reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Iza jakbym już nie miała full ubrań dla młodej po tych wyprzedażach to bym rzekła, że dawno nas nie było w naszym szmateksie:-)

Ostatnio też o tym myślałam :-) Ale powiem Ci, że wcale nie chce mi się nigdzie z Małą ruszać. Ciasno jej jak diabli w foteliku samochodowym. A producentom, to bym dupę skopała za "do 13 kg" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnio też o tym myślałam :-) Ale powiem Ci, że wcale nie chce mi się nigdzie z Małą ruszać. Ciasno jej jak diabli w foteliku samochodowym. A producentom, to bym dupę skopała za "do 13 kg" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

do 13kg fakt... ja nie wiem, czy Bianka wytrzyma do 9kg.
jak tylko będzie pewnie siedzieć przeprowadzamy ją do "doroślejszego" fotelika.

dentico ja też kupiłam chustę od pentelki, czekam na nią, mam nadzieję, że Ignacemu się spodoba. Tyle, że ja dałam 44 zł z kosztami przesyłki bo nie korzystałam z kup teraz. Prawdę mówiąc zauważyłam, że ona wystawia te aukcje co kilka dni i ludzie nie przelicytowują się naogół i nie ma sensu kupować przez kup teraz. Tyle, że może kilka dni dłużej trwa bo trzeba czekać do końca aukcji.
Do bebe lulu go przymierzyłam i był taki wrzask, że nawet nie próbuję wydawać na nią pieniędzy :-).
Zresztą ona się nadaje dla takich małych szkrabów do noszenia na fasolkę a Igi nie lubi takiego noszenia, on musi być w pozycji wertykalnej noszony.
Uczę się teoretycznie wiązać tak chustę, żeby się nosiło dziecię pionowo z rozszerzonymi bioderkami, ta pozycja jest bardzo polecana przez ortopedów. Nasz był zachwycony jak mu powiedziałam, że kupiłam chustę i zamierzam dziecko tak nosić.
A nosidełko nie sprawdziło mi się przy Krystianie, to chyba nie będę próbować.

Ostatnia edycja:
do 13kg fakt... ja nie wiem, czy Bianka wytrzyma do 9kg.
jak tylko będzie pewnie siedzieć przeprowadzamy ją do "doroślejszego" fotelika.
ja kupiłam małej coś takiego:
Fotelik GRACO JUNIOR MINI 0-18kg ! WYPRZ - 37 % (879321166) - Aukcje internetowe Allegro

bo w mój pożyczony fotelik to już tragedia aby weszła. Wyglądała w nim jak sardynka:sorry2: ściśnięta z każdej strony, nóżki poza fotelikiem... waży 6,5 kg... ja też nie wiem gdzie oni widzą te 13?:szok::baffled:

żeby było ciekawiej jak ją przymierzałam do niego w sklepie to była w bardziej półleżącej pozycji niż w tym nosidełku. Te nosidełko było głębsze i bardziej wygięte...

jako nosidła też już tego nie używam bo mój kręgosłup siadł mi już....

hejka,
ja przed swietami jak zaczely sie juz wyprzedaze kupilam Asi taki fotelik za polowe ceny, znajomi maja tez Britax i bardzi sobie chwala:tak::-)
ECLIPSE - Car Seats - BRITAX

Catedra - fajny tez ten Twoj,
zastanawiam sie ktore dziecko jest w stanie zmiescic sie w ten pierwszy fotelik jak ma nawet 11-12 kg

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam dla Kuby ten fotelik,
http://www.allegro.pl/item873476194_fotelik_samochodowy_ramatti_venus_9_18kg_gratisy.html
polska firma, pozytywnie przeszły testy prestiżowej Niemieckiej Firmy Konsumenckiej ADAC, ale Majcię wsadzę do niego jak będzie dobrze siedzieć, czyli za jakies pół roczku, do tej pory na pewno będzie jeździć w foteliku do 13kg. Może nasz fotelik nie jest śliczniutki, ale nie ma problemu z tym, że dziecko się nie mieści, Kuba był pokaźnych rozmiarów i tez długo w nim jeździł. Jak czytam, że Wasze 3. miesięczne dzieci nie mieszczą się w fotelikach to cieszę, się, ze mam swój.

Do góry