rowerek biegowy ale to jak młoda będzie starsza

guziczek to mam podobne zdanie ja też planuję w przyszłości biegowy kupić a takiego rowerka nie miałam przy Krystianie i teraz też nie kupuję.
Jak Krystian był mały były tylko laufery i to okropnie drogie, teraz już można sporo taniej kupić.
Krystian niestety miał zwykły rowerek z bocznymi kółkami, teraz ma już drugi ale do dziś nie dał sobie wszystkich kółek bocznych odkręcić i obecnie jeździ na 3 kołach.
Dzieci zaczynające od biegowych potrafią czasami już nawet jako 3 latki jeździć na dwóch kółkach.

Bylasiu a ja też mam priori i jest super, też myślałam nad tobi ale jednak wybrałam fotelik w którym można zmienić pozycję z siedzącej na pół leżącą- bardzo się przydaje taka funkcja w dalszych podróżach:tak:

Medea dentico a ja jakoś nie jestem przekonana właśnie do tych rowerków o których piszecie za to na pewno kupię rowerek biegowy ale to jak młoda będzie starsza
ja też chcę w przyszości kupić Maksowi biegowy:tak:
ten w sumi kupiłam z myslą raczej tylko o pchaniu, ewentualnie jak juz bedzie umial sam pedałować żebym mogła go za tą rączkę do prowadzenia'pilnować'
guziczek to mam podobne zdanie ja też planuję w przyszłości biegowy kupić a takiego rowerka nie miałam przy Krystianie i teraz też nie kupuję.
Jak Krystian był mały były tylko laufery i to okropnie drogie, teraz już można sporo taniej kupić.
Krystian niestety miał zwykły rowerek z bocznymi kółkami, teraz ma już drugi ale do dziś nie dał sobie wszystkich kółek bocznych odkręcić i obecnie jeździ na 3 kołach.
Dzieci zaczynające od biegowych potrafią czasami już nawet jako 3 latki jeździć na dwóch kółkach.

a od jakiego wieku można juz kupic taki biegowy dzieciaczkowi wiesz może? kurcze ja myslę że to dopiero jak bedzie mial 2,5 roku co najmniej, bo na te lato będzie chyba jeszcze za mały zeby go puszczac na takim rowerku?

Jaki to jest rowerek Biegowy??

A z zabawek - u nas furorę robi bączek. Taki zwykły. :) Krzys sam soie go umie puszczać i bywa, że nie chce się z nim rozstać nawet do jedzenia.. ;-)

poza tym klocki duplo - suuuuuper wybór
i wieża z kubeczków. (takie co sie wsadza kubek w kubek, albo ustawia jeden na drugim i wtedy powstaje wieża.

u nas piłki i klocki duplo najbardziej lubiane
no i książeczki.

medeuska mi się wydaje, że po pierwsze zależy od wielkości dziecka i jego rozwoju, podejrzewam, że np. Ignac będzie na wiosnę jeszcze za niski, żeby się na takim rowerku utrzymać, Krystian by dał radę, ale on był i sporo wyższy i dużo szybciej motorycznie rozwinięty. Myślę, że akurat Ignaś to albo jesień przyszłego roku, albo wiosna następnego, wcześniej się nie utrzyma na biegowym.

Nutria my też powoli zbieramy lego duplo dla młodej:tak:
A rowerek biegowy jest super znajomi mają i polecają on jest dla dzieci które już super chodzą i biegają więc myślę 2,5-3 lat, maluch szybciej załapuje pedałowanie i ma wielką frajdę. A ja zakochałam sięw nim bo są modele drewniane:-D

reklama
Do góry