reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dziewczyny myślałam żeby kupić termometr elektryczny ten co się przykłada do ucha !MACIE TAKI MOŻE

ja kupiłam w lidlu jakiś czas temu taki który jest i do uszka i do czoła. kosztował coś ok 50 zł. przynajmniej tak mi się wydaje

Ja mam tez taki termometr do uszka lub buzi:tak:
Wczoraj udalo mi sie wygrac licytacje (za £1,37:-D) na Ebay na kombinezonik bo odkrylam ze mi brakuje od 3-6 miesiecy:tak:

cudowne...też bym taki chciała:-)

a co do poduszek to ja nie mam żadnej. u mnie w SzR połozna mówiła by dziecko kłaść w nocy na boczku, plecy podpierać zrolowaną pieluszką, a drugą podkładać pod bużkę.

Ostatnia edycja:
reklama
Mayo - Kombinezonik super, a jaka cena :tak:

Pszczolko - Dzidźkę klaść na boczku? Własnie... ja kupiłam cały zestaw z allegro... i tam jest taka plaska, cieniutka poduszka... grubosci moze palca. Ale noworodkom, nie podklada sie nic pod glowke? jak to jest? juz sie gubię... nie klasc nic pod glówkę, ale zrobic lecutki kat nachylenia np poprzez podlozenie czegos pod materacyk, yep?

Mayo - Kombinezonik super, a jaka cena :tak:

Pszczolko - Dzidźkę klaść na boczku? Własnie... ja kupiłam cały zestaw z allegro... i tam jest taka plaska, cieniutka poduszka... grubosci moze palca. Ale noworodkom, nie podklada sie nic pod glowke? jak to jest? juz sie gubię... nie klasc nic pod glówkę, ale zrobic lecutki kat nachylenia np poprzez podlozenie czegos pod materacyk, yep?

tak boczku nie poczku :-D już poprawiłam.

własnie nie wiem jak to jest z tym układaniem dziecka. wiem ze są te poduszeczki klin i nawet zastanawiałam się nad jej zakupem, ale położna powiedziała ze kłaść na boczku a pod głowę nic nie podkładać :baffled::baffled: nie wiem....

Dzieki dziewczyny:-)
Asheara ja tez mam taka podusie jak placek;-)ale tez nie wiem czy jej uzywac. Moja mama mowi ze ja od poczatku spalam na poduszce..ale ile to lat temu bylo,hihi:-D
Co do nosidelka to w koncu je kupilismy. Jest usztywniane dla noworodka pod glowka i nawet ma przypinany sliniaczek;-)o takie: www.chicco.pl - wszędzie tam, gdzie dziecko: 0m+, Na spacerze, 67590 - Nosidełko GO kolor 44 a pozniej dla malucha powyzej 4 miesiecy troche sie je modyfikuje. Tak jak radzilyscie poczytalam opinie i byly ok.
Zakupilismy tez karuzelke nad lozeczko - ja mam chyba ostatnio farta do wyprzedazy:tak:byla przeceniona (bo nowa seria wychodzi ) z £25 na £6,15 :-) Jedyne czego nie udalo mi sie zdobyc to stojak pod wanienke ale cos z M wykombinujemy.
Wreszcie moge napisac ze na chwile obecna chyba mamy juz WSZYSTKO! Jaka to ulga:tak:a nie byloby tak pieknie gdyby nie moi rodzice:tak:

He... ja jednak ,tak jak Amelkowa, jestem za chustami!...
A mój najświeższy zakup dla Dzidziucha to Muzyka dla uszka maluszka hahahaha Głównie Mozart... hehehehehehehe

mnie tu instruowano se dzidzia do spania w nocy ma byc na plasko na pleckach i zadne tam jakies na brzuszku czy boczku.ma lezec "w nogach" lozeczka,kocyk ma byc mocno wcisniety przy boczkach lozeczka zeby sie dzidzia nie pozawijala w niego i wszystkie "ochraniacze" maja byc posciagane z boczkow lozeczka zeby dzidzia noska nie przytkala bo moze sie udusic:baffled::confused::dry:do tego nozki lozeczka od str glowy podparlismy ksiazkami(nie pod materac!)kat nachylenia ma byc podobno rowny max 30 stopni:confused::dry:a podkladanie pieluszek stosujemy do ulozenia glowki dzidzi bo spiszek nasz sypia tylko na prawym boczku(ktory ma juz prawie wklesly;-))wiec pieluch ezwijamy w rulon(ostatnio to nawet recznik) i podkladamy jej pod prawe uszkozeby sie odwrocila w druga str:tak::-D:-D
no ale to jak mi tutaj powiedziano a jak tak czytam to co polozna to i obyczaj inny;-):tak::dry:

o rany co to za pozycja, w nogach łożka...a jak dziecię większe??
ja nie podkładałam nic pod głowę, żadnych książek telefonicznych, gazet itd.. Kładłam młodą na boku, raz jednym, raz drugim, szybko zaczęła się obracać, całkiem też lubiała na brzuszku.

dostałam wczoraj od kuzynów z UK cały wór ciuchów. Nie mam pojęcia kiedy młoda te wszystkie szmaty oblata.:szok:

reklama
A ja dzisiaj wielkie pranie robię. Wczoraj od bratowej M przywieźliśmy cały wór ubranek na 62 cm i dzisiaj piorę wszystko, to co sama kupiłam i to co dostałam. Tylko malutka chyba nie zdąży wszystkiego założyć. Ale pranie takich małych ciuszków to sama przyjemność. M się śmieje że całkiem mi odbiło bo wczoraj cały dzień po 5 razy przeglądałam wszystkie ubranka. I dlatego nie miałam czasu żeby zajrzeć na bb:-D:-D:-D. I jest zazdrosny, że jego ubrań z taką chęcią nie piorę:-D:-D:-D

Do góry