reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

cześć laseczki :-D

ja własnie wygrałam aukcję..ze spiworkiem do wózeczka i jestem happy :-D
a dzis udało sie nam w promocji kupić termometr do mierzenia dzidzi temperatury w uszku :tak:
dzień mozna zaliczyc do udanych pod względem zakupów :tak:

wasze skarby i kąciki są cudne!

reklama
a ja jutro muszę pokazać te wasze foty mojemu M:-D że wy juz macie wszystko gotowe :szok:a ja jeszcze nie!! oczywiście to wina M to się przestraszy

Mój m. chyba wreszcie dał się przekonać do pomysłu pomalowania łóżeczka, powiedział, że dziś po pracy się za to weźmie, zobaczymy.
Ale przyznam, że posprawdzał i wszystko zrobił przy turystycznym i przy wózku, więc jakby co to mały będzie miał gdzie spać. Ale wcześniej rozkładać łóżeczka nie będziemy, nie ma sensu, żeby nam przestrzeń w mieszkaniu zajmowało póki nie ma takiej potrzeby.

A ja muszę dziś za prasowanie i sortowanie następnej części ciuszków się wziąść, mam już szczerze dość, za dużo tego wszystkiego.

Asheara no kącik masz super nie ma co dyskutować... Widzę że wy macie duże pokoiki i się fajnie mieścicie a ja mam taki pokoik popierdułkę i z M się gnieździmy. Co prawda nie jest aż tak źle... Dam zdjęcie później....

cyniczna, kawał dobrej roboty odwaliłaś. Tylko pogratulować:-):-)

Asheara, ładniutki kącik i ubranek sporo. Ja nie mam za dużo ubranek bo wszyscy mi mówią, że i tak nie ubiorę we wszystko dzidzi. Jeszcze bratowa M ma mi uszykować ubranka po swoich córeczkach więc zobaczę co to będzie i ewentualnie coś dokupię.

A na razie mam:
8 body, 6 pajacyków bawełnianych
planuję kupić jeszcze 2 takie grubsze pajacyki
2 czapeczki
rękawiczki
4 pary skarpetek
2 dresiki
3 spodenki
5 bluzeczki
będę na pewno potrzebowała kombinezonik ale to jak mała się urodzi i będę wiedziała jaka jest duża i jaki rozmiar kupić.

To z takich ubrankowych rzeczy. Zobaczymy co dostanę. Wtedy najwyżej coś dokupię ale wydaje mi się że na sam początek wystarczy.

Asheara, Asieńka kąciki super. Wszystko gotowe dla małego lokatora :-)

Ja już swój kącik też prawie skończyłam. Czekam tylko na nieszczęsne naklejki z Pepco, bo 2 szt im zostały ale ja wybrałam inny wzór.

Ciuszki też już mam wyszykowane, wczoraj skończyłam je rozmiarami sortować.

Pieluszki jednorazowe też już mam przyszykowane. Z nimi trochę zaszalałam. 1 mam 43 szt., ale 3 to już 150 ;-). Akurat była promocja w Carrefurze i taka duża paczka kosztowała 75 zl, a miałam jeszcze dwa talony na 20 zł, więc wydałam na nie 55zl. Pozostało więc kupić jedną paczkę 2.

sliczne kąciki :-)
U nas łozeczko maz rozłożył wczoraj, żebym nie musiała sama się z tym bawić później, ale póki co nie ubieram, muszę jeszcze zamówić nowy materacyk i dodatkowy komplet ochraniacz, prześcieradełko, przybornik itd..
Pampersów mamy 2x43 newborn 1 i 2x74 new baby 2.Do tego dycha tetry - fajne są z tego potem ścierki :-D
ciuchów nie liczę.. nie chce się mi :-) a jeszcze dwie koleżanki mają oddać mi ciuchy po Zuzce.

Podoba mi się Coneco Barracuda - coraz bardziej... :-D

ja narysowałam kilka obrazków i przyczepiłam na ściane nad łóżeczkiem....

Załączniki

• Zdjęcie 0048.jpg
    Zdjęcie 0048.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 58
  • Zdjęcie 0049.jpg
    Zdjęcie 0049.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 52
  • Zdjęcie 0050.jpg
    Zdjęcie 0050.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 60
  • Zdjęcie 0051.jpg
    Zdjęcie 0051.jpg