reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

aaa i jeszcze chciałam spytac o mleko, czy kupujecie jakieś mleko na wypadek gdyby były problemy z karmieniem piersią? i jakie to mleko kupujecie:):)

zaopatrujecie się w coś na kolki? jakieś herbatki? tylko nie wiem czy dla mamy czy dla dziecka?:sorry::sorry::sorry::sorry:

Ja kupilam 1p mleka Bebiko1 "w razie czego",mam tez herbatki rozpuszczalne Hippa dla mamy karmiacej piersia i koperkowa dla maluszka.

reklama
Dziewczyny, kupowałyście monitor oddechu? Jakiej firmy polecacie?

aaa i jeszcze chciałam spytac o mleko, czy kupujecie jakieś mleko na wypadek gdyby były problemy z karmieniem piersią? i jakie to mleko kupujecie:):)

zaopatrujecie się w coś na kolki? jakieś herbatki? tylko nie wiem czy dla mamy czy dla dziecka?:sorry::sorry::sorry::sorry:

zaczyna do mnie docierać że to już niedługo...:szok::szok::szok::szok::szok::szok: i wpadam w panikę, ze ja sobie nie poradzę z tym wszystkim:sorry::zawstydzona/y:

szanowna Kasiu... proponuję nie szaleć:tak: mleko? herbatki na kolki? poczekaj z mleczkiem jak będą kłopoty to wtedy kupisz... maluszkowi się nie podaje nic innego niż cycuszka do ok. pół roku...

a na kolki podobno niezawodna metoda to buteleczka wody koperkowej... do kupienia w aptece... sprawdzone :tak:

Ja na kolki mam wodę koperkową:-), no ale ja mieszkam w Irlandii i nie mam zamiaru biegać tutaj po aptekach. Mam sprowadzone z Polski:-D. Zawsze parę groszy zaoszczędzone:-). A mleko?? Będę myśleć, jak będę musiała:-D:-D:-D

Ja nie kupuję ani mleka ani herbatek, w szpitalu mi się nie przydadzą, problemy z kolkami zaczynają się od 3 tygodnia życia gdzieś i jak będą potrzebne to kupię.
Co do mleka to najważniejsze jest samozaparcie, jak się ma mleko w domu to można mieć ochotę iść na łatwiznę przy pierwszej trudności zamiast spróbować ją zwalczyć.
A mało kto ma usłane karmienie płatkami róż, szczególnie na początku.

Po za tym jak będzie rzeczywisty problem, to dostaniemy mleko w szpitalu a potem jest mnóstwo czasu, żeby kupić i lepiej na początku przedyskutować rodzaj mleka z pediatrą.
Przynajmniej ja bałabym się tak w ciemno kupować.
Ale ja mam nadzieję, że tak jak pierwszy synek drugi też do roku nie będzie znał smaku mleka modyfikowanego.

Monitora też nie planuję kupować, mamy tylko 52m2 mały będzie spał w tym samym pokoju w łóżeczku koło mojego łóżka, kupiłam taką poduszkę klin, żeby w razie czego podłożyć pod materac. Poprzednim razem z jednej strony łóżeczka podstawialiśmy książki telefoniczne, takie pochylone łóżeczko zmniejsza ryzyko np. zakrztuszenia się jakby dzieciątku się ulało na leżąco.

Dentico- Dzwoniłam wczoraj właśnie do tego sklepu internetowego, mają tam tylko kolor czerwony;-) Dostawa najwcześniej 25 września, czyli tak jak wszędzie, niestety... Wydzwaniałam już wszędzie gdzie się da, nawet do przedstawiciela tej firmy ;-) zacisne nogi i ni hu hu przed zakupem fotelika nie wypuszczę małej:-p
Kasiulec- Mój brat miał kupiony monitor oddechu, ale to ze względu na to, że urodził się jako wcześniak i miał bezdechy. 2 razy w szpitalu musieli go podłączać pod respirator. Na szczęście w domu się nie przydał i ani razu nie pikał, że Filip nie oddycha. Ja osobiście nie kupuje. Oczywiście jeżeli nie będzie jakiś wskazań lekarza.

UWAGA- JUŻ STOI NA DOLE ROZŁOŻONY I CZEKA NA PASAŻERA:-D
A była jazda testowa??:-D:-D

Dziewczyny, kupowałyście monitor oddechu? Jakiej firmy polecacie?

Monitor oddechu pożyczyli mi znajomi(im urodził się wcześniaczek dlatego kupili- angelcare)
Mleka ani herbatek nie kupuję;-)

Kasiulec... ależ się rozpędziłaś w tych zakupach :-D Mleko i herbatki... No, nie, nic takiego nie mam zamiaru kupować. Nie kupuję także żadnego monitora oddechu.

I po co kupować coś "na wszelki wypadek"?

witajcie, a propos remontów, właśnie z moim siedzimy nabuzowani, żeby nie powiedzieć wk------------ni:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:, po 4 latach w końcu szybę Lacobel do kuchni między meble zamówiłam i przed godziną mojemu pękła przy montowaniu.......kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, już był zamówić nową.........:wściekła/y::crazy: w domu rozpierducha, szyby nie ma , kasa podwójna do wydania:crazy:,
oprócz tego byłam u fryzjera i wyglądam beznadziejnie, nie wiem co mnie podkusiło , sama sobie wymyśliłam jakąś kretyńską fryzurę i wyglądam jak czeski metal z lat 80-tych:crazy:, ogólnie szlag mnie trafia:no:
ale za to kupiłam dzisiaj koszulkę i szlafroczek ładny, chociaż tyle....i kolczyki na poprawę chumoru

reklama
Do góry