reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

no właśnie, KAsiulec pyta czy przemywać ,
ja będę przemywać wodą przeg. , gazikiem na palcu, ale jak często? czy raz dziennie wieczorem wystarczy ?

Caterdra napisałam mega posta i mi się zmazało, ale w skrócie chciałam tylko wyrazić moje zdanie---nie rezygnuj z alimentów absolutnie--------:no: trzymam kciuki, a może ten gość jeszcze zmądrzeje:baffled::baffled::baffled:

reklama
co do dziąseł i ząbków najlepiej zapytać Dentico :tak::tak::tak: chyba już pisała że dziąsełka trzeba zacząć przemywać kiedy zbliża się ząbkowanie...

Moja dentystka mówiła żeby zacząć to robić wcześniej, po każdym karmieniu, żeby dziecku to weszło w nawyk....

Ja melduję że wszystko mam poprane, poprasowane i uszykowane. Wszystko już czeka na malutką. Pochwalę się zdjęciami (tylko łóżeczko teraz nie jest uszykowane, a zdjęcie było zrobione gdy na próbę było wszystko poubierane a teraz wszystko jest pochowane żeby się nie zakurzyło)

Załączniki

• SL370486.jpg
    SL370486.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 93
  • SL370494.jpg
    SL370494.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 99
  • SL370493.jpg
    SL370493.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 88
  • SL370495.jpg
    SL370495.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 83
  • SL370496.jpg
    SL370496.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 102
  • SL370497.jpg
    SL370497.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 82
  • SL370498.jpg
    SL370498.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 81
Ja melduję że wszystko mam poprane, poprasowane i uszykowane. Wszystko już czeka na malutką. Pochwalę się zdjęciami (tylko łóżeczko teraz nie jest uszykowane, a zdjęcie było zrobione gdy na próbę było wszystko poubierane a teraz wszystko jest pochowane żeby się nie zakurzyło)
Fiu,fiu ale masz duzo rzeczy;-):-)Nasza wyprawka obejmuje moze polowe z tego:tak:z tym ze mamy moze tylko 3 rzeczy od 3-6 m-cy i 2 rzeczy 6-9 m-cy a reszta malutka..:tak:To faktycznie bylo troche roboty z praniem i prasowaniem:-)

No Smerfi poszłaś na całość. Super wyprawka i mnóstwo ciuszków.... Ja mam tylko dwie szufladki dla maleństwa, a w szafie czekajaą szczelnie zapakowane torby na dalsze miesiące czyli 3-6, 6-9,9-12. Kurcze też muszę się zmobilizować do zrobienia zdjęć...:confused2:

reklama
Hej dziewczyny. Nurtuje mnie jedna rzecz...Chodzi mi minowicie o kosmetyki dla naszych maleństw. Wczoraj troszkę pobuszowałam w sklepach po działach dziecięcych i chciałam zapoznac się dokładniej z produktami firmy Nivea Baby bo je bym chciała używać. I zauważyłam, że na niektórych jest napisane, że można stosować od 1.miesiąca życia, a na niektórych nie ma nic wspomniane. Czyli jak to jest? Jeżeli nie ma nic wspomniane to można używac od 1. dnia życia dziecka? Żebym kurde zbędnych zakupów nie zrobiła jak się okaże,że znacznie później można je stosować...

Ja mam kilka kosmetyków podstawowych dla Kluski z Nivea Baby i na każdym jest informacja, że od pierwszych chwil życia i nic poza tym. Z tyłu w dokładnym opisie też nie znalazlam, że stosować w poźniejszym wieku maluszka.

Smerfi napracowałaś się kochana, kącik śliczny :-)

My już sporo zakupów mamy porobionych ale jakoś tak zmęczona jestem tym wszystkim czasem, że nie mam siły się nawet cieszyć :eek: wiem głupie to, no ale cóż .... najważniejsze, że przechodzi.

Do góry