reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

hey dziewczynki wlasnie co sadzicie o dekektorze tetna ja wlasnie dostalam pare dni temu a to co dzis nam przyslal moja kuzynka:) aha lioterki zrobilo moj narzyczony ino jeszcze je pomaluje raz na rozowo i kjupie rozowa wstazeczke aby przywiesic
śliczne
Dziewczyny, co sądzicie o takim wózku? Oczywiście kolor zielony :-D
VECTOR 4 AIR Baby Design Espiro +Gratis waga8,5kg! (709791933) - Aukcje internetowe Allegro

Niunia, rzeczy cudo! Też myślę nad literkami nad łóżeczko z imieniem...
super sama bym go kupiła ale własnie w tym tygodniu wygrałam aukcje na alegro i kupilam nosidełko dla dzidzi więc musze szukać bez fotelika

reklama
;-) Dlatego gdy mam jakieś pytanie to pytam na forum ;-) Każdy powie co mysli mo moje zdanie czasem może nie być obiektywne ;-) Choć kurcze naprawde mi ten wózek wpadł w oko... A powiedzcie jeszcze, czy do oftelika samochodowego konieczna jest baza? bo jak bez bazy zamontować fotelik w aucie? Troche w tym zielona jestem...

;-) Dlatego gdy mam jakieś pytanie to pytam na forum ;-) Każdy powie co mysli mo moje zdanie czasem może nie być obiektywne ;-) Choć kurcze naprawde mi ten wózek wpadł w oko... A powiedzcie jeszcze, czy do oftelika samochodowego konieczna jest baza? bo jak bez bazy zamontować fotelik w aucie? Troche w tym zielona jestem...

Do fotelika nie jest konieczna baza , Baze możesz na stałe zamontować w samochodzie z systemem isofix i wtedy fotelik nie przypinasz pasami tylko wpinasz w tą bazę , ale równie dobrze możesz normalnie przypiąć fotelik pasami , Natomiast jeśli chcesz przymocować fotelik do stelaża wózka to potrzebne są adaptery ale to nie jest duży koszt, Ja ma isofix w samochodzie ale nie wybrałam bazy bo mi się ten mechanizm wydawał strasznie duży i wolę przypinać pasami, mam nadzieje że pomogłam troche:-)

Catedra zostanie ekspertem od wózków:-D o każdym potrafi się wypowiedzieć:tak:

bo ja jestem głupia i zanim cokolwiek kupię muszę wszystko sprawdzić... ciężko mi przychodzi wydawanie pieniedzy więc wolę dobrze wybrać... wyobraźcie mnie sobie jak kupuję buty:baffled: jest dokładnie tak samo:-D:-D:-D

apropos tego wózeczka boozqowa ten wózeczek nazywa się "do centrum handlowego".... on jest naprawdę śliczny ale nawet nie będziesz mogła rozłożyć oparcia w spacerówce:baffled: jest leciusienki i do tego hmmm... bardzo malutki i niski... ma bardzo dobrej jakości materiały ale gondola jest jeszcze mniesza niż w x-landerze... urokliwy bo zgrabny i lekki ale jak dla mnie wygoda dzidzi jest ważniejsza... aha a ten fotelik do tego wózka (neo się chyba nazywa) jest dość kiepsko wykonany ale również bardzo lekki... taki trochę tandetny na żywo...

Catedra lubię to określenie do centrum handlowego, też tak nazywam niektóre wózki :-). Oj ja też jestem ciężka w zakupach. Dobrze, że tym razem nie kupuję wózka, bo nie mam kiedy ganiać po sklepach ;-). Ja buty kupuję tylko jak muszę. I tak mam manię chodzenia ciągle w tych samych (zależnie od pory roku), więc nadmiar i tak mi się w szafkach kurzy ;-).

boozqowa są też bazy bez isofixu, generalnie nie są one niezbędne, podnoszą trochę bezpieczeństwo fotelika, bo fotelik w nich stabilniej się trzyma. Każdy fotelik można zapiąć po prostu pasami.

dentico z tymi adapterami to zależy od fotelika i od wózka, jak się ma fotelik i wózek dokładnie tego samego producenta to nie potrzeba adapterów.

Catedra lubię to określenie do centrum handlowego, też tak nazywam niektóre wózki :-). Oj ja też jestem ciężka w zakupach. Dobrze, że tym razem nie kupuję wózka, bo nie mam kiedy ganiać po sklepach ;-). Ja buty kupuję tylko jak muszę. I tak mam manię chodzenia ciągle w tych samych (zależnie od pory roku), więc nadmiar i tak mi się w szafkach kurzy ;-).

boozqowa są też bazy bez isofixu, generalnie nie są one niezbędne, podnoszą trochę bezpieczeństwo fotelika, bo fotelik w nich stabilniej się trzyma. Każdy fotelik można zapiąć po prostu pasami.

dentico z tymi adapterami to zależy od fotelika i od wózka, jak się ma fotelik i wózek dokładnie tego samego producenta to nie potrzeba adapterów.

My mamy fotelik i wózek jednej firmy i pani w sklepie kazała nam kupić adaptery i do gondoli i do fotelika

Widocznie takie mają rozwiązanie w tym modelu, w naszym wózku i fotelik i gondolę po prostu wklikuje się w stelaż spacerówki.

bo ja jestem głupia i zanim cokolwiek kupię muszę wszystko sprawdzić... ciężko mi przychodzi wydawanie pieniedzy więc wolę dobrze wybrać... wyobraźcie mnie sobie jak kupuję buty:baffled: jest dokładnie tak samo:-D:-D:-D
I mówi to największa zakupoholiczka w tej części forum :-D:-D:-D:-D
My wózek kupiliśmy, bo jest stabilny, ma dużą gondolę, pompowane koła i pomimo, że był używany jest w świetnym stanie :tak: no i był tani :-D Ale ma paskudny kolor :-D Spacerówkę za to kupimy odpicowaną w kosmos :tak::-D
W ogóle to chciałam się poskarżyć na nawilżane chusteczki Johnsona :dry: Nie jestem typem wrażliwca, w życiu nie byłam na nic uczulona, wszystkich kosmetyków używać mogę, a te, niby takie delikatne i łagodne "jak woda", i do wszystkiego można je stosować, a gdy przetarłam nimi twarz, to myślałam, że mi ryjek wypali :dry: Pomyślałam sobie, że może podrażnioną buzię miałam, np. od słońca.. to zrobiłam drugie podejście parę dni później i znowu to samo.. I takie paskudne krostki mi wyskoczyły..:dry:

właśnie zauważyłam że kocyki o wymiarze 100x140 nie jest wcale tak łatwo na allegro znaleźć. a jeszcze jak ma się już jakiś wymyślony kolor i wzór to chyba jest to niemożliwe. Ja kupiłam u mnie w mieście w sklepie z materiałami i firankami. A i cena była nie wysoko, na allegro są trochę droższe a i przesyłka dochodzi. Czasem jednak warto rozejrzeć się w sklepach.

No własnie ogladam juz od jakiegoś czasu kocyki na allegro i sklepach internetowych, ale to raczej tak orientacyjnie bo wolałabym przed zakupem podotykać troszkę towaru :-) podobaja mi się bardzo kocyki Kocyki dziecięce - Calvado.pl - Prezenty, pościel, ręczniki, prezenty ślubne, oryginalne ale cena wysoka i tak sie zastanawiem, czy warto, może któraś zna te wyroby? Wydaje mi się, że któraś z Was pisała, że chce kupić kocyk bambusowy?

Wczoraj zapomniałam o licytacji na allegro i ktoś sprzątnoł mi z przed nosa dwa mniejsze kocyki tej firmy w cenie jednego :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:oj jak się zdenerwowałam sama na siebie aż mi sie gorąco zrobiło i spać przez to nie mogłam :baffled: jakaś taki schiza straszna

hey dziewczynki wlasnie co sadzicie o dekektorze tetna ja wlasnie dostalam pare dni temu a to co dzis nam przyslal moja kuzynka:) aha lioterki zrobilo moj narzyczony ino jeszcze je pomaluje raz na rozowo i kjupie rozowa wstazeczke aby przywiesic

Śliczna wyprawka :-)

VECTOR 4 AIR Baby Design Espiro +Gratis waga8,5kg! (709791933) - Aukcje internetowe Allegro

Waga imponująca ale jak dla mnie odpada: kółka przednie za małe, gondolka za mała :tak:

Catedra zostanie ekspertem od wózków:-D o każdym potrafi się wypowiedzieć:tak:

Dokładnie :-) to chyba i ja sie poradzę ;-) coprawda już postanowione ale może Catedro widziałaś i masz jakieś zdanie na temat wózka JEDO FYN 4

Fyn4Cl-175.jpg

Początkowo chcieliśmy JEDO Bartatinę ale jak porównalismy w sklepie oba to Fyn wygrał. Taraz oferują na nowszym, aluniniowym stelażu i są też bardziej sportowe, lżejsze koła.

reklama

Mi się bardzo podoba, podobny trochę do Coneco ale ten ma fajniejszą spacerówkę i fotelik.....
Sama się bardzo zainteresowałam tym wózkiem, ale kurcze już jeden mam.......

Ja już wszystko mam popranei porasowane, tydzień mi to zajęło.
Teraz czekam tylko na pościel do łóżeczka i wsio.

Powiem wam że zaskoczyła mnie moja teściowa, przez całą ciążę nic się nie interesowała, nawet nie zapytała na kiedy mam termin, a ostatnio mąż zadzwonił i powiedział ze mogę sierpnia nie przechodzić to się zreflektowała że to już, teraz codziennie telefony czego to nie kupiła dla małego.Uszyła nawet prześcieradełka bo mieliśmy problem ze znalezieniem czegoś na wymiar do łóżeczka,. Jestem strasznie zaskoczona, ale w pozytywnym sensie...Bardzo miło mi się zrobiło....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry