reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

:-D:-DMówisz, że wszystko sama;-)
No OK,moze nie doslownie "wszystko"hihi;-):-D:-D

Catedra dla mnie tez zachowanie P. jest podejrzane i raczej napewno nie bezcelowe. A nie mozesz mu tego odeslac - i tak rzeczy sa zdublowane a po co ma myslec "ze TYLE Ci pomogl". W zyciu Go nie widzialam a tak go nie lubie i mnie wk,,,:wściekła/y::confused::sorry2:

reklama
No OK,moze nie doslownie "wszystko"hihi;-):-D:-D

Catedra dla mnie tez zachowanie P. jest podejrzane i raczej napewno nie bezcelowe. A nie mozesz mu tego odeslac - i tak rzeczy sa zdublowane a po co ma myslec "ze TYLE Ci pomogl". W zyciu Go nie widzialam a tak go nie lubie i mnie wk,,,:wściekła/y::confused::sorry2:

jak mu to odeślę to potem to w sądzie wykorzysta:dry: niech leżą sobie... i tak pewnie nic z tym nie zrobi..... zresztą jak nie odbiera telefonu to jak mam się z nim dogadać? ja tam na wszystko co kupiłam mam paragony... jego obowiązkiem jest zapłacenie połowy tej kwoty... a pytanie brzmi czy dogada się ze mną normalnie czy potrzebny będzie do tego sąd:baffled: ale tego się nie dowiem bo nie zamierza się ze mną kontaktować...

mnie to najbardziej wnerwia, że będę musiała mu powiedzieć, że mała jest na świecie.... i co? przyjedzie sobie do szpitala razem z mamusią? weźmie małą na ręce i zacznie sobie foty pstrykać? a jego mamunia? ja nie wiem jak zareaguję...

ale szlag mnie trafia, że potrafił mną rzucić w ciąży, nie zapytał o to co z małą od kilku tygodni, na moje prośby o pomoc z wyprawką powiedział, że to mój problem a teraz wysłał paczkę, bez pytania czy jeszcze coś potrzebne jest dla malej... dla sądu będzie ta durna paczka oznaczała zainteresowanie...

a że ta pościel do użytku się nie nadaje bo to tandetna chińska bawełna tak twarda i świecąca, że w życiu an takiej ceracie bym dziecka nie położyła:baffled: najtańsza jaka tylko była:zawstydzona/y: ja wiem, że nie sram kasą ale jak coś kupowałam to starałam się aby było dobrej jakości... nie stać mnie na poszewki to chciałam chociażby dobrą flanelkę kupić i sama uszyć... a tą pościelą to mnie tak wściekł... naprawdę... zamiast się cieszyć, że coś kupił cisnęłam nią ze złości i wrzuciłam w szufladę.... nawet jej do prania nie wsadzam do wyprałam becik do wózka, który jest tej samej firmy i z tego samego materiału i po praniu i prasowaniu to jest okrutnie twarde i nie wyobrażam sobie delikatnego noworodka w tak twardym i sztywnym posłanku:sorry2:grrrrrrrr:dry: ja wszystkim ciskam ostatnio taka mną złość rzuca... to chyba te hormony ciążowe w końcu się ujawniły:sorry2:

jak mu to odeślę to potem to w sądzie wykorzysta:dry: niech leżą sobie... i tak pewnie nic z tym nie zrobi..... zresztą jak nie odbiera telefonu to jak mam się z nim dogadać? ja tam na wszystko co kupiłam mam paragony... jego obowiązkiem jest zapłacenie połowy tej kwoty... a pytanie brzmi czy dogada się ze mną normalnie czy potrzebny będzie do tego sąd:baffled: ale tego się nie dowiem bo nie zamierza się ze mną kontaktować...

mnie to najbardziej wnerwia, że będę musiała mu powiedzieć, że mała jest na świecie.... i co? przyjedzie sobie do szpitala razem z mamusią? weźmie małą na ręce i zacznie sobie foty pstrykać? a jego mamunia? ja nie wiem jak zareaguję...

ale szlag mnie trafia, że potrafił mną rzucić w ciąży, nie zapytał o to co z małą od kilku tygodni, na moje prośby o pomoc z wyprawką powiedział, że to mój problem a teraz wysłał paczkę, bez pytania czy jeszcze coś potrzebne jest dla malej... dla sądu będzie ta durna paczka oznaczała zainteresowanie...

a że ta pościel do użytku się nie nadaje bo to tandetna chińska bawełna tak twarda i świecąca, że w życiu an takiej ceracie bym dziecka nie położyła:baffled: najtańsza jaka tylko była:zawstydzona/y: ja wiem, że nie sram kasą ale jak coś kupowałam to starałam się aby było dobrej jakości... nie stać mnie na poszewki to chciałam chociażby dobrą flanelkę kupić i sama uszyć... a tą pościelą to mnie tak wściekł... naprawdę... zamiast się cieszyć, że coś kupił cisnęłam nią ze złości i wrzuciłam w szufladę.... nawet jej do prania nie wsadzam do wyprałam becik do wózka, który jest tej samej firmy i z tego samego materiału i po praniu i prasowaniu to jest okrutnie twarde i nie wyobrażam sobie delikatnego noworodka w tak twardym i sztywnym posłanku:sorry2:grrrrrrrr:dry: ja wszystkim ciskam ostatnio taka mną złość rzuca... to chyba te hormony ciążowe w końcu się ujawniły:sorry2:

