reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

dziś przyszło mi nosidełko z alegro ale cośnie jestem zachwycona myślałam że tam będzie jakaś gąbka a to twarde jest tylko kawałek materiału :no:

reklama
A ja jestem wkurzona, zamówiłam smoczki do butelek wąskich a przysłali mi do szerokich :-(. Oczywiście zakup z innymi rzeczami a teraz pewnie będę musiała odesłać na swój koszt :-(.
Sprzedawca na razie się nie odzywa.

Ja przewijak mam taki nakładany na łóżeczko, jest żółty bo i łóżeczko żółte:-)

Ja mam takie starodawne łóżeczko i niestety nie ma pod nim takiej fajnej szuflady jak w tych nowiutkich dlatego wskoczyłam do ikea i kupiłam kartony z pokrywka i wsunęłam pod łóżeczko, do tego kupiłam taki materiał śmieszny i uszyję taka zasłonę i przybiję do łóżeczka będzie fajnie wyglądać jak już zrobię wszystko to wrzucę fotkę:tak: Ale to po weekendzie bo teraz wyjeżdżam:-D

Dobrze prawisz kobieto... musze tylko wybrac jakąś taśmę, która ma w miarę szeroki ściągacz, zeby nie było ściągnięte zbyt ciasno...
Materiały oglądałam na stronie Ikei i sa całkiem całkiem. Mam sypialnie zieloniutką - zielone sciany (gołe - juz póltorej roku coś na nich wieszam:szok:) i zieloną grubą miekką wyładzinę.. Myślałam o tkaninie w biało-czarne wzory (bo chciałabym biało czarne plakatowe zdjęcia na sciane), tylko czy taka wzorzysta nadaje się na roletę rzymską?

Zależy jaki masz ten zielony kolor... jeżeli jest to żywa zieleń to ja bym dodała do tego pokoju fiolet, jeżeli jest to bardziej zgniła zieleń to dodawałbym brązy i beże... biel i czerń raczej nie... ale te materiały co są w ikei to nawet ta pseudobawełna się nadaje bo oni te bawełny mają bardzo twarde... ja z ich bawełny robiłam nową tapicerkę na wersalke (i to chyba z tej najtańszej:-p) jeżeli masz puste ściany to tym bardziej bym szukała czegoś wzorzystego aby tylko nie przesadzić z mnogością kolorów na tych wzorach... czyli jak mamy wzór na tkaninie to maksymalnie 2barwny.... możesz potem próbować dobierać do tego wzoru obrazy/fotografie na ścianę dlatego postaraj się to w jednej konwencji zrobić...

tzn. jeżeli umieszczasz fotografie nowoczesne, niech to będzie jakiś typowo geometryczny wzór... jeżeli stare fotografie rodziny niech tkanina będzie w esy-floresy lub kropeczki;-)

wrzuć mi foto na zamkniętym to postaram się więcej powiedzieć i podpowiedzieć konkretniej:-)

Okej, wrzucę foto przed i po, ale to chwile potrwa bo mi się dziecię rozłożyło - 39 stopni i maruder.

Jagoda, Abeja a patrzyłyście w Jysku ? tam dość duży wybór koszy, koszyczków itp. ja też muszę dokupić malutkie do dziecięcej białej półeczki z Ikei, jedynie chyba w "Jusku" coś się znajdzie

takie białe kosze są w Pepco. Ja miałam kupić, niestety jak pieniądze się znalazły to mi wykupili.:dry:

Dobrze prawisz kobieto... musze tylko wybrac jakąś taśmę, która ma w miarę szeroki ściągacz, zeby nie było ściągnięte zbyt ciasno...
Materiały oglądałam na stronie Ikei i sa całkiem całkiem. Mam sypialnie zieloniutką - zielone sciany (gołe - juz póltorej roku coś na nich wieszam:szok:) i zieloną grubą miekką wyładzinę.. Myślałam o tkaninie w biało-czarne wzory (bo chciałabym biało czarne plakatowe zdjęcia na sciane), tylko czy taka wzorzysta nadaje się na roletę rzymską?

a tą roletę do szafki można na rzepy przyczepić. W pasmanterii są takie taśmy. Nie będzie problemu ze zdjęciem jej do prania.

dziś przyszło mi nosidełko z alegro ale cośnie jestem zachwycona myślałam że tam będzie jakaś gąbka a to twarde jest tylko kawałek materiału :no:

a może da radę to jeszcze uratować. można kawałeczek gąbki kupić, albo otulinę w sklepie z materiałami.

Arlena ja na swoje też czekam z allegro , dzisiaj mi pani zadzwoniła że wysłała już , choć jak przyjdzie to nie wiem jak ocenić czy ono jest dobre czy nie , pewnie to dopiero wyjdzie przy dzidziusiach. A jakie kupiłaś?

reklama
ja kupiłam używany firmy 4BABY pisało że stan idealny ale myślałam że bedzie miał jakąś kobkę a tu nic twarde :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry