reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Abeja zgadzam sie w 100%!!Jasia urodziłąm30 czerwca i nier dopajałam za to wisiał duzo przy cycku.Teraz tez nie kupuje butelki nawet jesliby okazała sie potrzebna to sa przecież sklepy;-)

Ja bym powiedziała tak - nie jest niezbędna, ale jedna sztukę - choćby tę 150 ml warto mieć. Na wszelka wszelkość.

Kluska 80 tez tak zrobie apteke mam o żut kamieniem a najblizszy dzieciency o strzał z mojego łuku hehe niewiem czemu w ciążzy wpadam czasem w mentalnosc ze musze mieś wszystko na wszystke wszelke wszelakie wypadki nawet na wypadek londowania ufo -w które raczej nie wierze tak jak by po porodzie nikł chandel i wszelakie sklepy
-czy ja nie jesaten nienormalna?

reklama
Kluska 80 tez tak zrobie apteke mam o żut kamieniem a najblizszy dzieciency o strzał z mojego łuku hehe niewiem czemu w ciążzy wpadam czasem w mentalnosc ze musze mieś wszystko na wszystke wszelke wszelakie wypadki nawet na wypadek londowania ufo -w które raczej nie wierze tak jak by po porodzie nikł chandel i wszelakie sklepy

no i racja :-)

Mamusiu - kochana - nie zrozum mnie źle, bo nie jest moją intencją się z Ciebie natrząsać - pytam z ciekawości - czy ty jesteś dysortografem?

no i racja :-)

Mamusiu - kochana - nie zrozum mnie źle, bo nie jest moją intencją się z Ciebie natrząsać - pytam z ciekawości - czy ty jesteś dysortografem?
jestem dysortografem i wiem moje błędy aż bola po oczach :zawstydzona/y:
jak dużo cwiczyłam to jeszcze jakos było ale też nie najlepiej z noją ort.
do tego jestem dysgrafem i pismo mam "lekarskie"
jedyne co mi sie udało to pismo wyświczy czytelne ale ort jest jeszcze gorsza:wściekła/y:
a znasz jakis cudowny lek na dysortografie??

Nie, niestety osobiście nie potrafię nic na to zaradzić. To była czysta ciekawość. Fakt - nie ma co ukrywać - walą po oczach :-) ale skoro to kwestia schorzenia to mi nie przeszkadzają :-)

no, ja też chyba mam coś z głową, wszytko chce mieć już, natychmiast, szykuje się jak na wypadek wojny....hehehe a pewie po porodzie nie raz się okaże, że nie potrzebne, albo przepłacone niektóre rzeczy, ale co poradze kiedy nie mogę się powstrzymać i już !:happy: myślę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, zwłaszcza na tym forum:-D

Hej kobietki wczoraj zrobiłam ostatnie zakupy dla mojego maleństwa. Przybory do kąpieli czyli wanna taka najzwyklejsza z naklejoną kaczuszką termometr do pomiaru temp wody do tego jeszcze taka gąbeczka wkładka dzidzik może sobie na tym leżeć tak mi się spodobała i wzięłam no i nie mogło się obyć bez ręcznika kąpielowego z kapturem;-). Proszek do prania jelp (jest bez fosforanów:tak:) był akurat w promocji więc znalazł się w koszyku. Materac do łóżeczka kokos-pianka-kokos myślę że będzie ok. Następnie pieluszki jedną pakę pampersów newborn i huggiesów też newborn (wszytsko rozmiar 2) zobaczymy porównamy. Ja stwierdziłam że nie będę rozrabiać spirytu tylko będę kupować takie płatki nasączone spirytusem o nazwie Leko, tanie i wygodne, kupiłam również sól fizjologiczną do przemywania noska i oczka:-D Oj ależ wczoraj byłam uradowana jak z tym wszystkim zjechałam do domku szok...:-D:-D:-D:-D:-D

Guziczku myslę jednak, że spirytus i patyczek higieniczny nasączony tym spirytusem sa wygodniejsze i lepiej się nim dostać do wszystkich okolic kikutka niż gazikami Leko..

reklama
Dokładnie tak Guziczku :tak:patyczkiem i spirytusem łatwiej dotrzeć do nasady kikutka..a gaziki Leko niestety mogą sprawiać trudność w tej operacji..ale jakby co się nie zmarnują, bo mogą sie przydać Wam do przemywania drobnych ranek :tak: ale oczywiście to Twój wybór :-)

kasiulec..pościeli wszędzie dostatek..ostatnio bardzo ładną i niedrogą widziałam w sklepie Tchibo :tak: w ogóle w tym sklepie raz na kwartał rzucają kolekcje dziecięcą i mozna kupic superowe rzeczy :tak:także przez internet :-)
a generalnie tak jak pisze AbEjA..allegro..ruleeez :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry