reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

tak ja mieszkam w Dublinie i pomimo ze ceny mieszkan troche spadly to i tak Dublin jest najdroższy w Irlandii :-(za 2 pokoje z salonem placimy 975euro, a takie mieszkanie rok temu kosztowalo 1300:szok:

reklama
Moja rodzinka mieszka w Naas i Newbridge. Jak dobrze pamiętam to płacą za dom (nie mieszkanie) podobnie do Ciebie wiesienko (zależy od wielkości i standardu) miesięcznie.
W sumie nie wiem czy to dużo czy mało, ale tyle to ja płace raty za kredyt mieszkaniowy w PL (ofkoz w peelenach), a zdaje się w peelenach nie zarabiam tyle co tam w ojro :-) ale... ja tam Irolom zazdraszczam tylko tych wyprzedaży i Penny'sa :-)

dobrodziejstwo Iroli to Penny's właśnie :-)
:-)

Tak:-D my też go uwielbiamy. U nich jest tylko ten problem, że te najmniejsze ubranka to jakieś są niewymiarowe:-), duże takie. Jakąś lewą rozmiarówkę mają:-D:-D:-D.

Cześć dziewczyny, widzę ze pojawił sie watek cen w Irlandii na ciuszki dzieciece, wiec napisze Wam jak to tu wyglada. Penys- bo mowa o tym sklepie jest rzeczywiscie jednym ze sklepow w ktorych ja tez sie zaopatruje w rzeczy dla malej. Przykladowo body 6-7 szt. kosztuje od 5do8 jurkow w zaleznosci czy sa jakies promocje. Ja ostatnio wertowalam najpierw z moja siorka a potem z moja mama wiec jestem na biezaco z cenami. Jak sa przeceny to naprawde za 1 lub 2 mozna kupic super rzeczy- kupilam ostatnio malej bluzeczki po 1:szok:,troche duze sa ale przeciez poleżą i poczekaja. Jesli chodzi o inne sklepy to np next czy zara jak ma wyprzedaze to za 5 czy 10 euro mozna kupic naprawde super rzeczy, dlatego czekam na wyprzedaze po swietach i ruszam na lowy:-D, a moj maz zostanie z mala. Jedna wazna inf. tu ciuszki dla dzieci sa nieopodatkowane i dlatego takie ceny. Wiem jakie sa ceny w PL, bo jak tylko mam mozliwosc kupuje ciuszki na promocjach i wysylam dla chrzesniakow:tak:. Jesli chodzi o zarobki to rzeczywiscie inaczej przeklada sie to niz w PL, ale wierzcie mi jedzenie i mieszkania sa tu bardzo drogie:crazy:

Ja ostatnio Ani kupiłam bluzeczkę za 50 centów:-D:-D:-D, fakt, trochę za duża jeszcze, ale na pewno się przyda.

spróbuje dziś albo jutro porobić fotki i wstawić jak znajde chwile bo ja ta tylko wchodze i wychodze nawet nie czyta wszystkiego- a zdjęcia to dopiero mi czasu zajmą:eek::rofl2: ale dam rade:rofl2::rofl2:

Dziewczyny proszę doradźcie!!!!
Do tej pory nie miałam takiej potrzeby,więc nie kupowałam,ale dzisiejszej nocy Malutka tak się męczyła,że chcę kupić ale nie wiem który wybrać:-:)-:)-(.
Chodzi mi o aspirator do nosa,wiem,że niektóre z Was mają,więc proszę piszcie,czy rzeczywiście są skuteczne,tzn.czy dobrze wyciągają,no i który lepszy,ten Frida,czy może Sopelek:confused::confused::confused::confused:????Będziemy z Niunią wdzięczne za rady :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry