reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

moi rodzice też nam bardzo pomagają a teście ach... teść by chciał ale teściowa kasę trzyma i niestety... jak teść powiedział że za posciel dla małej odda nam żebyśmy sami kupili bo wiemy co chcemy to jak dowiedziała się że to aż 300 zł to ojej co to było ale teść dał kaskę- ale się nasłuchał hehe
a moi rodzice to stale nam pomagają wyprawkę też mama moja kupiła, na wózek da tata bo taka u nas tradycja w domku a dzidzię do chrztu ubiera chrzestna... przynajmniej tak jest w moich stronach nie wiemy jeszcze kto będzie chrzestną ale też nam odejdzie wydatek...

a co do pieluch to mam małą paczkę huggisów, kilka pampersów nr 1 w spadku i jak narazie to czekam na dzidzię bo nie wim co jej będzie bardziej odpowiadało i kupimy na bieżąco...

reklama
Co do pieluch to kupiłam dla noworodków haggisy jedną paczkę 28 szt i happy 42 szt a następnie w rozmiarze 2 pampersy 74szt i haggisy chyba 60 szt. ale myślę że jeszcze dokopię jedna pakę dla maluszka w rozmiarze 1 żeby nie był a co:-D

Co do kompletowania wyprawki to wszystko prawie sami oprócz wózka za który mama moja nam oddała kasę, no i jedną paczkę ciuszków od znajomej mamy i moja babcia kupiła 2 kaftaniki i czapeczkę a z kolei rodzice M w ogóle nic nawet nie zaproponowali tak samo jego 3 siostry!!!!!!! Ale wiecie nie chodzi mi o to żeby zaraz nie wiadomo co kupowały tylko chodzi o samą pamięć bo one nawet się nie interesują:confused2: Tak dziwnie trochę.... Może to kwestia wychowania:confused2: Chociaż oni z malutkiej wioski i wiecie wierzenia ludowe tam górują:laugh2:

Guziczek musisz wziąść pod uwagę, że w wielu środowiskach nie daje się dziecku prezentów przed urodzeniem.

Ja kupiłam małe Huggiesy new born 1 bo miałam kupony do carefoura. Większych pieluch na razie nie kupuję, bo kilkaset metrów od mieszkania mam lidla, rossmana i carrefour express a 4km od mieszkanka Tesco 24h jak będą potrzebne następne pieluchy to nie ma problemu uzupełnić zapasy, więc po co trzymać nie wiadomo ile pak w domu?

Nadal walczę z ubrankami, do prasowanie zostało mi już tylko 1 krzesło ciuszków, ale cały stół mam zastawiony rozmiarem 68, bo do szafek na razie pakuję 50-62 i zastanawiam się, gdzie upchać ten rozmiar 68 bo tego jest po prostu masa i do szafek mi się nie zmieści.
Ja dla dzidzia mam chyba wszystko już.
Dla siebie nie mam biustonoszy i podkładów belli.

hmmm..... ja dostałam kilka ubranek po braciszku Franusiu, trochę po mojej chrześnicy, trochę od znajomych co chcieli mieć córeczkę i zamiast poczekać do 5go miesiąca kupowali sukienusie:-p... bardzo dużo kupiłam sama (część w sklepach, większą część w lumpkach)... wszystkie akcesoria typu wanienki, buteleczki, smoczki, szczotki, pieluszki sama kupowałam... łóżeczko, materacyk, podusię, kocyki, rożki kupiłam sama... wózek kupił P. dokładnie ten, który mu pokazałam, że ma kupić... jakoś się nigdy nie interesował tym tematem zakupowym.... kosmetyki i pampersy też kupowałam sama, aptekę zaliczałam sama....

jednym słowem jedynie wózek i trochę ubranek dostałyśmy... jeszcze muszę dokupić pościel ale niestety na razie nie mam na to pieniążków... no i kilka duperelek dla siebie... jakieś podkłady poporodowe, może jakieś biustonosze bo się nie mieszczę... najważniejsze, że dla dzidzi już wszystko prawie jest;-)pościel może troszkę poczekać prawda?

