reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

a propos wózków...od piątku jestem "posiadaczką" xlandera- foty wkleiłam.
wózik pieknie złożylismy, rozpływalismy się...postanowiłam go trochę przewietrzyć, bo taką nowością pachniał-a przecież nie wsadzę maleńkiej do takiego "smierdzącego" kartonem i nowością wózka. Wyjechałam z nim na balkon-ubrałam wielka bluzę mojego d i taka dumna koło niego stoje...a moja wścibska sąsiadka mówi "oooooooooooo już pani urodziła?? Werandowanie maluszka?????????"

sąsiedzka ciekawość-bezcenne

:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

:-d:-d:-d:-d:-d:-d

asienka masz racje :-D

:-D:-D:-D

Abeja mojego kładłam tak samo jak ty, po kazdym karmieniu na drugi boczek.
Ja z kolei nie wyobrazam sobie klasc malego na wznak, bardzo czesto mu sie ulewalo i pewno bz sie udusil gdyby tak lezal.
Damianek do tej pory spi praktyzcnie bez poduszki tzlko na jasiu i nie lubi jak ma wysoko.

Po karmieniu to ja też zamierzam na boczek położyć dzidzia, w razie gdyby miało mu się ulać czy coś:-). Zresztą, myślę, że on na pewno sam sobie pozycję w łóżeczku, która będzie mu odpowiadała znajdzie:-)

Ale namieszałam, mam posta pod postem a teraz nie mogę tego usunąć:zawstydzona/y:. Przepraszam dziewczynki, za dużo miałam postów do czytania:-). Bo teraz to jeszcze chciałam Wam pokazać kilka zdjęć i zapytać o nawilżacz powietrza. W naszym pokoju, gdy się grzeje, jest bardzo gorące i suche powietrze, kładzenie czegokolwiek na grzejniku odpada, bo to grzejniki na prąd i na nich nie wolo niczego suszyć. Pomyśleliśmy, że kupilibyśmy nawilżacz do pokoju. Tylko kompletnie nie mamy o tym pojęcia. Może któraś z Was pomoże i napisze na co zwracać uwagę

No i wklejam fotki
Gwiazdki i planety na suficie. Nie widać idealnie:zawstydzona/y:

a tak przy zgaszonym świetle

bodziak:-), w końcu dzidziuś urodzi się w Irlandii i na razie tu mieszkamy:-D

no i nasza elektroniczna niania:-), z czujnikiem ruchu i lampką (co prawda trochę słaba, ale niech tam)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a propos wózków...od piątku jestem "posiadaczką" Xlandera- foty wkleiłam.
Wózik pieknie złożylismy, rozpływalismy się...postanowiłam GO trochę przewietrzyć, bo taką nowością pachniał-a przecież nie wsadzę Maleńkiej do takiego "smierdzącego" kartonem i nowością wózka. Wyjechałam z nim na balkon-ubrałam wielka bluzę Mojego D i taka dumna koło niego stoje...a moja wścibska sąsiadka mówi "oooooooooooo już Pani urodziła?? werandowanie Maluszka?????????"

sąsiedzka ciekawość-BEZCENNE

:-D:-D:-D:-D Ty naprawdę musisz mieć maleńki brzuszek skoro nie zauważyła że Bianka jeszcze w środku :-D:-D:-D

Asieńka super! :) nawet te w ciemnościach się złapały ;)

Asiu super te gwiazdeczki :-)
Amelko brzuszek mam normalny ale miałam obszerną bluzę Damiana ubraną, więc kobiecinka nie zauważyła...ja jej z błędu nie wyprowadziłam tylko odparłam "taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" i już na bank wszyscy wiedzą "że urodziłam"

asienka ja mam taki:
ULTRADZWIEKOWY NAWILŻACZ POWIETRZA PINGWINEK P-ń (732121974) - Aukcje internetowe Allegro

ale ten jest sprzed 3 lat, teraz są jakieś bardziej wypasione modele :-)
NAWILŻACZ POWIETRZA ULTRA JONIZACJA + NANOSILVER (730836445) - Aukcje internetowe Allegro

a nawilżacz to bardzo przydatna rzecz, szczególnie ze jesienne i zimowe dzieci od suchego powietrza często dostają sapki.
Ja polecam :-)

dzięki, wiedziałam, że na kogoś można liczyć:-):-):-). No, my o tym pierwszym myśleliśmy nawet:-). Chyba nas przekonałaś. Nie chcę, żeby dzidziuś mi się męczył.

Asiu super te gwiazdeczki :-)
Amelko brzuszek mam normalny ale miałam obszerną bluzę Damiana ubraną, więc kobiecinka nie zauważyła...ja jej z błędu nie wyprowadziłam tylko odparłam "taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" i już na bank wszyscy wiedzą "że urodziłam"
:-D:-D:-D:-D

Gwiazdeczki wybierał mąż i on kleił:-), a zapłaciliśmy za nie aż dwa euro. Na ścianach też mamy kilka, ale na suficie nam się podobają najbardziej:-)

Prezentuję furę Bianki i fotelik, spacerówka w kartonie w piwnicy.
Mamy taki sam ;-);-)

dziewczyny super wasze furki..my też dziś odebralismy nasz wóz a właściwie Kajtkowy..
Super pojazd:-)

sąsiedzka ciekawość-BEZCENNE

Ale wiesz, że pilnują ;-);-)

nawilżacz powietrza. W naszym pokoju, gdy się grzeje, jest bardzo gorące i suche powietrze, kładzenie czegokolwiek na grzejniku odpada, bo to grzejniki na prąd i na nich nie wolo niczego suszyć. Pomyśleliśmy, że kupilibyśmy nawilżacz do pokoju. Tylko kompletnie nie mamy o tym pojęcia. Może któraś z Was pomoże i napisze na co zwracać uwagę
Zakupy udane;-)
Co do nawilżacza to nam położna mówiła, że można mokrą pieluszkę przewiesić przez bok łóżeczka.
Ja nawilżacz mam normalny Bionaire
Bionaire BU 1300 - RTV EURO AGD Lider rynku RTV i AGD w Polsce
Podobno są teraz jakieś ze srebrem co niby łatwiej w czystości utrzymać.
Ważne, żeby nie był głośny i miał regulowaną moc nawilżania i jaką ma powierzchnię nawilżania.

Oto nasz pojazd

Załączniki

• wózek-mini.jpg
    wózek-mini.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 97
Dziewczynki wózki pierwsza klasa...

Asieńka gwiazdki sa fajne...
Gdyby kogoś intersowało to w następny poniedziałek w Biedronce będa z postaciami z bajek (12szt) za całe 4,90zł i chyba tez kupię (ale dla Kuby;-))

A mój wózek... znaczy Dzidziucha wózek przyjdzie w następnym tygodniu haha

Nawilżacza powietrza nie kupuję. Siostra miała i z niego szybko zrezygnowała, bo za dużo zachodu w utrzymywaniu go w czystości (a wiadomo, że jak brudny, kilka dni nie myty, to się grzyby pleśnie namnażają i przy właczeniu to wszystko frrrrrrr na mieszkanie)... Dla mnie to za dużo zabawy z tym jest. Ręcznik na grzejnik i po sprawie.

reklama
Hej laseczki,
Spóźniona pani plastyczka zdązyła dzisiaj namalowac obrazek tylko na jednej ścianie :-) a oto efekt:
p9156854.jpg

p9156853.jpg

poniżej zdjęcia reszty królestwa panny Zuzanny dla catedry coby w płodnej chwili stwierdziła co by tu "unowocześnić".
Zamówiłam już nową firanę z Kubusiem Puchatkiem. Catedra - też od ciotki spod Legnicy :-) identyczna jak ta co wisi tylko wzorek inny.
I weź pod uwage że nie zamierzam zmieniac mebli - są składane 3 mce temu :-)
p9156856.jpg

p9156857.jpg

Do góry