reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

a ja ostatnio kupiłam śliczną flanelę. Mamusia będzie mi szyła pościel dla dzidzi. skusiłam się też ostatnio na paczkę chusteczek nawilżanych. akurat była promocja w carrefoure i za 6 paczek pampers sensitive zapłaciłam 32 zł, więc wyszło sporo taniej. może trochę za wcześnie, ale jakoś nie mogłam się powstrzymac :) chciałam też skorzystać z tego kuponu z reserved i namówić tatusia by coś dla swojej dzidzi kupił, niestety rozchorował się na grypę żołądkową i nie pojedziemy do sklepu.

reklama
petinka obejrzyj sobie wózki peg perego, ja mam Atlantico, jego już nie produkują, w tej chwili nowe można kupić nowsze modele, ale można używkę w świetnym stanie kupić na allegro a to jest naprawdę dobry wózek z górnej półki.

pszczółka maja chusteczki się przydadzą. A dla mnie flanelowa pościel jest za ciepła, zdecydowanie nie na nasz ciepły blok. U nas właściwie tylko 2 razy w roku może być zimno, jakby przestali grzać albo jeszcze nie zaczęli a zrobiło się bardzo zimno na dworze, ale były takie numery w przeszłości, że ludzie skarżyli się na spółdzielnię, że marzną i teraz nieważne jaka jest pora roku, jak w ciągu kilku dni temperatura spadnie poniżej granicznej to właczają ogrzewanie.

20cm to nie tak mało, ja nie miałam problemów z wielkością kół, ale i nie mieszkam w błotnistej okolicy a po zaspach śnieżnych jeździł lepiej niz roan koleżanki, który się ciągle zapychał w śniegu.
Prawdę mówiąc nie ma idealnego wózka i trzeba po prostu wybrać wózek pod siebie, jak ktoś mieszka na nowoczesnym osiedlu a jeździć będzie tylko do sklepów, to mu i 10cm kółka wystarczą (często te nowoczesne wózki mają malutkie kółka z przodu i większe z tyłu).
A jak ktoś mieszka w lesie i do najbliższej drogi grzęźnie przez pół roku w bagnie to musi brać jak największe pompowane kółka.
Ja nie mieszkam w lesie, za to muszę wtaszczyć wózek na 3 piętro bez windy i lekkość wózka jest dla mnie ważna, ale też ważne jest żeby wózek był na tyle szeroki, że zmieści się w nie dziecko w kombinezonie zimą. Ja pamiętam, że jedna koleżanka miała z tym problem już pierwszej zimy, tylko marki wózka nie pamiętam, ale to był taki 3w1 na pompowanych kołach. Krystian jeździł w tej spacerówce do 3 urodzin i się mieścił, mimo, że zawsze był na 97centylu wzrostu.
Ale naprawdę leciutkie wózeczki typu parasolki ze śliskimi malutkimi kółeczkami nie nadają się dla noworodków i niemowlaków, dopiero po 1,5 roku można wozić w czymś takim dziecko bez obawy o jego kręgosłupek i wygodę i też lepiej, żeby w takim wózku nie spędzało całego dnia, taki wózek naogół nie rozkłada się na płask, ma niewystarczające podparcie pod plecki i słabe amortyzatory.
Dla mnie ten Atlantico to był taki złoty środek, poprzednim razem naszukaliśmy się wózka. Na razie nie rzuciło mi się w oczy nic duuużo lepszego, jak się rzuci to pewnie powiadomię :-).

Ostatnia edycja:
ciężko mi się wypowiedzieć na temat tego hamaczku, na pewno chodzi o to żeby dzidziusia nie trzeba było trzymać na ręce podczas kąpieli.

Kupiłam dzisiaj trzy bodziaki na lato - była promocja w tesco - jeden za niecałe 6 zł. Takie większe już, ale słodkie :-D
i od razu pochwalę się tym co kupiłam jakiś czas temu w lumpkach (body w kwiatuszki, bluzeczka 'My first Christmas' i rajtuzki)

sezon zakupów oficjalnie otwarty!

Załączniki

• DSC_1097.JPG
    DSC_1097.JPG
    110,1 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_1098.JPG
    DSC_1098.JPG
    116,4 KB · Wyświetleń: 53
Wygląda fajnie, ale ja pewnie kupię najzwyklejszą wanienkę, bez żadnych dodatków. Nie chciałoby mi się suszyć tego hamaku codziennie. Nie mam pojęcia jak jest z kąpaniem dzieci, ale innym jakoś się udaje, więc mam nadzieję, że też się nauczę:-)

Ja też mam zamiar kupić taką najzwyklejszą:-).

Wczoraj przy okazji wizyty w Dublinie poszliśmy na małe zakupy dla dzidziusia:-):-):-):-), kupiliśmy kocyk i trzy bodziaki. Jutro pewnie na coś się skusimy, bo mamy kilka rzeczy upatrzonych:-).

No my też z wanienką nie będziemy kombinować, ale chciałabym jakiś dobry i stabilny stojak pod nią, bo będę dziecko kąpać w pokoju a nie mam takiego stolika na którym dałoby się ją postawić... No chyba że kupię sobie stolik ;-):-D albo na dwóch krzesłach - ale wtedy kręgosłup siądzie szybko znając mnie...

A jeśli chodzi o hamaczek - są inne fajne rozwiązania dzięki którym dziecka nie trzeba trzymać w wanience podczas mycia - gąbkowe misie (dla mnie odpada bo w gąbce się gnieździ mnóstwo badziewia potem), leżaczki itd, itp...

My na początku mieliśmy taką gąbkę do wanienki, mąż bardzo ją chwalił, do tego stopnia, że jak się zniszczyła to kupił drugą. Ona się dość szybko niszczy.

reklama
Do góry