reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
vigantol i devikap często powoduje alergie. A vitaD nie:tak: dwa pierwsze są robione na oleju arachidowym który jest silnym alergenem. Pamiętacie jak mówiłam, że Zośce muszę 2-3 razy dziennie buzię smarować kremikiem bo ma suchutką? ja widzę powiązanie... i nie tylko ja... wkliknijcie w googla vigantol i alergia...
wcześniej też miałam vigantol.... a Co do dentinoxu to pytałam lekarza. Wg ulotki można smarować 3 razy dziennie za każdym razem ilością żelu wielkości grochu. Nie przekraczam tego z Zośka jest spokojniejsza... Strasznie trze dziąsła już grubo ponad miesiąc i widzę, że on jej pomaga. Jak smaruję to pożuje sobie mojego palca i na jakiś czas jest spokój i się nie denerwuje...

a do 3ciego miesiąca podajemy tylko wit K...

dla mnie te kapsułki są mega wygodne. Ja odgryzam górę kapsułki i jeszcze nigdy nic mi się nie wylało:sorry:

a do 3ciego miesiąca podajemy tylko wit K...

dla mnie te kapsułki są mega wygodne. Ja odgryzam górę kapsułki i jeszcze nigdy nic mi się nie wylało:sorry:

ja też wolę kapsułki :tak:kroplami z butelki jakos nie umiałam dawkować i Olga miała po każdym podaniu buźkę całą w tym olejku :-(ja używam VITA D i VITA K i nigdy mi nic podczas otwierania nie wyciekło - a najnormalniej w swiecie "ukręcam łebki" w tych kapkułkach

Catedra my mamy devikap, tak jak Medeuska w kropelkach. Na łyżeczkę wyciskam trochę mleka do tego jedna kropelka witaminki i Ania ładnie spija :tak::tak:
Płaciłam niecałe 5zł.

ja już później zaczęłam odgryzać łebek:sorry2: a przy ukręcaniu często wylewało mi się:baffled:
teraz vigantol daję bo butelki z mlekiem:tak:

ja wolałam też vigantol te łepki mnie wkurzały o drogie to było.. kurcze 40 zl za miesiąc vigantol mam do teraz:-D i lepiej się daje wygodniej

Ja bym nie obgryzała tych łebków z kapsułek - to to samo co całowanie dzieci w usta, a nawet gorzej moim zdaniem.:-p:-p:-p

Amelkowa przecież do buźki kapsułką celujesz z pewnej odległości;-) zawsze uważałam by nie dotknąć ust lub języka małej:tak:
ja jestem wyczulona na oblizywanie smoczka czy całowanie dziecka:sorry2: musiałam babci reprymendę zrobić bo całowała w rączki:baffled: które później dziecko wpycha do buźki:baffled:

elka u nas każą długo dawać vigantol:baffled: Natalka chyba do 2 roku życia dostawała z przerwą letnią:tak:

reklama
Mi pediatra kazała podawć Vigantol do 3m-ca czyli dzisiaj ostatni dzień:-)

Elka, a czemu tak krótko???Z tego co wiem,to właśnie wit.K się podaje do ukończenia 3 miesiąca,a Vigantol dłużej.Pamiętam Starszej Córce podawałam do roku czasu to na pewno :tak::tak::tak:.Latem lekarka zalecała odstawiać,bo słońce i z niego się czerpie tą witaminę D3.No ale to było wieki temu i może coś się zmieniło :confused::confused::confused:?

Do góry