reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Abeja mój poprzedni czajnik też śmierdział plastikiem:crazy: ten też ale to kwestia kilku zagotowań wody:tak: ja robię mleko na kranówie:sorry: przy pierwszym też tak robiłam:sorry: jeśli zapomnę zostawić wodę przegotowaną na noc w czajniku, to wlewam mineralną i podgrzewam do wybranej temperatury:tak: o philipsie czytałam, że przecieka po kilku miesiącach ,ale wiadomo zależy jak się trafi:baffled: mój stary czajnik philipsa miał 10 lat:szok: raz się popsuł, tzn przełączki nie chciał się wyłączyć, ale m naprawił:tak: dalej działa u m w pracy:szok: jedyny jego minus, to źle wyprofilowany dzióbek i źle się nalewało wodę:baffled: już miałam go dość i tylko czkałam ,aż się popsuje:zawstydzona/y: no ale w końcu znalazłam wytłumaczenie by z czystym sumieniem się go pozbyć:-p Moja przyjaciółka ma w pracy czajnik Piotruś za 30zł jeszcze z czasów studenckich i też nie do zajechania:-D
Prawda ze czajnik super zmienia te kolory:rofl2:

reklama
Mi przyszła raz jakas gazetka, nie pamiętam już tytułu i koperta z hippa, ale nic specjalnego tam nie było. Jedna saszetka mleka od 6.miesiąca. I jakaś książeczka kilkustronicowa.

Czy takie kubki niekapki z miękkimi ustnikami są lepsze od tych z twardymi ustnikami? Cz jak ma miękki ustnik, to znaczy, że dziecko zamiast butli z takiego kubka może ciągnąć mleko już teraz? Kubek Niekapek z Miękkim Ustnikiem,Nuby,240 ml !! (903621862) - Aukcje internetowe Allegro

Z miekkiego ustnika łatwiej pić młodszemu dzieciątku przyzwyczajonemu do smoka albo do butli.
Twarde są trwalsze ale trudniej nauczyć z nich pić.
Co do drugiego pytania to Krystian nie chciał butli i my go właśnie z miękkiego ustnika Aventu nauczylismy pić jak wtedy wróciłam do pracy :tak:.
Tylko najpierw wyjęłam zaworek i uczyłam go, że coś leci a dopiero potem nauczyliśmy go z zaworkiem. Twardy jest niby od pół roku ale mój starszak dopiero koło roczku nauczyl się z niego pić.
Ja teraz tak sobie myślę, że od razu z kubeczkiem spróbujemy i łyżeczką jak Ignasiowi zacznę nie piersiowe jedzenie zapodawać, bo jako, że nie wracam do pracy nie musi koniecznie butli pić.
A ostatni raz dawałam mu butlę 30.11 i przyznam, że nie jestem pewna czy by teraz umiał z niej ssać.
Ale ja przez tę pogodę i brak innych chętnych do zajmowania się małym i tak ciągle z nim jestem, więc nie bardzo mam powód, żeby młodego z butli karmić.

Ostatnia edycja:
Przyznam, że od jakiegoś czasu planuję obejść się bez butli, zwłaszcza, że ostatnio, jak Tycią zostawiłam i na zakupy pojechałam, to mimo głodu nie chciała butli... Darła się do mojego powrotu, a potem jak się dopadła do cyca, to aż się zakrztusiła... Ciekawe, czy z takiego kubeczka by sobie poradziła już?

reklama
Do góry