reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja nawet nie pomyślałam o kupieniu mleka na zapas.. myślę że puki nie ma problemu to szkoda kasy marnować...
Ale myślę że może herbatkę na laktację kupię a co:tak:
Syla faktycznie kiepski dzień:shocked2:

reklama
W moim wypadku dlatego ze mieszkam w UK i wolalam zakupic w/w rzeczy w Polsce z opisem PL( i taniej) niz pozniej tu szukac;-)

Ja już to pisałam:-), dokładnie z tych samych powodów co Ty zaopatrzyłam się w niektóre rzeczy "na wszelki wypadek", co by tutaj nie przepłacać. Monitora oddechu nie kupuję, ale mamy w planach kupienie niani elektronicznej, bo mamy pokój na piętrze a salon i kuchnie na dole. Już się nawet rozglądaliśmy.

Nie wiem, czy wyczytałam to gdzieś tu, czy widziałam w telewizorni, ale podobno nie powinno się podawać herbatek koperkowych i tym podobnych, bo to rozleniwia pracę brzuszka i zapycha dzidzia, tak, że nie chce potem jeść. Prawda to? :confused: Nic mnie chyba tak nie przeraża, jak te kolki :baffled:

Dziewczyny, kupowałyście monitor oddechu? Jakiej firmy polecacie?

aaa i jeszcze chciałam spytac o mleko, czy kupujecie jakieś mleko na wypadek gdyby były problemy z karmieniem piersią? i jakie to mleko kupujecie:):)

zaopatrujecie się w coś na kolki? jakieś herbatki? tylko nie wiem czy dla mamy czy dla dziecka?:sorry::sorry::sorry::sorry:

zaczyna do mnie docierać że to już niedługo...:szok::szok::szok::szok::szok::szok: i wpadam w panikę, ze ja sobie nie poradzę z tym wszystkim:sorry::zawstydzona/y:

monitor oddechu nie, chyba że będą wskazania (wcześniactwo itd)
mleko - owszem kupuje - Enfamil Premium 1. Wolę mieć. U mnie to nie kwestia walki ale doświadczeń po pierwszym CC.
Na kolki (i wzmocnienie laktacji) ja będę piła herbatkę Bocianek, ma w skłądzie zioła działajace przeciwkolkowo

Ja jako fanatyczka karmieniua piersią;-):-)oczywiście nie kupiłam żadnego mleka!A herbatke ,owszem,zakupie piłam przez cały okres karmienia,była pycha i juz sie nie mogę jej doczekać;-):tak::tak:
Jeśli chjodzi o kolki,to faktycznie byewa ciężko!Przeraziłam sie jak Jasiowi zaczęły siniec usteczke.POleciałam do, pediatryi dostałam dla niego krople Esputicom,który zdziałay cuda.Jeżeli mała(tfu tfu odpukać) miałby kolke to zacznę je stosować

Abeja czyli warto zakupić herbatkę Bocianek i pić już w szpitalu ?
a te maści z lanoliną na brodawki już teraz stosować ?
a ja dzisiaj zakupiłam jeszcze STOPERY do uszu, hihi , bo mnie chyba najbardziej przeraża, że będę słuchać w szpitalu krzyków............normalnie histerycznie się tego boję, ale ja jestem w ogóle szczególny przypadek :-) najlepiej bym głowę zalała betonem na czas pobytu na tym oddziale.......

Ostatnia edycja:
Ja bocianka miałam w szpitalu bo miałam problemy z laktacja
natomiast brodawki smarowałam tylko jak była potrzeba nic wczesniej

okej, dzięki:-) teraz tak patrzę, że niezłe imprezy były w Jaworznie i w Mysłowicach prawie w tym samym czasie, hehe, mamy 1 dzień różnicy, a może wcale, hihi

Ostatnia edycja:
a my wczoraj przy okazji wizyty w Pepco (jestem ROZCZAROWANA!) traflismy na duzy sklep stacjonarny sprzedawcy z Allegro Baby Maxx.
upilismy zatem na miejscu materacyk, przewijak i dwa krycia kąpielowe..
jestem strasznie zła bo zostawiłam u nich w koszyku mój notes z listą zakupów... i teraz muszę tworzyć od nowa :crazy:

reklama
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi.
Kupię herbatkę na kolkę i mleczko:)

Na pewno nie zaszkodzi mieć jednej puszki - zorientuje się jakim karmią w moim szpitalu , zwłaszcza że mi nie za bardzo będzie komu w razie czego jechać do apteki...:sorry:

nad monitorem faktycznie się zastanowię... dziecko będzie spało w tym samym pokoju, ale boję się że mogę spać tak kamiennym snem że nie zauważyłabym gdyby działo się coś niepokojącego.

ps. Dziś odbieram wózeczek Bolder Implast 4 :)

Ostatnia edycja:
Do góry