reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Ja chyba nigdy w tej Zarze nie byłam.
Ale ja tam nie jestem jakaś biegająca za modą, wystarczy, że chłopaki mają ciepło, czysto i wygodnie.

Ja też jakoś specjalnie nie szaleje z ciuszkami. Po prostu finanse nie pozwalają mi na to. My zaopatrujemy się w paki dla chłopaków na allegro. Kupiłam taką jedną przed urodzeniem Adasia i służy mu jeszcze do dziś wiele rzeczy. Kupuje nowe tylko pajace i bodziaki, bo to jest jak bielizna. Teraz poluje na coś fajnego na wiosnę i lato. Finansowo wychodzi to jak z lumpeksu ( 10 zł lub troszkę więcej za sztukę), ale ciuszki są czasami rewelacyjne (i firmowe ;-)) . Pomijam już szaleństwa mamy chrzestnej Adasia, która jest w Anglii i zawsze coś fajnego mu przyśle..

reklama
Podoba mi się takie podejście:-)

Wczoraj kupiliśmy Ani śpiworek, bo tak się rozkopuje, że nie dajemy rady jej przykrywać. No i w końcu noc spokojna

My śpiworki używamy odkąd Igi zaczął się wykopywać z rożka, czyli od 5 tygodnia :tak:, naprawdę super sprawa, żałuję, że tak późno wpadłam na to przy Krystianie, bo niestety nie dał się wsadzić i do dziś się rozkopuje :sorry:.

A my teraz wymieniamy śpiworki na te 6-12 miesięcy. Te mniejsze mamy 2 z IKEI (są na styk), jeden ferretti (kupiłam na allegro nówkę za bezcen, sprzedająca napisała, że dostała za mały prezent i nie oszukiwała, bo było widać, że nawet nie był prany nigdy) niestety już za mały, i jeden cherookee (ten jest najdłuższy i jeszcze może miesiąc posłuży). Jednym słowem pisanie na nich, że są od 0 do 6 miesięcy to lekka przesada, szczególnie, że mój Igi jest przecież na 50 centylu wzrostu, więc średniaczek.

Teraz kupiliśmy 3 z tesco cherokee takie pościelowe bo były po 16,80zł, ikeowskie kosztują coś koło 50zł więc przebitka niezła :-). I chyba 3 powinny wystarczyć.

Bylasia ja tak robiłam na początku przy krystianie z tymi paczkami z allegro ale potem zorientowałam się, że po pierwsze mam super lumpeks w mieście i nie muszę wydawać kilkuset złotych na ciuchy z których nie wszystkie mi się podobają a po drugie po 10-15 zł to często można nowe ciuchy na wyprzedażach upatrzeć. Ostatnio kupiłam Igiemu w cubusie miękkie sztruksowe ogrodniczki za 12,50zł.
Ja mam dużo ubrań po Krystianie, bo trzymaliśmy dla drugiego dzieciątka i prawdę mówiąc Igiemu dokupuję tylko jak znajdę mega okazję, no i jak nie mam czegoś. Czapki muszę dokupować na bieżąco i kombinezony bo między chłopakami jest pół roku poślizgu i mi się sezony nie zgadzają. Krystian miał 4 miesiące w sierpniu i same letnie kreacje.
Ale po Igim to będę miała całoroczną kolekcję dla chłopców hehe

O właśnie dostałam paczkę reklamową trochę lepsza niż ta hippa, całkiem spore pudełko mleka w proszku, obiadek, soczek i jeszcze jakaś próbka kaszki i książeczka.

Ostatnia edycja:
Do góry