reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

czizas... ten britax jest od 9-18 kg a na wiek przełożyli 9m-4 lata
:szok: młoda mając teraz ponad 6,5 kg wagę 9 kilu osiągnie chyba szybciej:-p
britaxy i ramatti bardzo polecane foteliki

ja mam coneco nosidło i jak dla mnie to tragedia... nie widziałam tych większych fotelików więc się nie wypowiem...

ja wyczytałam, że w szwecji dzieci mają obowiązek jeździć tyłem do kierunku jazdy do 4 lat:szok: ja bym chciała żeby młoda conajmniej rok jeździła jeszcze tyłem dlatego kupuję fotelik 0-18 bo są montowane tyłem:tak:

reklama
Moja Maja waży tyle co Zosia Catedry, 6,5 kg i spokojnie mi się mieści w foteliku po wyjęciu wkładki dla niemowlaków.A więc narzekać nie mogę. A mam fotelik Espiro multi

Espiro Multi

Mam sporo czasu na poszukanie czegoś nowego na większa wagę;-)

Dziewczyny dzieci jak zaczynają się ruszać - raczkowac i chodzić to waga staje... spokojnie :-) Moja Zuza w ciągu ostatnich 2 lat przytyła ok 4 kg. W sumie - ma 3 latka i 14,5 kg wagi. Jak miała roczek ważyła ok 10. I nie była chuda jak przecinek jak jej młodsza siostra :-)

Ignacy w nasz fotelik peg perego też się mieści bez problemu, dopiero dziś wyjęłam wkładkę noworodkową z pod pupy a regulację główki dałam na 2 poziom (są 4 poziomy), tak więc myślę, że do jesieni powinniśmy bez problemu tego fotelika używać.
A do Krystiana 9-18kg miałam ramatti i był super :tak:. Sprzedałam, bo foteliki mają 5-6 lat żywotności według producentów i zanim by drugie dziecko dorosło to on by się już na kolejne 3 lata jeżdżenia nie nadawał. Krystian około 3 lat go użytkował, bo musieliśmy się przesiąść w fotelik 9-18kg jak miał 8 miesięcy i jeździł w nim do 3 lat i 8 miesięcy.

A teraz mamy cybexa 15-36kg, Krystian go lubi.
Krystian ma 4 lata i prawie 9 miesięcy i waży 19,5kg.
Na roczek ważył 9,9kg, jak na chłopaka to niedużo, ale on był przecinek do dwóch lat ;-).

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzieci jak zaczynają się ruszać - raczkowac i chodzić to waga staje... spokojnie :-) Moja Zuza w ciągu ostatnich 2 lat przytyła ok 4 kg. W sumie - ma 3 latka i 14,5 kg wagi. Jak miała roczek ważyła ok 10. I nie była chuda jak przecinek jak jej młodsza siostra :-)

Dokładnie!!!!!

podam wam taki przykład, mój kuzyn ma dzidziusia z 2.08.09 mój jest z 15.09 więc tak z półtora miesiąca róznicy kiedy wyszliśmy ze szpitala Igor miał 4 dni wtedy kuzyn mój przyjechał ze swoim malce który miał wtedy 7 tyg i ważył!!!!UWAGA 6,5 kg był wielki i długi. teraz ma 5,5 msc i waży 8 kg więc już tak nie tyje ale jest wysoki bo ma wysokich rodziców.....

reklama
U nas narazie nie narzekamy na fotelik, jeszcze nam troche posłuży.Zresztą wpinam go w kółka od wózka jak chodze po galerii:-D i to jest wygodne.Ale przyszłościowo to ten coneco fotelik co pokazywałyście bardzo mi sie podoba.:tak:Kolor limonka jest taki wesoły.

Ostatnio znalazłam taką parasolke. Mamy spacerówke z x-landera.Masywne koła ,duża. Ja potrzebuje czegoś do chodzenia po galeri .Ten mi się spodobał
inglesina, wózek trip, : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

Całkiem fajny jest też ten
Wózek Mojo Graco 2008 - kurier gratis - 369.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

Ogólnie fioletowe mi się wózki podobają . Teraz mam zielony i chciałam inny.:tak:

Dziś byliśmy na zakupach. Jeśli ktoś lubi Zare to obniżyli ceny z wyprzedaży. Ja kupiłam śliczną dzianinową tuniczke, sweterek i 2 bluzeczki. Sobie też bluzke znalazłam za 30zł:tak:. Ogólnie są fajne przeceny. Płaszczyki , takie miniaturki dorosłych,coś pięknego:-)

Do góry