ja bym Go w ogóle nie wpuściła do szpitala (poprosiłabym kogoś by nie został wpuszczony-położną kogokolwiek), nie dotknął by dziecka, a jego Matka w ogóle mogłaby zapomnieć.
jeszcze trochę przed Tobą (sąd te sprawy) ale dasz sobie radę!!!!!!:-)

ja wszystkim ciskam ostatnio taka mną złość rzuca... to chyba te hormony ciążowe w końcu się ujawniły:sorry2:
No wlasnie tak myslalam ze to taka zagrywka zeby w razie czego wybielic sie w sadzie..
Co do nerwow to witam w klubie..Nawet jak na cholernym Skype podczas rozmowy z mama mialam wczoraj zaklocenia to chcialam monitor potrzaskac i gadac mi sie odechcialo tak jakby to mamy wina byla..:zawstydzona/y::no:
Dla mnie i tak jestes bohaterka bo w Twojej sytuacji to bym juz komus powazna krzywde zrobila..:crazy: takze szacunek za opanowanie,odwage i rozsadnego "ducha walki":tak:Nawet nie chce sobie wyobrazac jak ja bym zareagowala na Twoim miejscu gdyby zaistniala taka sytuacja w szpitalu o ktorej wspomnialas..:szok::wściekła/y::angry: Dzielna z Ciebie mamusia:tak::-D

Wysyłanie paczek nie zwalnia nikogo z alimentów, a tych można domagać się już w ciąży.

Tylko musisz się liczyć że jak wystąpi do sądu o widzenia z dzieckiem, to raczej je dostanie. Dadzą mu szansę..., nawet jak nie płaci alimentów.

Ale wracając do głównego wątku, mam pytanie związane z wyprawką.

Czekam na trzecie dziecko, więc za dużo nie musiałam kupować, ale potrzebuję łóżeczko. Dziewczyny wychowały sie w pożyczonym, a teraz musze kupić. Miałam zamiar kupić zwykłe łóżeczko drewniane, ale zainteresowały mnie łóżeczka turystyczne, z dwoma wysokościami, przewijakiem, itp bajerami. Wybrałam Baby dream. Takie łóżeczko wydaje mi się stabline, ale nie wiem czy jest praktyczne w codziennym użytkowaniu. Podoba mi się bo mogę jeździć nim po całym domu i jest inne niż wszystkie. Tylko chyba będzie się strasznie brudzić, a tego materiału się nie ściąga. Miałyście kiedyś z tym do czynienia?

Wysyłanie paczek nie zwalnia nikogo z alimentów, a tych można domagać się już w ciąży.

Tylko musisz się liczyć że jak wystąpi do sądu o widzenia z dzieckiem, to raczej je dostanie. Dadzą mu szansę..., nawet jak nie płaci alimentów.

Ale wracając do głównego wątku, mam pytanie związane z wyprawką.

Czekam na trzecie dziecko, więc za dużo nie musiałam kupować, ale potrzebuję łóżeczko. Dziewczyny wychowały sie w pożyczonym, a teraz musze kupić. Miałam zamiar kupić zwykłe łóżeczko drewniane, ale zainteresowały mnie łóżeczka turystyczne, z dwoma wysokościami, przewijakiem, itp bajerami. Wybrałam Baby dream. Takie łóżeczko wydaje mi się stabline, ale nie wiem czy jest praktyczne w codziennym użytkowaniu. Podoba mi się bo mogę jeździć nim po całym domu i jest inne niż wszystkie. Tylko chyba będzie się strasznie brudzić, a tego materiału się nie ściąga. Miałyście kiedyś z tym do czynienia?

ja nie pomogę nie mam doświadczenia, mam zwykłe... ale dziewczyny chyba mają takie cuda:-)

Tak, ja mam coś takiego... wychowałam w nim pierwszego synka i jestem mega zadowolona... możesz jeździć po całym domu, wpakowac w samochód i na wakacje jechać, słuzy jako kołyska a potem jako kojec... sam materiał, tzn boki jakos nie zauważyłam, zeby się ubrudził... osobiście polecam:tak:

a ja już zgłupiałam, bo po poście catedry myślałam że to jej tato a dziadek małej przesłał paczkę a nie P... a teraz się już zgubiłam..

i ja tak samo :szok:

No wiesz... to mozna wchodzic z ''mamusia'' ? :szok: U mnie w szpitalu na oddzial tam gdzie leza mamuski z maluchami wpuszczaja tylko i wylacznie ojcow dzieci... ewentualnie jak sie trafi na fajna pigule to da zobaczyc jeszcze komus malucha, ale to doslownie na kilka sekund...

Ale mnie teraz objechalas :-( Ja kupilam zestaw do lozeczka z Allegro... i ta bawelna jest wlasnie taka kiepska.. twarda... nie byl najdrozszy no ale co zrobic ;/ na drugi mnie nie stac... kurka, a flanele i tetra taka cacy od tego samego sprzedawcy...

reklama
Tak, ja mam coś takiego... wychowałam w nim pierwszego synka i jestem mega zadowolona... możesz jeździć po całym domu, wpakowac w samochód i na wakacje jechać, słuzy jako kołyska a potem jako kojec... sam materiał, tzn boki jakos nie zauważyłam, zeby się ubrudził... osobiście polecam:tak:
też kupiłami polecam

Do góry