Catedra pewnie, że może poczekać, mój synek pod kołderką łóżeczkową zaczął spać dopiero koło roku a poduszki to zaczęliśmy chyba po 2 urodzinach używać. Teraz kupiłam śpiworek, więc możliwe, że wogóle nie będziemy korzystać z pościeli bardzo długo.

hmmm..... ja dostałam kilka ubranek po braciszku Franusiu, trochę po mojej chrześnicy, trochę od znajomych co chcieli mieć córeczkę i zamiast poczekać do 5go miesiąca kupowali sukienusie:-p... bardzo dużo kupiłam sama (część w sklepach, większą część w lumpkach)... wszystkie akcesoria typu wanienki, buteleczki, smoczki, szczotki, pieluszki sama kupowałam... łóżeczko, materacyk, podusię, kocyki, rożki kupiłam sama... wózek kupił P. dokładnie ten, który mu pokazałam, że ma kupić... jakoś się nigdy nie interesował tym tematem zakupowym.... kosmetyki i pampersy też kupowałam sama, aptekę zaliczałam sama....

jednym słowem jedynie wózek i trochę ubranek dostałyśmy... jeszcze muszę dokupić pościel ale niestety na razie nie mam na to pieniążków... no i kilka duperelek dla siebie... jakieś podkłady poporodowe, może jakieś biustonosze bo się nie mieszczę... najważniejsze, że dla dzidzi już wszystko prawie jest;-)pościel może troszkę poczekać prawda?

Catedro jeśli ja kupię ten wózek Barracuda to na allegro są w kompletach z gratisem pościeli Ferretti (2 komplety). Nie ejst jakaś wielka - chyba 3 szt -ale zawsze to coś. Jako że ja tej pościeli nie mam w planach używać to pościel Ci podeślę a Ty odmówisz za nas jakąś zdrowaśkę :-)
Tyle że ja muszę się wstrzymać z tym zakupem jakiś tydzień/dwa...

Catedro jeśli ja kupię ten wózek Barracuda to na allegro są w kompletach z gratisem pościeli Ferretti (2 komplety). Nie ejst jakaś wielka - chyba 3 szt -ale zawsze to coś. Jako że ja tej pościeli nie mam w planach używać to pościel Ci podeślę a Ty odmówisz za nas jakąś zdrowaśkę :-)
Tyle że ja muszę się wstrzymać z tym zakupem jakiś tydzień/dwa...

Abeja..... nie wiem co powiedzieć:sorry: przepraszam ale muszę szczękę z podłogi zebrać...........

Ostatnia edycja:
:-DJa też podsumowałam pieluchy ,rozmiaru1 pampers nie kupowałam wogóle mam małą paczke pampers 2 ( 45sztuk) do szpitala, oraz 2 duże paczki pampersów2 80 i 94 sztuki , to są chyba 3-6 kg , jedną dada tą najmniejszą , pampersy3 jedną paczke 62 sztuki i 2 dada ten drugi rozmiar , reszte dokupie jak mi braknie , chusteczek mam już chyba 12 paczek ,jakoś tak przy okazji kupowałam i tyle się zebrało , też pampers i dada więc wystarczy zdecydowanie haha:sorry::eek::cool2:

Co jakiś czas wygram jakąś aukcje z ubrankiem , ale już kończe narazie bo nie mam gdzie chować , dwie komody i szafa w dziecięcym już pełne więc dzidziuś będzie przebierany co godzine chyba :szok::-D. Ogólnie przeanalizowałam wszysytko i dla dzidzi już mam co chciałam , tylko dokupić kosz na pieluchy iśmieci mi pozostało.

Abeja piękny gest .

reklama
Abeja,Catedra-jesteście niesamowite!!! jak przeczytałam"zbieraj kły bo ci się jeszcze przydadzą "-aż sie popłakałam ze śmiechu;-)

Do góry