reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem nosidełka dla malucha czy któraś zwas ma coś takiego? Jakie możecie polecić? I czy jest bezpieczne dla dziecka? bo przyjeło się ze nosidła są niewskazane ponieważ szkodzą na kręgosłup...

reklama
Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem nosidełka dla malucha czy któraś zwas ma coś takiego? Jakie możecie polecić? I czy jest bezpieczne dla dziecka? bo przyjeło się ze nosidła są niewskazane ponieważ szkodzą na kręgosłup...
ja nie mam nosidełka i pewnie nie będzie mi potrzebne bo ja mało będę musiała nosić małą, jak na spacer to u mnie na wsi więc w wózku i nie będę musiała małej nosić a jak gdzieś na zakupy czy po coś do miasta to zawsze będzie miał kto z nią zostać albo tatuś będzie ją nosił:tak::tak:. Więc zupełnie nie wiem czy to zdrowe, bo się nie interesowałam. niestety ci nie pomogę:sorry::sorry:

Ja używałam, ale włożyłam dziewczyny dopiero jak miały ze 4 mc. własnie z tego powodu. nie mam pojecia jak to jest z tym kręgosłupem, ale wolałam nie ryzykować. Ponoc chusty sa lepsze, bo możesz w niej dziecko położyć i posadzić.

Ja miałam nosidełko dla Wiktorii ale bardzo krótko używałam. Nie nosiłam jej za dużo, więc gdzieś poszło w kąt. Bolał mnie od tego kręgosłup ;-) Za to jak szłam do kuchni coś zrobić, to brałam ją w leżaczku. Dziecku i mnie było wygodniej, a na spacery był wózek. Jak trzeba było ją gdzieś przenieść na niewielkie odległości to był fotelik samochodowy.

Co da maty, to ja muszę jedną zanabyć. Alex za bardzo nie lubi leżeć na brzuszku, a taka mata by mu dobrze zrobiła jakby się zajął kolorami.
Za to mam żywy dowód, że karuzelki, zwłaszcza te z lusterkami są genialne dla takich kilkutygodniowych Maluchów
DSC00170.jpg

Ostatnia edycja:

Dla takich maluszków na początek, najlepsze chusty gdzie Maleństwo leży swobodnie . :-)

Co da maty, to ja muszę jedną zanabyć. Alex za bardzo nie lubi leżeć na brzuszku, a taka mata by mu dobrze zrobiła jakby się zajął kolorami.
Za to mam żywy dowód, że karuzelki, zwłaszcza te z lusterkami są genialne dla takich kilkutygodniowych Maluchów
Zobacz załącznik 171726

Super kacik :-)
Ja poluję na allegro na jakąś fajną matę i karuzelke, niestety na nówki szkoda ni kasy(której i tak za wiele nie mam) - te lepsze to masakryczne ceny mają :no:

reklama
Bylismy dziśwsklepie dziecięcym i oglądaliśmy te chusty, dziwnie to wygląda ale sie zdecyduje. Bo są też takie nosidła od urodzenia do 3 mesiaca takie usztywniane i z usztywnieniem na szyjkę i główkę....ale raczej na chuste się zdecyduje.
Ja potrzebuje takiego czegoś bo mój maż pracuje i ja niemam z kim zostawiać małego jak chce wyjść do sklepu do którego mam 5 kroków a przecież cięzkiego wózka nie będe znosic z 2 piętra zeby te 5 kroków przejsc. Bez sensu zresztą znieść to jeszcze ale już bym nie wniosła tym bardziej z zakupami, ciężko bybyło poztym mamy wąską klatke schodowąi mój maż ma problem żeby sm wózek bez dsiecka i zakupów wnieść a co dopiero jak ja bym to miała robić....

Do góry